Dostupni torrenti za F18

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Z0K4
Spol: M

Dostupni torrenti za F18

Post Postao/la Z0K4 »

Da ne duljim previše: link.
Dostupne su live KDE i GNOME verzije... LXDE i XFCE se ne spominju, ali mislim da su ubačeni u DVD verziju. Oni koji ne mogu čekati do sutra, ne moraju :lol: :thumbs:
4ndY
Moderator
Kontakt:

Re: Dostupni torrenti za F18

Post Postao/la 4ndY »

Z0K4 je napisao/la:Da ne duljim previše: link.
Dostupne su live KDE i GNOME verzije... LXDE i XFCE se ne spominju, ali mislim da su ubačeni u DVD verziju. Oni koji ne mogu čekati do sutra, ne moraju :lol: :thumbs:
Jasno, tu su već par dana i "čvrsti" (FTP/HTTP) mirrori s F18 :-)

Ja već skinuo i instaliram :zamisljen
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Z0K4

Post Postao/la Z0K4 »

Cijeli dan jučer, i cijelo jutro danas tražim mirrore i nisam ih našao... :facepalm:
Hvala na "zrcalima" ;)

Javi kakvi su dojmovi o novom installeru. Ne bih htio da mi se sruši usred instalacije, pa da moram nanovo GRUB instalirati.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Z0K4 je napisao/la: Javi kakvi su dojmovi o novom installeru. Ne bih htio da mi se sruši usred instalacije, pa da moram nanovo GRUB instalirati.
Na novi sam laptop stavio još F18 Beta (jer UEFI nije radio sa stabilnom verzijom) i trebalo mi je netko vrijeme da se snađem u novom installeru jer te "vodi" kroz instalaciju nelinearno (nije Next > Next) nego ideš po "stavkama" kako hoćeš što mi se načelno ne sviđa. Samo particioniranje diska naročito mi je zbunjujuće i komplicirano toliko da ne mogu ni opisati! Za odabir valjanog rasporeda tipkovnice treba barem 10 klikova!

Također, u Beti installer još nije bio stiliziran pa je izgledao kao Win95 aplikacija i onda još k tome forsira "fullscreen" da cijeli ekran zauzme ta ružnoća! Da ne pričam o rasporedu gumbiju: "Done" je na vrhu lijevo!

Koliko vidim ni u finalnoj verziji nije se puno toga popravilo (osim što je malo stiliziran izgled).

Moja ocjena u odnosu na prošlu verziju jedva je -2. Jedan bi dobio da nisam uspio dovršit instalaciju sopak
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pa sto im bi?
Z0K4

Post Postao/la Z0K4 »

4ndY je napisao/la:Moja ocjena u odnosu na prošlu verziju jedva je -2. Jedan bi dobio da nisam uspio dovršit instalaciju sopak
Tako loše!? Ocjena za installer ili sveukupni dojam?
Suko je napisao/la:Pa sto im bi?
I mene to zanima... Nadao sam se da će nakon silnih odgoda biti najbolja Fedora do danas. Izgleda da mi ne preostaje ništa drugo nego pričekati F19 još par mjeseci :pogled_dolje
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Suko je napisao/la:Pa sto im bi?
Nemam pojma. Možda su se fokusirali na promjene "ispod haube" Anaconde (installera), a onda su zaboravili ili nisu stigli napraviti ispravan i lijep UI.

No s pozitivne strane F18 dolazi i s, za krajnje korisnike, korisnim značajkama:
* uz standardni i naveliko poznati yum dolazi i dnf koji je "tehnical privew" puno brže verzije yuma koja koristi SUSE-ov libsolv za traženje i rješavanje ovisnosti, no piše:
For Fedora 18 this is mainly meant as a preview. The package can be installed along yum so user's workflow is not disturbed when DNF malfunctions. The users will be advised against using DNF on critical production machines.
* /tmp se nalazi od sad u RAM-u čime se štedi na pisanju po SSD-u (to je već većina distra napravila: Arch, Ubuntu, Debian itd.)
* terminal sad dolazi u 256 boja, a ne standardnih 8 :-)
* napredniji vatrozid
Tako loše!? Ocjena za installer ili sveukupni dojam?
Samo installer. Unutar same Fedore nema puno korisniku opipljivih promjena - koristim F18Beta već tjedan dana kao što koristim i F17 - nema neke velike razlike osim ovih gore značajki, a Fedora 17 je po meni bilo vrlo dobro izdanje tako da je i F18 (za sad, ako izuzmemo installer).
Z0K4

Post Postao/la Z0K4 »

4ndY je napisao/la:...Fedora 17 je po meni bilo vrlo dobro izdanje tako da je i F18 (za sad, ako izuzmemo installer).
Zahvaljujem ;)
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

ja mislio radi se o nekom avionu i već gledam! a kad ono.. nova fedora :D
...I put on my robe and a wizard hat...
kepica

Post Postao/la kepica »

upravo sam skinuo live iso 32-bitna verzija
ovaj tren radim instalaciju...

prvi dojam - onaj DONE u lijevom uglu zaista iritira
zatim :nee :nee
raspored tipkovnice SRPSKI
šta da radim kad nema hrvatski ?! szbunjen
idem dalje, javim se kad završi instalacija sbatine
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
Odgovori