[SMPlayer] Sve o njemu...

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Fugu
Spol: M

[SMPlayer] Sve o njemu...

Post Postao/la Fugu »

Uvod

SM Player koristim jedno 3 mjeseca od razlaza s VLC-om. Najkorišteniji je program na mom glavnom računalu.
Više je razloga, ali da ne nabrajam, glavni fičr je što može zapamtiti postavke za svaki pojedinačni video. Dakle glasnoća, omjer i veličina slike i ostalo. Kako plejam bezbroj crtića raznih glasnoća, veličina i omjera slike vremenom su skoro svi došli na red te kad ih potrpam u playlistu svi popune ekran do kraja, kod nekih je uključeno rasplitanje, a glavna stvar je ujednačenost glasnoće. (Normalizacija glasnoće na razini cijelog programa u nijednom video-playeru ne valja)

Pitanje

Gdje taj program sprema podešenja za pojedini video. Pregledao na sva uobičajena i neuobičajena mjesta, neskrivene i skrivene datoteke, googlao i ništa. Naime, bliži mi se reinstal OS-a pa ne želim štelati postavke za stotine crtića ponovo.

Zna li netko iz prve ruke???

:facepalm
Where there is a gui there's a way.
Cooleech
Moderator

Re: SMPlayer

Post Postao/la Cooleech »

$HOME, garantiram da su postavke tu! :D
Ako si odvojio "kućnu" particiju, nemaš što brinuti. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
blacx

Post Postao/la blacx »

Meni defaultno sprema u $HOME/.config/smplayer
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

blacx je napisao/la:Meni defaultno sprema u $HOME/.config/smplayer
I meni isto. :kava
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Probaj UMPlayer - ista stvar, samo već imaš ugrađeni Youtube preglednik - bolje i praktičnije od Minitubea (nešto mi ne radi u zadnje vrijeme, bit će da je Yt opet nešto mijenjao). Isto odličan program!
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
maki

Post Postao/la maki »

Koristim već neko duže vrijeme UMplayer,ali imam jedan problem kod njega,za koji sam se odlučio da ga sad riješim,problem je taj što kad upišem traženi video na youtube,pokušam ga pokrenuti,neće da mi pokrene video,imam instalirane one gstream codece,jedino ako mi nešto nije promaklo,dali ste vi morali nešto dodatno instalirati da bih pokrenuli video,odmah nakon što ste kliknuli na određeni video? :kava
domi

Post Postao/la domi »

Probaj noviju verziju,koju sad koristiš i koju distru?
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
maki

Post Postao/la maki »

Koristim verziju 0.95,sad sam se sjetio,bio sam zadnji put skinuo verziju 0.97,vidim da već ima i 0.98 verzija, :nee ah,to je kad se isprobava nekoliko distribucija pa se provede neko vrijeme na njima,ishlape jednostavne stvari od prije koje su bile rađene rofl,isprika još jednom.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Ni meni to ne radi već neko vrijeme. Mislim da je to do Youtubea (ne radi ni skidanje s nekim programima). Doduše, Gmediafinder radi besprijekorno
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Cooleech je napisao/la:$HOME, garantiram da su postavke tu! :D
Ako si odvojio "kućnu" particiju, nemaš što brinuti. ;)
Tu sam prvo i gledao. Postoji $HOME/smplayer i to me prevarilo jer unutra nisu postavke svakog pogledanog videa, već u $HOME/.config/smplayer kamo nisam niti gledao :facepalm , već se ubio od traženja po ostatku računala...

Home je odvojen, ali ga gazim reinstalom, samo ga privremeno backupiram da mogu izvadit ak mi nekaj zatreba.
calisto053 je napisao/la:Probaj UMPlayer - ista stvar, samo već imaš ugrađeni Youtube preglednik - bolje i praktičnije od Minitubea (nešto mi ne radi u zadnje vrijeme, bit će da je Yt opet nešto mijenjao). Isto odličan program!
Usput sam instalirao umplayer, te ga još isprobavam.
blacx je napisao/la:Meni defaultno sprema u $HOME/.config/smplayer
:thumbs ::bravo

Hvala svima!
Where there is a gui there's a way.
Odgovori