Nije mi jasno, da li se awesome nakon konfiguracije treba ponovo kompajlirati kao dwm ili samo ponovo pokrenuti? Pitam zato da znam da li da skinem source ili ga samo povucem s AUR-a.
Awesome
Moderator/ica: Moderatori/ce
Awesome
Ok vrijeme je da ga napokon instaliram, ali prije toga treba mi jedan odgovor
Nije mi jasno, da li se awesome nakon konfiguracije treba ponovo kompajlirati kao dwm ili samo ponovo pokrenuti? Pitam zato da znam da li da skinem source ili ga samo povucem s AUR-a.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Re: Awesome
ne, ima restart u meniju.max360se je napisao/la:Ok vrijeme je da ga napokon instaliram, ali prije toga treba mi jedan odgovor![]()
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
ok hvala
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Btw cisto jedna stvar: stvari iz AUR-a ti se isto compileaju - AUR ti sadrzi build skriptu(PKGBUILD) koja olakasava buildanje paketa
. A ./configure, make, make install i slicne stvari nemoj nikad radit, pogotovo ne u /usr/, a ako bas moras iz neznam ni ja kojeg razloga, onda u /usr/local/
.
-
Lutherus
Nemisli na to već na nešto drugo. Ukoliko želiš bilo što promjeniti na DWM-u mjenjaš to u config.h i na novo kompajliraš paket. Zato je i DWM u pravilu uvijek instalira iz sourca e ne iz repozitorija. Awesome ima jednu zgodnu funkciju koju su mnogi window manageri preuzeli od Xmonada a to je on the fly kompajliranje. Dakle izmjeniš si u konfig datoteci se kaj ti terba, posložiš kako i paše, spremiš pa kompajliraš sa awesme -k rc.lua ili pak koristiš u menisu restart koj ugasi awesome na przinu odradi awesome -k i ponovno ga upali.
'awesome -k rc.lua' je sintaks ček
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Ma razumjem, al je reko dali da povuce paket iz AUR-a ili da skine source(i compilea ga predpostavljam), ja sam mu samo objasnio da kad povuce nesto iz AUR-a da se isto skine source i compile-a. Tj da stvari u AURu nisu binary paketi nego skripte koje olaksavaju buildanje/compileanje. Pravilni nacin i instalacije dwma bi isto bio da se napravi izmjenjeni paket pomocu makepkga i onda ga pomocu package managera instalira
.
-
Lutherus
I nebi. DWM ako ga želiš imati i koristiti instalira se isključivo iz sorca, bez ikakvih paketa. A sve skupa traje točno minutu.
Nebi se slozio s tim :p, package manager treba bit zaduzen za instalaciju softwarea
. A i kolko vidim offical arch wiki preporuca takvu instalaciju: https://wiki.archlinux.org/index.php/Dwm#Installing 
-
Lutherus
Software installer/dinesteller je package manager 1. generacije, i kao takav je zadužen za instalaciju softvera. Da znam kaj piše na Arch wiki, jedan sam od autora a isto tako dosta dugo koristil dwm pa puno toga kažem iz vlastitog iskustva.