debian i airlive wl1600usb

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

sehrz

debian i airlive wl1600usb

Post Postao/la sehrz »

pozdrav!

novi sam na forumu recimo da sam se do sada igrao u ubuntu distrama pa sam malo zbunjen sa debianom ali ok :)

naime imam doglednu karticu koja navodno ima rtl8187b chipset koji je podrzan u rtl8187 chipsetu uglavnom pokusao sam instalirati compat wireless paket i neki paket sa njihove stranice te naravno wireless-tools.deb ali ne pomaže ....
sudo modprobe ne pomaže...
kad krenem kompajlirat sa sudo make (instalirao sam make )

kaze neku gresku koju cu kasnije ubacit... kernel blabla
pa sam si to trenutno sredio sa ndiswrapperom i windows driverima ,tako da to radi...
pa ako je netko pametniji ili ima neke druge ideje kako to instalirati a ne da mi se emuliraju win driveri bio bih zahvalan...

imam jos nekoliko pitanja:

1. kad se pokusam prijaviti kao root(sudo su) u obicnom terminalu kaze this incident...bla bla , instalirao sam fake root
ali navikao sam na sudo su pa mi je glupo za sve otvarati onaj root terminal ...

2. jel ima firefox za debian
The Acacia Strain
Spol: M

Re: debian i airlive wl1600usb

Post Postao/la The Acacia Strain »

1. sto se ne prijavis sa "su" i onda lupis administratorsku sifru?
2. iceweasel ti nije ok? :)
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
sehrz

Post Postao/la sehrz »

The Acacia Strain je napisao/la:1. sto se ne prijavis sa "su" i onda lupis administratorsku sifru?
2. iceweasel ti nije ok? :)

iskreno nisam ga jos ni isprobao vise sam se igrao sa driverima za wifi :) ....imas mozda kakvu ideju pokusao sam ih instalirati i preko uputa http://wiki.debian.org/rtl818x ...ali neće možda je zbog mog kernela ....
!?

bas cu probat... hvala :)
The Acacia Strain
Spol: M

Post Postao/la The Acacia Strain »

jesi probao sa module assistant.. da ti automatski loada?
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
sehrz

Post Postao/la sehrz »

nisam , do sad je uvijek upalilo kompajliranjem compat wirelessa pa nisam imao problema... pokusat cu hvala pa javim dojmove...
meema
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la meema »

meni je navedena wireless kartica radila bez problema na ubuntu, sa drajverima koji su dosli uz CD...
... I'm not weird, I'm limited edition ... :hepihepi
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

sehrz je napisao/la:pozdrav!

novi sam na forumu recimo da sam se do sada igrao u ubuntu distrama pa sam malo zbunjen sa debianom ali ok :)

naime imam doglednu karticu koja navodno ima rtl8187b chipset koji je podrzan u rtl8187 chipsetu uglavnom pokusao sam instalirati compat wireless paket i neki paket sa njihove stranice te naravno wireless-tools.deb ali ne pomaže ....
sudo modprobe ne pomaže...
kad krenem kompajlirat sa sudo make (instalirao sam make )

kaze neku gresku koju cu kasnije ubacit... kernel blabla
pa sam si to trenutno sredio sa ndiswrapperom i windows driverima ,tako da to radi...
pa ako je netko pametniji ili ima neke druge ideje kako to instalirati a ne da mi se emuliraju win driveri bio bih zahvalan...

imam jos nekoliko pitanja:

1. kad se pokusam prijaviti kao root(sudo su) u obicnom terminalu kaze this incident...bla bla , instalirao sam fake root
ali navikao sam na sudo su pa mi je glupo za sve otvarati onaj root terminal ...

2. jel ima firefox za debian
ne znam zasto se mucis sa kompjaliranjem jer bi to navodno trebalo biti podrzano po defaultu;
http://wiki.debian.org/rtl818x

sto se tice sudo-a, vjerojatno si fulao pasword, sto sudo registrira/logira, to je uobicajeno ponasanje.

debian dolazi sa iceweaselom, sto je rebrandirani firefox.
mozoes i minglati sa raznim verzijama, nesluzbeni repozitorij; http://mozilla.debian.net/
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
sehrz

Post Postao/la sehrz »

nisam zeznio pass jer onda bi ispao da sam fulao konstantno a uspio sam se ulogirati i sve root passove koje trazi uspio sam upisat i logirat se....

u gornjem postu sam naveo da sa wiki linka to vec instalirao ali nazalost nije proradilo... !

vidjet cu kako radi postojeci ali posto sam se vec navikao na firefox mislio sam da izbjegnem odredene nestasluke i bugove postojeceg...

:)
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

ha gle, u svakom slucaju cemo ti tesko pomoci ako ne kazes sto si tocno radio, u kojem koraku je zapelo i koji error ti je izbacio.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
sehrz

Post Postao/la sehrz »

naravno ! kad dodem kuci sve cu vam lagano ovdje prenjeti pa mi mozete dati svoja misljenja.

puno hvala
Odgovori