Mate podesena opcija na startupu OS-a
Moderator/ica: Moderatori/ce
- PunkBastard
- Spol: M
Mate podesena opcija na startupu OS-a
pozdrav, na Debian Wheezy sam instalirao Mate zbog Gnome-a 3 i sve izgleda normalno osim sto svaki put kad ukljicim laptop moram u postavkama podesiti "tap to clik" za touchpad, dali netko zna mogu li ikako naci koja je ta opcija naredba pa da je podesim na startupu da se samo napravi ili ima drugih prijedloga ? Opcija koja je na gnome cc-u je stalno ukljucena ali neradi jer koristim mate a na mate-u imam taj problem
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- PunkBastard
Re: Mate podesena opcija na startupu OS-a
nemam ga
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- PunkBastard
nemam, vec sam o tome pisao, ili ga nema ili nije gdje treba biti
- retsam
Moguće da ga nema jerbo ga po standardu Xorg već 2 godine ne trjeba za rad(xorg je postao pametan pa sad sam postavlja parametre bez tvoje ručne intervencije) , pa se niti ne generira osim ukoliko ga ručno sam ne generiraš i podesiš po vlastitim potrjebama, a to napraviš ovako:
Kod: Označi sve
sudo service gdm stop ## (ili Ctrl-Alt-F1)
sudo Xorg -configure
mv xorg.conf.example /usr/X11/
sudo vim /usr/X11/xorg.conf ## (i uređuješ :))
Zadnja izmjena: retsam, dana/u 29 ruj 2012, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Hmm, ja ga na LMDE-u imam.
(Verzija paketa su jednake onima u Wheezyju)
/usr/share/X11/xorg.conf.d
(Verzija paketa su jednake onima u Wheezyju)
/usr/share/X11/xorg.conf.d
- retsam
Imaš mapu xorg.conf.d, ali vjerojatno nemaš xorg.conf.iweb je napisao/la: /usr/share/X11/xorg.conf.d
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config