Libre Office Writer - numeracija stranica

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Davor
Spol: M
Kontakt:

Libre Office Writer - numeracija stranica

Post Postao/la Davor »

Molio bih pomoć iskusnijiih.
Ovako recimo da imam 5 stranica teksta.Kako u Writeru dobiti da u krajnjem donjem desnom kutu stranice označava stranice tipa...... 1 2 3 (prva, druga treća .... itd) i kako da recimo numerirati počne od recimo druge pa na dalje a naslovnu ne računa?Onako kako se numeriraju stranice u knjigama, uputama i sl.
shicy

Re: Libre Office Writer - numeracija stranica

Post Postao/la shicy »

ja se nikad nisan zajebava puno sa čačkanjem, nego bi napravija više zasebnih fileova...naslovna bi bila 1 file, sadržaj 2. file, rad 3. file :)
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Ja koristim ovo: http://freshmeat.net/projects/paginationextension, ali ne znam hoće li to raditi na Libre Officeu. Probaj :)
Davor
Kontakt:

Post Postao/la Davor »

Abzeenth je napisao/la:Ja koristim ovo: http://freshmeat.net/projects/paginationextension, ali ne znam hoće li to raditi na Libre Officeu. Probaj :)
Neće... :pogled_dolje
shicy

Post Postao/la shicy »

probaj ono šta san ti savjetova...napravi više fajlova ( naslovna.odt, sadržaj.odt, rad.odt) pa numeriraj samo rad.odt ;)
ostalo ćeš lako zaklamat :D
retsam

Post Postao/la retsam »

Možda ispadnem glup i moguće je da sam krivo shvatio pitanje, ali što ne možeš to napraviti tako da odeš u ubaci podnožje i kilkneš na podnožje i onda ubaci polja broj stranice
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

retsum je napisao/la:Možda ispadnem glup i moguće je da sam krivo shvatio pitanje, ali što ne možeš to napraviti tako da odeš u ubaci podnožje i kilkneš na podnožje i onda ubaci polja broj stranice
Naravno da možeš, samo ovi izmišljaju probleme.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Davor
Kontakt:

Post Postao/la Davor »

retsum je napisao/la:Možda ispadnem glup i moguće je da sam krivo shvatio pitanje, ali što ne možeš to napraviti tako da odeš u ubaci podnožje i kilkneš na podnožje i onda ubaci polja broj stranice
Tako sam probao i uspio (shvatio) samo me još mući što uvijek počne od prve sa broj 1 a ja bi htio da počne od druge stranice jer prva je naslovna i ne ide numeracija na nju.
Jedino da naslovnu napravim kako Shicy kaže.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ne treba posebno ništa. Inače, dosta toga možeš pomoću stilova riješiti unutar istog dokumenta. Možeš napraviti svoje stilove i dodijeliti ih pojedinim stranicama, paragrafima itd. Malo prouči to, meni je help bio dovoljan da skužim sve što mi je trebalo i to davno, sad imaš i po netu hrpe raznih tutorijala. Writer ima svašta-nešto, ovo se sigurno da riješiti uz nekoliko klikova :)
Znam da ovo nije gotov recept, ali je natuknica što otprilike trebaš tražiti.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Odgovori