primjer binary search
Kod: Označi sve
def trazi(x, y ...)
if (prvi - zadnji) < 2 or x[prvi] == y or x[zadnj] == y:
return prvi or zadnji or Fales
...
...dakle, kako zna kad da vrati prvi a kad drugi.
Moderator/ica: Moderatori/ce
def trazi(x, y ...)
if (prvi - zadnji) < 2 or x[prvi] == y or x[zadnj] == y:
return prvi or zadnji or Fales
...
...Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
ma ne to!max360se je napisao/la:pa prevedi si. Meni je ovako kristalno jasno i ne znam ni sam kako da ti objasnim. XD
ako je (privi-zadnji) manji od 2 ili je x[prvi] jednak y ili je x[zadnji] jednak y:
vrati prvi ili zadnji ili javi grasku
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
e testiraj paš vidit da to nije istina. ovo u bulani nemaju veze s ti koji će odgovor return izabrati.max360se je napisao/la:pa ako je x[prvi] jednak y onda izbaci prvi. Kako ti nije jasno. Program ispituje korak po korak i kad dobije pozitivan odgovor s obzirom da se rad i "or" on vise ne nastavlja ispitivati dalje
def bla(x, y)
...napraviti nešto sa x i y...
if nešto:
return x or y or falseIs Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
a što je s 0(nulom).jjj je napisao/la:Vrati prvu vrijednost koja je True.
npr.
a=None, b=None, c=3
a or b or c # vrati 3