Ubuntu taskbar
Moderator/ica: Moderatori/ce
Ubuntu taskbar
Imam najnoviji Ubuntu 8.04 instaliran unutar Windowsa radi upoznavanja. Prilikom cackanja sve ikone koje se inace nalaze na desnoj strani panela (ili kako u Windowsima zovu taskbara) preselile su se na lijevo odmah do one start tipke. Pojma nemam sto sam ucinio, a jos manje kako to vratiti nazad. Prekopao sam sve moguce opcije, ali opciju koja omogucuje konfiguraciju i manipulaciju tim iconama ne nadjoh.
Molim pomoc i unaprijed hvala.
Re: Ubuntu taskbar
Vjerojatno ti se preselo notification area. Trebaš desnim gumbom miša kliknuti na rub najlijevije ikonice, tako da dobiješ opcije Move, i Lock u meniju. PRvo odlockaš, a zatim movneš natrag gdje spadaju...
Nit' move nit' lock kod mene. Ocito nesto ne stima, ja nisam kriv, majke mi 
- Soul_Sample
- Spol: M
ma nije to niš, ček da ti se tray počne otvarat u prozorčićima razbacanim po ekranu.
na sreću mi se to dogodi jednom u 20 bootova. a bootam jednom u 2 tjedna najviše.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
- DoDo
Ako je riječ o notification ikonicama, onda je stvar jednostavna: samo naciljaj s mišem milimetar lijevo od najlijevije ikonice stisni srednju tipku miša i drži je i za to vrijeme pomiči miša u desno.dacho49 je napisao/la:Imam najnoviji Ubuntu 8.04 instaliran unutar Windowsa radi upoznavanja. Prilikom cackanja sve ikone koje se inace nalaze na desnoj strani panela (ili kako u Windowsima zovu taskbara) preselile su se na lijevo odmah do one start tipke. Pojma nemam sto sam ucinio, a jos manje kako to vratiti nazad. Prekopao sam sve moguce opcije, ali opciju koja omogucuje konfiguraciju i manipulaciju tim iconama ne nadjoh.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
A jel? I to radi? nikad nisam probaoDoDo je napisao/la:Ako je riječ o notification ikonicama, onda je stvar jednostavna: samo naciljaj s mišem milimetar lijevo od najlijevije ikonice stisni srednju tipku miša i drži je i za to vrijeme pomiči miša u desno.dacho49 je napisao/la:Imam najnoviji Ubuntu 8.04 instaliran unutar Windowsa radi upoznavanja. Prilikom cackanja sve ikone koje se inace nalaze na desnoj strani panela (ili kako u Windowsima zovu taskbara) preselile su se na lijevo odmah do one start tipke. Pojma nemam sto sam ucinio, a jos manje kako to vratiti nazad. Prekopao sam sve moguce opcije, ali opciju koja omogucuje konfiguraciju i manipulaciju tim iconama ne nadjoh.
Nanisani ga ti!!!
Pokusao sam sve sto ste preporucili ali ni da trepne. Ocito je neki bug u pitanju. A i nedovrsenost KDE-a, obzirom da mi je u GNOME-u sve na mjestu. No nije bitno, svakako Ubuntu zasad ide dole do neke bolje prilike. Hvala svima na komentarima i svaka vam dala.
Pozdrav, Davor
Pozdrav, Davor
Heh stari moj, onda napiši kubuntu, a ne ubuntu jer ja sam cijelo vrijeme mislio da govorš o GNOME-u, a ne KDE-udacho49 je napisao/la:Nanisani ga ti!!!Pokusao sam sve sto ste preporucili ali ni da trepne. Ocito je neki bug u pitanju. A i nedovrsenost KDE-a, obzirom da mi je u GNOME-u sve na mjestu. No nije bitno, svakako Ubuntu zasad ide dole do neke bolje prilike. Hvala svima na komentarima i svaka vam dala.
Pozdrav, Davor
- DoDo
Ja sam isto to mislio. Na KDE-u su se i meni nekad ikone blesirale, zato sad i koristim GNOME.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Ispricavam se sto sam vas doveo u zabludu jer nisam spomenuo da je u pitanju KDE. Naime, imao sam instaliran klasicni Ubuntu 8.04 sa GNOME, a naknadno sam dodao i KDE tako da sam kod logiranja mogao birati sto ce se dignuti. Opisane zezancije su se dogodile u KDE, dok istovremeno na Gnomeu je sve bilo za pet.
No, sada vec nije ni bitno, u medjuvremenu sam izbrisao Ubuntu jer je bio u dualbootu na laptopu pa uz navedene probleme imao sam problem i sa manjkom prostora na disku. U svakom slucaju hvala vam na trudu i ostajem i dalje sa vama na forumu radi druzenja, a i Linux ce doci ponovo na red.
Srdacan pozdrav
No, sada vec nije ni bitno, u medjuvremenu sam izbrisao Ubuntu jer je bio u dualbootu na laptopu pa uz navedene probleme imao sam problem i sa manjkom prostora na disku. U svakom slucaju hvala vam na trudu i ostajem i dalje sa vama na forumu radi druzenja, a i Linux ce doci ponovo na red.
Srdacan pozdrav