Koji Linux za Conexant 56k Voice Modem

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Doktor-X

Koji Linux za Conexant 56k Voice Modem

Post Postao/la Doktor-X »

prelazim sam windowsa xp na neku distribuciju linux-a pa me zanima koja verzija linux-a radi sa Motorolom SM56 i gdje bi mogao dobiti step by step upute kako se spojiti na net
Zadnja izmjena: Doktor-X, dana/u 27 lis 2008, 23:32, ukupno mijenjano 1 put.
iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Re: Koji Linux za Motorola SM56

Post Postao/la iv@n »

Joj taj modem ne radi dobro ni sa Windowsima :?
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Doktor-X

ali ja nemam niti jedan drugi na raspolaganju osim nekog starog intelovog externog
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

A čuj probaj sa tom Motorolom, ja sam samo imao loših iskustava sa tim modemom pod Windowsima. Možda na Linuxu radi bez problema. U svakom slučaju, ima tu ekipe koja je tjerala modeme pa će ti pomoći...
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Doktor-X je napisao/la:prelazim sam windowsa xp na neku distribuciju linux-a pa me zanima koja verzija linux-a radi sa Motorolom SM56 i gdje bi mogao dobiti step by step upute kako se spojiti na net
Ti kreni, pa kad zapneš, tu smo...
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Probaj proučiti ovaj link:
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... f=35&t=559
Ja sam jedno vrijeme tjerao Conexantov modem i radio je dobro.
Dio uputa je općenit i možda ti pomogne.
Upute su za Ubuntu.
A što se tiče vanjskog modema, pogotovo ako se radi o modemu sa serijskim priključkom to ti je idealna stvar. Navodno svi vanjski modemi rade out of the box, jer se ne radi o softverskim modemima, već o pravim hardverskim modemima. Navodno ih treba samo prištekati na kompjuter i podesiti Network manager.
Pa probaj možda onaj stari koji imaš. To bi ti moglo biti sretnije rješenje. :thumbs
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Evo ti link za rješenje tvog modema pod Ubuntuom. Ako ti neće biti jasno, mogu ti prevesti to ili dodatno objasniti korake ako ne ide...
Doktor-X

evo krenuo sam sa instalacijom linux-a i to Mandriva Linux One 2008 Spring cujem da je ona za pocetnike pa reko da probamo kad ono odma problem kad s ekomp resetira iz windowsa digne se sustav sa cd-a i kad krene onaj loading dogodi se ova greška
http://doktor-x.freesuperhost.com/21072008021.jpg
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Doktor-X je napisao/la:evo krenuo sam sa instalacijom linux-a i to Mandriva Linux One 2008 Spring cujem da je ona za pocetnike pa reko da probamo kad ono odma problem kad s ekomp resetira iz windowsa digne se sustav sa cd-a i kad krene onaj loading dogodi se ova greška
A da ti probaš sa Ubuntuom?? Riješenje koje sam ti dao je za Ubuntu, dobra je podrška za njega i toplo ga preporučam početnicima!

Onaj link na sliku ti baš ne radi...
Markec

Post Postao/la Markec »

Grof je napisao/la:
Doktor-X je napisao/la:evo krenuo sam sa instalacijom linux-a i to Mandriva Linux One 2008 Spring cujem da je ona za pocetnike pa reko da probamo kad ono odma problem kad s ekomp resetira iz windowsa digne se sustav sa cd-a i kad krene onaj loading dogodi se ova greška
A da ti probaš sa Ubuntuom?? Riješenje koje sam ti dao je za Ubuntu, dobra je podrška za njega i toplo ga preporučam početnicima!

Onaj link na sliku ti baš ne radi...
Iskreno, puno ljudi kažu da je Mandriva za početnike, nisam opazio ništa posebno kod nje, a i ovdje se slabo priča o Mandrivi. Ja ti preporučujem isto ubuntu ali 8.041 LTS.
Na toj distri sam ja puno naučio o linuxu nego na bilokojem drugom. A i ovdje smo više pisali o ubuntu distri nego o drugim. Ubuntu možes dobiti i besplatno poštom (neplačas ni poštarinu) https://shipit.ubuntu.com/ ako ti se da ćekati 2 do 4 tjedna da ju dobiš. Evo link za download ako ti se neda ćekati http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
A i nama je svejedno koju si distru izabrao, Na tebi je izbor, mi smo ti samo preporučili distru. Sretno :)
Odgovori