Na staroj instalaciji sam imao instaliran chromium, pa me zanima kako bi ga prebacio na novu instalaciju da mi ostanu podaci passwordi itd?
Koje bi foldere trebao prebaciti?
Stari podaci 2
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Stari podaci 2
Pa pod Preferences > Personal stuff > Sync namjestis da ti sve sinhronizira na googleov account... scvaki put kada instaliras na nekom sljedecem racunalu chrome/chromium samo namjestis sinhronizaciju i vrati ti se sve kako je bilo od passworda, extenzija, postavka, teme do bookmarka...komir je napisao/la:Na staroj instalaciji sam imao instaliran chromium, pa me zanima kako bi ga prebacio na novu instalaciju da mi ostanu podaci passwordi itd?
Koje bi foldere trebao prebaciti?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Riješenje bez googla ~/.config/google-chrome/Default
mali ispravakkomir je napisao/la:Riješenje bez googla ~/.config/google-chrome/Default
~/.config/chromium/Default
ali puuuno zgodnije je preko googlea, nemoras se vise nikada zamarati, samo sinhroniziras i eto sve kako je bilo na proslom racunalu/os-u, jos ako imas dual boot imas fino sinhronizirane browsere u oba os-a
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.