Drivers nvidia gt555m problem
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Drivers nvidia gt555m problem
Kupio novi laptop ASUS n75sf, grafika nvidia gt555m i ona intel grafika na CPU, i7 CPU.
Instalirao PCLOS ali ne mogu pokrenuti normalno nego samo u safe i to moram ručno upisati startx.Predpostavljam da je to zbog grafike.
Kad hoću pokrenuti normalno, učita nešta i stane na onom ispisu (crna stranica s textom) i ne reagira na startx.
Probao i sa ubuntu ali njega nisam mogao ni instalirati.
Prije sam imao MSI GX700 laptop s nvidia 8600m grafikom i radilo super.
Probao skinuti drivere u safe modu, skinuo i šta sad, kako ih staviti, može li bez one konzole?
Instalirao PCLOS ali ne mogu pokrenuti normalno nego samo u safe i to moram ručno upisati startx.Predpostavljam da je to zbog grafike.
Kad hoću pokrenuti normalno, učita nešta i stane na onom ispisu (crna stranica s textom) i ne reagira na startx.
Probao skinuti drivere u safe modu, skinuo i šta sad, kako ih staviti, može li bez one konzole?
-
Lutherus
Re: Drivers nvidia gt555m problem
Čari nvidai optimus tehnologije. Pokušaj ovo http://wiki.open.hr/wiki/Bumblebee
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Welcome to the club!
Nvidia Optimus FTW!
Nvidia Optimus FTW!
Ok, jel se to sve može napravit iz safe-a jer "normalno" ne mogu ući u PCLOS?Lutherus je napisao/la:Čari nvidai optimus tehnologije. Pokušaj ovo http://wiki.open.hr/wiki/Bumblebee
-
croatianchemist
- Spol: M
s serijom n55sf dolazio neispravan struni adapter - savjetujem ti da provjeriš za n75sf seriju.Limac je napisao/la:Kupio novi laptop ASUS n75sf, grafika nvidia gt555m i ona intel grafika na CPU, i7 CPU.
n55sf je sa i5 procesorom...
meni se tako shebala matična pa slao na zamjenu
lp
narucio prije dva dana laptop pa pretpostavljam da i ja ulazim u klub na zalost?... b950 i nvidia 520mSuko je napisao/la:Welcome to the club!
Nvidia Optimus FTW!
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Ma nije baš toliko novi, već mjesec dana radi super, samo sam sad odlučio staviti dual boot, tj. linux kao što sam imao na starom MSI.croatianchemist je napisao/la:
s serijom n55sf dolazio neispravan struni adapter - savjetujem ti da provjeriš za n75sf seriju.
n55sf je sa i5 procesorom...
meni se tako shebala matična pa slao na zamjenu
lp
Eh nisam znao (tumplek za linux) u PCLOS, nego sam instalirao Mandrivu 2011 i preko software manager-a instalirao bumblebee i sad tražim kako se šta radi i gdje se radi, mislim da će biti još koji install uninstall cijele mandrive.Lutherus je napisao/la:Možeš. Javi kako prošlo.