Imam laptop FujitsuSiemens Amilo La 1703
Procesor AMD (2 ghz)
Ram – 3 gb (u racunaru 4 gb ali prepoznaje samo 3 valjda zato sto je 32-bit os.)
Graficka- VIA Chrome9 HC IGP Family WDDM (128 mb djeljene memorije)
Fujitsu Siemens Computers WLAN 802.11b/g (SiS163u)
OS. Debian 6 GNOME
mislim da ostale kompnente nisu potrebne ali ako sam nesto bitno izostavio javite pa cu dodati.
Kao prvo moram reci da sam novi u svijetu linux-a, i pozitivno sam odusevljen. (toliko da sam windows u potpunosti izbrisao sa racunara i vise ga uopste ne koristim).
Ali imam problem koji ne mogu sam da rijesim pa bi zamolio sve one koji imaju potrebno znanje i dobru volju da mi pomognu. Unapred hvala.
Kad sam instalirao Debian SUSPEND i HIBERNACIJA su radili normalno ali nije radio WLAN. Onda sam instalirao Ndiswrapper i sa njime XP dra... za WLAN, i proradio je.
Ali od tada mi SUSPEND i HIBERNACIJA ne rade.
Kada bi pokusao ici na SUSPEND displ... bi pocrnio i u gornjrem lijevom kutu pojavila bi se linija kao da trebam uneti komandu, ali racunar je zamrznut jedino resenje je na silu ugasiti.
Isto se javlja i kod HIBERNACIJE ali kod nj se disp... ugasi a ostatak racunara ostane da radi.
Drugi problem je driv... za graficku ili nesto u vezi sa njom.
Isti problem mi se desava i u Ubuntu, Mintu, Debianu i Fedori. Ali samo u GNOME.
U kde-u i Xfce radi normalno cak mi i neki efekti rade.
Problem je u tome sto mi disp... nije prepoznat. Rezolucija (1280x800)i format slike su dobri.