Libre Office Writer - numeracija stranica
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Davor
- Spol: M
- Kontakt:
Libre Office Writer - numeracija stranica
Molio bih pomoć iskusnijiih.
Ovako recimo da imam 5 stranica teksta.Kako u Writeru dobiti da u krajnjem donjem desnom kutu stranice označava stranice tipa...... 1 2 3 (prva, druga treća .... itd) i kako da recimo numerirati počne od recimo druge pa na dalje a naslovnu ne računa?Onako kako se numeriraju stranice u knjigama, uputama i sl.
Ovako recimo da imam 5 stranica teksta.Kako u Writeru dobiti da u krajnjem donjem desnom kutu stranice označava stranice tipa...... 1 2 3 (prva, druga treća .... itd) i kako da recimo numerirati počne od recimo druge pa na dalje a naslovnu ne računa?Onako kako se numeriraju stranice u knjigama, uputama i sl.
Re: Libre Office Writer - numeracija stranica
ja se nikad nisan zajebava puno sa čačkanjem, nego bi napravija više zasebnih fileova...naslovna bi bila 1 file, sadržaj 2. file, rad 3. file 
- Abzeenth
- Site Admin
Ja koristim ovo: http://freshmeat.net/projects/paginationextension, ali ne znam hoće li to raditi na Libre Officeu. Probaj 
- Davor
- Kontakt:
Neće...Abzeenth je napisao/la:Ja koristim ovo: http://freshmeat.net/projects/paginationextension, ali ne znam hoće li to raditi na Libre Officeu. Probaj
probaj ono šta san ti savjetova...napravi više fajlova ( naslovna.odt, sadržaj.odt, rad.odt) pa numeriraj samo rad.odt 
ostalo ćeš lako zaklamat
ostalo ćeš lako zaklamat
- retsam
Možda ispadnem glup i moguće je da sam krivo shvatio pitanje, ali što ne možeš to napraviti tako da odeš u ubaci podnožje i kilkneš na podnožje i onda ubaci polja broj stranice
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Naravno da možeš, samo ovi izmišljaju probleme.retsum je napisao/la:Možda ispadnem glup i moguće je da sam krivo shvatio pitanje, ali što ne možeš to napraviti tako da odeš u ubaci podnožje i kilkneš na podnožje i onda ubaci polja broj stranice
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Davor
- Kontakt:
Tako sam probao i uspio (shvatio) samo me još mući što uvijek počne od prve sa broj 1 a ja bi htio da počne od druge stranice jer prva je naslovna i ne ide numeracija na nju.retsum je napisao/la:Možda ispadnem glup i moguće je da sam krivo shvatio pitanje, ali što ne možeš to napraviti tako da odeš u ubaci podnožje i kilkneš na podnožje i onda ubaci polja broj stranice
Jedino da naslovnu napravim kako Shicy kaže.
- drone
- Moderator
Ne treba posebno ništa. Inače, dosta toga možeš pomoću stilova riješiti unutar istog dokumenta. Možeš napraviti svoje stilove i dodijeliti ih pojedinim stranicama, paragrafima itd. Malo prouči to, meni je help bio dovoljan da skužim sve što mi je trebalo i to davno, sad imaš i po netu hrpe raznih tutorijala. Writer ima svašta-nešto, ovo se sigurno da riješiti uz nekoliko klikova 
Znam da ovo nije gotov recept, ali je natuknica što otprilike trebaš tražiti.
Znam da ovo nije gotov recept, ali je natuknica što otprilike trebaš tražiti.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch