Veliki problem
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Veliki problem
Evo ovako.... Imam jedan poprilično smiješan problem... Ne mogu napraviti boot cd sa linuxom...(linux mint)
Stavim da napravi boot cd i zapržim failove što su u toj mapi sa linuxom ali ništa.... Pržim u neri...Ajd ljudi pomozite....Plizzzz
Stavim da napravi boot cd i zapržim failove što su u toj mapi sa linuxom ali ništa.... Pržim u neri...Ajd ljudi pomozite....Plizzzz
- Tux Slave
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Veliki problem
U Neri odaberi Image nacin przenja. Kad te pita za Image file odaberi Mintov iso file koji si skinuo sa interneta. Takodjer problem moze biti u tome sto je image file ostecen. Provjeri md5sum image filea dali se poklapa s onim na stranici Minta.henri_007 je napisao/la:Evo ovako.... Imam jedan poprilično smiješan problem... Ne mogu napraviti boot cd sa linuxom...(linux mint)
btw, jesi stavio u BIOS-u da je DVD/CD-ROM u kojemu je cd od Minta prvi boot device?
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Garant si otpakirao ISO fajl (krivo).
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
MIslim da će biti sad u redu...Hvala ljudi....
E još jedno pitanjce....Imam na izbor...Linux mint, PCLinux OS 2007, te puppy linux.....KOji da uzmem?
E još jedno pitanjce....Imam na izbor...Linux mint, PCLinux OS 2007, te puppy linux.....KOji da uzmem?
da ti objasnim po koracima:
1.otvori neru
2.odaberi burn image
3.browse:linux mint.iso
4.burn
5.ugasi komp
6.upali ga i otidi u bios i naredi da ti boota sa cd-a
7.save changes i izadi iz biosa dalje bi komp trebao bootati sa cd-a bez problema
nemoj ga raspakivat sa win rarom ili zipom to je nepotrebno samo spali taj iso na cd
kako si ga ti przio?
1.otvori neru
2.odaberi burn image
3.browse:linux mint.iso
4.burn
5.ugasi komp
6.upali ga i otidi u bios i naredi da ti boota sa cd-a
7.save changes i izadi iz biosa dalje bi komp trebao bootati sa cd-a bez problema
nemoj ga raspakivat sa win rarom ili zipom to je nepotrebno samo spali taj iso na cd
kako si ga ti przio?
linux mint je baziran na ubuntuu znaci vrlo dobar linux
pclinuxos je baziran na mandrivi ali mu je mana sto ga radi mali broj ljudi koji ga nestigne u potpunosti testirat bar sam taqko procitao
puppy jebheno brz vrtio sam ga sa cd-a(velicina oko 100mb)ali se nisam uspio spojit na net moj pobjednik ovog izbora bi bio mint
pclinuxos je baziran na mandrivi ali mu je mana sto ga radi mali broj ljudi koji ga nestigne u potpunosti testirat bar sam taqko procitao
puppy jebheno brz vrtio sam ga sa cd-a(velicina oko 100mb)ali se nisam uspio spojit na net moj pobjednik ovog izbora bi bio mint
A i meni je nekako mint favorit..... Vidiš ti da ja imam šesto čulo....
pa jel prelazis sa wina na linux ili pravis dual boot ili samo distre vrtis sa live-cd-ova 
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
LinuxMinthenri_007 je napisao/la:MIslim da će biti sad u redu...Hvala ljudi....
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Ma pokušavam napravit dual boot....Znači uspio sam pokrenuti linux mint....I sad pokušavam instalirat....Znači stvar je ovakva....Imam 2 hard diska...(po 80gb) primarni har ima 3 particije ovaj drugi 2....Sad bi ja želio instalirati linux na ovaj drugi ali imam nekih 10 gb prostora i kad pokušam na taj kaže da nema dovoljno mjesta....A kroz computer ne mogu vidjet šta se nalazi na hardu...Pomagajte....