Zašto?nicky je napisao/la:Samo ću dodat da me Suse više nebu vidio.
Gdje su nestali Ubuntaši?
Moderator/ica: Moderatori/ce
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Gdje su nestali Ubuntaši?
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Suko
- Site Admin
Ne znam otkud vaša fascinacija s XFCE-om?
Ako se radi o starijem stroju, onda OK. XFCE je stvarno brži od Gnome-a.
Dobro, i na novijim strojevima se isplati jer je na njima munjevit.
Ali, nisam primjetio da je Gnome nešto jako spor.
Koje su još prednosti XFCE-a?
Inače, imao sam jako puno puta na Ubuntuu instaliran XFCE dodatno i nisam nikada imao nikakvih problema.
Gnome i XFCE se jako dobro podnose.
(bar je takvo bilo moje iskustvo, a na tom kompu sam uglavnom koristio taj naknadno instalirani XFCE)
Za razliku od Gnome i KDE kombinacije koja zna biti povremeno (rijetko) mušičava.
Ako se radi o starijem stroju, onda OK. XFCE je stvarno brži od Gnome-a.
Dobro, i na novijim strojevima se isplati jer je na njima munjevit.
Ali, nisam primjetio da je Gnome nešto jako spor.
Koje su još prednosti XFCE-a?
Inače, imao sam jako puno puta na Ubuntuu instaliran XFCE dodatno i nisam nikada imao nikakvih problema.
Gnome i XFCE se jako dobro podnose.
(bar je takvo bilo moje iskustvo, a na tom kompu sam uglavnom koristio taj naknadno instalirani XFCE)
Za razliku od Gnome i KDE kombinacije koja zna biti povremeno (rijetko) mušičava.
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
Desktop edition Suse11 - na njemu dosta stvari nije radilo (davno bilo pa se ne sjećam detalja)iv@n je napisao/la:Zašto?nicky je napisao/la:Samo ću dodat da me Suse više nebu vidio.Koja je zadnja verzija koju si koristila?
Server edition OpenSuse - taj je bio živa katastrofa, priznajem neznam koja brojka. Mislim, sve je radilo iz prve ali naći terminal ili nedaj bože workgroup ili još bolje pristup hardu, e to su bili ozbiljni problemi. Još bi mu oprostila mrežu i hard (nemrem se sjetit bolji izraz za my computer) ali da nemreš do terminala
@suko
Ma nije meni da mi je gnome spor, ili nesto slicno, nego vizualno mi se dopao xfce. Sto se tice rada u samom gnome-u, nije mi los, a i nije mi jasno zasto kazu da je spor, na mojoj maloj kantici radi odlicno.
@nicky
Vidis, a za yast kazu da je odlican inace...hm...
Ma nije meni da mi je gnome spor, ili nesto slicno, nego vizualno mi se dopao xfce. Sto se tice rada u samom gnome-u, nije mi los, a i nije mi jasno zasto kazu da je spor, na mojoj maloj kantici radi odlicno.
@nicky
Vidis, a za yast kazu da je odlican inace...hm...
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
Mislim da problem nije bio u SUSE-u.nicky je napisao/la:Desktop edition Suse11 - na njemu dosta stvari nije radilo (davno bilo pa se ne sjećam detalja)
Server edition OpenSuse - taj je bio živa katastrofa, priznajem neznam koja brojka. Mislim, sve je radilo iz prve ali naći terminal ili nedaj bože workgroup ili još bolje pristup hardu, e to su bili ozbiljni problemi. Još bi mu oprostila mrežu i hard (nemrem se sjetit bolji izraz za my computer) ali da nemreš do terminalaA o YaST-u da i ne govorimo.
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
Nemam nikakve želje mjenjati OS kad Kubuntu radi ko podmazan. A ako me razočara, Suse neće biti prvi izbor.sh0ck-eR je napisao/la:Mislim da problem nije bio u SUSE-u.nicky je napisao/la:Desktop edition Suse11 - na njemu dosta stvari nije radilo (davno bilo pa se ne sjećam detalja)
Server edition OpenSuse - taj je bio živa katastrofa, priznajem neznam koja brojka. Mislim, sve je radilo iz prve ali naći terminal ili nedaj bože workgroup ili još bolje pristup hardu, e to su bili ozbiljni problemi. Još bi mu oprostila mrežu i hard (nemrem se sjetit bolji izraz za my computer) ali da nemreš do terminalaA o YaST-u da i ne govorimo.
Inace SUSE nije los za pocetnike a preferiraju ga i vec dugogodisnji i iskusni Linux korisnici,a sto se tice YaST-a ne znam stvarno,SUSE se vrtio krace vrijeme na mome racunalu...no nikada problema s njim.Mozda da kazes konkretan problem,pa da ti pomognemo,tko zna mozda se na kraju jos i odlucis za SUSE.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Fedora ima i XFCE spin (i oni svi izađu u istom trenutku kada i službena Fedora, za razliku od drugih distribucija koje izdaju druge spinove i do par mjeseci poslije službenog izdanja).Gigolo je napisao/la:A ima li Fedora XFCE? Ako nema ispoljavaju li se problemi kad se na 11 Gnome doda XFCE? 11 imam na cd, al nisan prova.
Npr. Fedora DVD izdanje ima sva sučelja (Gnome, KDE, XFCE i sva ona mala...
Dakako da možeš instalirat i XFCE iz repoa:
Kod: Označi sve
su -c 'yum install -y @xfce-desktop'A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
-
Gigolo
tnx4ndY je napisao/la:Fedora ima i XFCE spin (i oni svi izađu u istom trenutku kada i službena Fedora, za razliku od drugih distribucija koje izdaju druge spinove i do par mjeseci poslije službenog izdanja).Gigolo je napisao/la:A ima li Fedora XFCE? Ako nema ispoljavaju li se problemi kad se na 11 Gnome doda XFCE? 11 imam na cd, al nisan prova.
Npr. Fedora DVD izdanje ima sva sučelja (Gnome, KDE, XFCE i sva ona mala...).
Dakako da možeš instalirat i XFCE iz repoa:Kod: Označi sve
su -c 'yum install -y @xfce-desktop'