Forum linkovi u novom tabu
Moderator/ica: Moderatori/ce
Forum linkovi u novom tabu
Puno vremena provodim na ovom forumu iako mi se uglavnom neda pisati previše, ali jedna tehnička stvar mi ide pomalo na jetra:
da li bi se možda moglo namjestiti da kada se klikne na neki link(nrp. http://www.youtube.com/watch?v=nzRGDwr-uVE) na forumu da ga otvori u novom tabu. Znam, može se uvijek odabrati kad klikneš desnim klikom, ali nije to to. Redovito mi se dešava da netko stavi neki link na youtube i bespuća hiperteksta me odvedu daleko odavde. Zanima me dali se to rješava no ovoj razini i da je stvar tako namjerno podešena ili je tehnički neizvedivo...
da li bi se možda moglo namjestiti da kada se klikne na neki link(nrp. http://www.youtube.com/watch?v=nzRGDwr-uVE) na forumu da ga otvori u novom tabu. Znam, može se uvijek odabrati kad klikneš desnim klikom, ali nije to to. Redovito mi se dešava da netko stavi neki link na youtube i bespuća hiperteksta me odvedu daleko odavde. Zanima me dali se to rješava no ovoj razini i da je stvar tako namjerno podešena ili je tehnički neizvedivo...
Re: Forum linkovi u novom tabu
Pa uvijek možeš stisnuti CTRL i lijevi klik na link ili sliku 
Vec je negdje bilo o tome price i zakljucilo se da nema potrebe to raditi. Uvijek mozes koristiti middle mouse za to ili kako si na touchpadu stisnes obe tipke i otvori se u novom tabu.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Da li netko zna za jednostavni nacin kako to omoguciti na phpBB-u?
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
max360se je napisao/la:...middle mouse...
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- kvaju
A ako koristiš firefox instaliraj tabmixplus, i prilagodi tabove da se otvaraju kako ti želiš.
Tako mi fali taj addon na Chromeu na poslu.
Tako mi fali taj addon na Chromeu na poslu.
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
stvarno čovjek uči dok je živ, hvala dečki...
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Vidi ovdje. Nije jednostavno, već zahtjeva prčkanje po kodu... ali s razlogom je tako - praksa je svugdje da novi prozor/tab otvara sam korisnik, a da je zadano da se otvara u istom. Kad bi napravili da je zadano da se link otvara u novom prozoru onda bi osakatili sve koji su navikli na isti prozor/tab jer nikako ne bi mogli otvoriti link u istom prozoru...Suko je napisao/la:Da li netko zna za jednostavni nacin kako to omoguciti na phpBB-u?
EDIT: predlažem svima koji žele otvaranje linka u novom tabu/prozoru da srede to sa strane svog preglednika. Ako koriste Firefox mogu instalirati priključak/plugin Greasemonkey i za LZS ubaciti u njega ovo:
Kod: Označi sve
$("#content a[href^='http://']").attr("target","_blank");
Zadnja izmjena: 4ndY, dana/u 28 stu 2012, 11:30, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: utvara > otvara
Razlog: utvara > otvara
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
4ndY je napisao/la:....Kad bi napravili da je zadano da se link otvara u novom prozoru onda bi osakatili sve koji su navikli na isti prozor/tab jer nikako ne bi mogli otvoriti link u istom prozoru...Suko je napisao/la:Da li netko zna za jednostavni nacin kako to omoguciti na phpBB-u?
A šta bi bilo s onima koji na mobitelu koriste desktop verziju foruma?
Tko hoće novi tab middle mouse ili CTRL+lijeva tipka, kako je već napomenuto...
- Heisenberg
Hmm sta nije za telefone, dugi klik i open in new window??blacx je napisao/la:4ndY je napisao/la:....Kad bi napravili da je zadano da se link otvara u novom prozoru onda bi osakatili sve koji su navikli na isti prozor/tab jer nikako ne bi mogli otvoriti link u istom prozoru...Suko je napisao/la:Da li netko zna za jednostavni nacin kako to omoguciti na phpBB-u?![]()
A šta bi bilo s onima koji na mobitelu koriste desktop verziju foruma?
Tko hoće novi tab middle mouse ili CTRL+lijeva tipka, kako je već napomenuto...
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”