Dostupne su live KDE i GNOME verzije... LXDE i XFCE se ne spominju, ali mislim da su ubačeni u DVD verziju. Oni koji ne mogu čekati do sutra, ne moraju
Dostupni torrenti za F18
Moderator/ica: Moderatori/ce
Dostupni torrenti za F18
Da ne duljim previše: link.
Dostupne su live KDE i GNOME verzije... LXDE i XFCE se ne spominju, ali mislim da su ubačeni u DVD verziju. Oni koji ne mogu čekati do sutra, ne moraju
:
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Dostupni torrenti za F18
Jasno, tu su već par dana i "čvrsti" (FTP/HTTP) mirrori s F18Z0K4 je napisao/la:Da ne duljim previše: link.
Dostupne su live KDE i GNOME verzije... LXDE i XFCE se ne spominju, ali mislim da su ubačeni u DVD verziju. Oni koji ne mogu čekati do sutra, ne moraju![]()
:
Ja već skinuo i instaliram
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Cijeli dan jučer, i cijelo jutro danas tražim mirrore i nisam ih našao...
:
Hvala na "zrcalima"
Javi kakvi su dojmovi o novom installeru. Ne bih htio da mi se sruši usred instalacije, pa da moram nanovo GRUB instalirati.
Hvala na "zrcalima"
Javi kakvi su dojmovi o novom installeru. Ne bih htio da mi se sruši usred instalacije, pa da moram nanovo GRUB instalirati.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Na novi sam laptop stavio još F18 Beta (jer UEFI nije radio sa stabilnom verzijom) i trebalo mi je netko vrijeme da se snađem u novom installeru jer te "vodi" kroz instalaciju nelinearno (nije Next > Next) nego ideš po "stavkama" kako hoćeš što mi se načelno ne sviđa. Samo particioniranje diska naročito mi je zbunjujuće i komplicirano toliko da ne mogu ni opisati! Za odabir valjanog rasporeda tipkovnice treba barem 10 klikova!Z0K4 je napisao/la: Javi kakvi su dojmovi o novom installeru. Ne bih htio da mi se sruši usred instalacije, pa da moram nanovo GRUB instalirati.
Također, u Beti installer još nije bio stiliziran pa je izgledao kao Win95 aplikacija i onda još k tome forsira "fullscreen" da cijeli ekran zauzme ta ružnoća! Da ne pričam o rasporedu gumbiju: "Done" je na vrhu lijevo!
Koliko vidim ni u finalnoj verziji nije se puno toga popravilo (osim što je malo stiliziran izgled).
Moja ocjena u odnosu na prošlu verziju jedva je -2. Jedan bi dobio da nisam uspio dovršit instalaciju
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- Suko
- Site Admin
Pa sto im bi?
Tako loše!? Ocjena za installer ili sveukupni dojam?4ndY je napisao/la:Moja ocjena u odnosu na prošlu verziju jedva je -2. Jedan bi dobio da nisam uspio dovršit instalaciju
I mene to zanima... Nadao sam se da će nakon silnih odgoda biti najbolja Fedora do danas. Izgleda da mi ne preostaje ništa drugo nego pričekati F19 još par mjeseciSuko je napisao/la:Pa sto im bi?
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Nemam pojma. Možda su se fokusirali na promjene "ispod haube" Anaconde (installera), a onda su zaboravili ili nisu stigli napraviti ispravan i lijep UI.Suko je napisao/la:Pa sto im bi?
No s pozitivne strane F18 dolazi i s, za krajnje korisnike, korisnim značajkama:
* uz standardni i naveliko poznati yum dolazi i dnf koji je "tehnical privew" puno brže verzije yuma koja koristi SUSE-ov libsolv za traženje i rješavanje ovisnosti, no piše:
* /tmp se nalazi od sad u RAM-u čime se štedi na pisanju po SSD-u (to je već većina distra napravila: Arch, Ubuntu, Debian itd.)For Fedora 18 this is mainly meant as a preview. The package can be installed along yum so user's workflow is not disturbed when DNF malfunctions. The users will be advised against using DNF on critical production machines.
* terminal sad dolazi u 256 boja, a ne standardnih 8
* napredniji vatrozid
Samo installer. Unutar same Fedore nema puno korisniku opipljivih promjena - koristim F18Beta već tjedan dana kao što koristim i F17 - nema neke velike razlike osim ovih gore značajki, a Fedora 17 je po meni bilo vrlo dobro izdanje tako da je i F18 (za sad, ako izuzmemo installer).Tako loše!? Ocjena za installer ili sveukupni dojam?
Zahvaljujem4ndY je napisao/la:...Fedora 17 je po meni bilo vrlo dobro izdanje tako da je i F18 (za sad, ako izuzmemo installer).
- pootzko
- Kontakt:
ja mislio radi se o nekom avionu i već gledam! a kad ono.. nova fedora 
...I put on my robe and a wizard hat...
upravo sam skinuo live iso 32-bitna verzija
ovaj tren radim instalaciju...
prvi dojam - onaj DONE u lijevom uglu zaista iritira
zatim
raspored tipkovnice SRPSKI
šta da radim kad nema hrvatski ?!
idem dalje, javim se kad završi instalacija
ovaj tren radim instalaciju...
prvi dojam - onaj DONE u lijevom uglu zaista iritira
zatim
raspored tipkovnice SRPSKI
šta da radim kad nema hrvatski ?!
idem dalje, javim se kad završi instalacija
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.