Poz svima,
evo prvi post i to ne samo tako vec nakon dana i dana trazenja distribucije koja ce obaviti navedeno u naslovu.
Naime, imam jedan disk od 1TB pun podataka i pokvaren je. Medjutim, kada je (bio) pripojen na MyTV Box od Storexa, iako sporo radio je fantasticno za potrebe dijeljenja preko sambe pa cak i kopiranje. Sve (i to mislim potpuno sve) Linux i Win distribucije se zaglave pri kopiranju/citanju OSIM tog malog stvorenja koje je nazalost otislo u vjecna lovista prije nekih dva tjedna.
Od tog dana trazim bilo koju distribuciju koja ce imati identicne karakteristike kao taj Storex. Dosao sam do informacije da se radi o Busybox implementaciji koja je bazirana na Ralinovom chipsetu no to je sve.
Ima li netko kakav prijedlog (ili barem TEORIJU) o tome sto to tocno "zaglavi" disk a samim tim i OS na modernim verzijama Linuxa? Prepostavka je da se radi o razbijenom Cache-u i da bez ikakvih ubrzanja se ipak jos moze koristiti. To je RADNA teorija.
Particija je u NTFS 3.1 (ili Win 7 ili Vista ili Server 2K8 - nesjecam se vise) pa je "jednostavnija" (citaj starija) distribucija nije u stanju procitati bez intervencije a kako su paketi novi samba ga zaglavi.
Trazio sam i trazio, citao i citao, probao i probao razne distribucije i verzije (da, bas toliko dugo!) i kako sam vec na izmaku dobre volje/snage bolje je priupitati ovdje gdje dolaze ljudi koji vecinom imaju puno vise iskustva sa *ux sistemima nego ja.
BILO kakva ideja je dobrodosla, pa čak i ekstremna poput "kompajliraj ovo na tom" - dovoljno sam majmun da radim sto procitam
Bio na BusyBox stranici i nemam pojma sto bi to trebao napraviti da imam sistem koji, u biti, nista drugo nego
a) radi na ESXi 5
b) prepoznaje USB Disk na NTFS
c) automount i share na sambu sa punim R/W bilo koga tko ga otvori preko SMB/CIFS
Sve to je ono malo cudo imalo!
Hvala svima (ili bilo kome!) na savjetu.
P.S. Kernel na Mint 12, koji je prvi koji je na liveCD-u sa sambom, isto "zaglavi" disk. Cak i W2K SErver radi istu stvar
P.P.S. Da, sigurnost NIJE bitna ali niti malo - automount preko Sambe u R/W jest