http://en.wikipedia.org/ je napisao/la:Musix GNU/Linux is a live CD and DVD Linux distribution for the IA-32 processor family based on Debian. It contains a collection of software for audio production, graphic design, video editing and general purpose applications. The initiator and co-director of the project is Marcos Germán Guglielmetti.
Musix GNU/Linux is one of the few GNU/Linux distributions recognized by the Free Software Foundation as being primarily available on sites distributing free software and excluding any non-free information for practical use.
Distra za AV produkciju
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Piše da više ne rade službeni linkovi za skidanje, a mislim da su prije nekoliko mjeseci radili.
Ovo nije jedina distribucija koju se odnedavno više nemože skinuti sa službenih stranica.
mislim da je ovo jedna od onih distri koje nisu imale nikakvu budućnost...naime, nemaju apsolutno ništa revolucionarno...praktički Debian sa "main" repozitorijem i audio/video alatima.
Imajte u vidu da novi korisnici koji su tek počeli otkrivati Linux svijet nemaju predodžbu o tome koji je derivat veliki, a koji mali. Postoje male distre koje su odavno tu, stabilne su i ne idu nikuda, ali nisu previše popularne zbog recimo svoje specijaliziranosti. S druge strane postoji hrpa kojekakvih distroleta i derivata koji nisu ništa drugo do eksperiment i rezultat prolaznog entuzijazma nekog studoša.
Pa live verzija s avf alatima nije bila loša ideja, osim toga na gnulinux listi ih nema pretjerano puno, a ona je jedna od njih.
Neobično je što su naglo izbrisane neke distribucije u isto vrijeme s različitih servera, a pojedine novije manje poznate (koje se i dalje usavršavaju) se sve sporije skidaju.
Šta ako netko treba stariju verziju za starije računalo?!
Prije kad je bilo manje korisnika interneta su postojale, a sad su ostale samo one najpopularnije.
Mogli su ostaviti da početnici vide kako se razvijalo.
Više sam naučio o linuxu dok sam proučavao manje poznate distribucije i njihov razvoj (korisne novotarije koje su poslije dodane popularnijm distribucijama).
Starija verzija ne mora znaciti i verziju manje gladnu resursa. Mislim da vecina najnovijih GNU/Linux aplikacija fino rade i sa starijim racunarima posto i sam imam stariji laptop. Kako ce to sve brzo raditi ovisi iskljucivo o tebi. S wmovima mozes ustedjeti dosta RAM-a i manje muciti CPU. Razne wannabe distre zapravo i jesu dobra stvar za pocetnike. Svojom nesavrsenoscu tjera buduceg korisnika da trazi dalje ili se vrati na win. Dakle, ako ubuntu ne valja, ne valja mu Linux, a takvih sam slucajeva dosta vidio. Isto tako, Linux ide u korak s razvojem hardvera. Podrzavam ideju odbacivanja supporta legacy hardwarea koji je odavno trebao otici na reciklazu, a nicemu ne sluzi osim za zadovoljenje neke nostalgije.