Gdje su nestali Ubuntaši?

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Re: Gdje su nestali Ubuntaši?

Post Postao/la iv@n »

nicky je napisao/la:Samo ću dodat da me Suse više nebu vidio.
Zašto? :zbunj Koja je zadnja verzija koju si koristila?
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ne znam otkud vaša fascinacija s XFCE-om?
Ako se radi o starijem stroju, onda OK. XFCE je stvarno brži od Gnome-a.
Dobro, i na novijim strojevima se isplati jer je na njima munjevit.
Ali, nisam primjetio da je Gnome nešto jako spor.
Koje su još prednosti XFCE-a?
Inače, imao sam jako puno puta na Ubuntuu instaliran XFCE dodatno i nisam nikada imao nikakvih problema.
Gnome i XFCE se jako dobro podnose.
(bar je takvo bilo moje iskustvo, a na tom kompu sam uglavnom koristio taj naknadno instalirani XFCE)
Za razliku od Gnome i KDE kombinacije koja zna biti povremeno (rijetko) mušičava.
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

iv@n je napisao/la:
nicky je napisao/la:Samo ću dodat da me Suse više nebu vidio.
Zašto? :zbunj Koja je zadnja verzija koju si koristila?
Desktop edition Suse11 - na njemu dosta stvari nije radilo (davno bilo pa se ne sjećam detalja)

Server edition OpenSuse - taj je bio živa katastrofa, priznajem neznam koja brojka. Mislim, sve je radilo iz prve ali naći terminal ili nedaj bože workgroup ili još bolje pristup hardu, e to su bili ozbiljni problemi. Još bi mu oprostila mrežu i hard (nemrem se sjetit bolji izraz za my computer) ali da nemreš do terminala :ljut2 A o YaST-u da i ne govorimo.
x_sport

Post Postao/la x_sport »

@suko
Ma nije meni da mi je gnome spor, ili nesto slicno, nego vizualno mi se dopao xfce. Sto se tice rada u samom gnome-u, nije mi los, a i nije mi jasno zasto kazu da je spor, na mojoj maloj kantici radi odlicno.
@nicky
Vidis, a za yast kazu da je odlican inace...hm... :misli
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
sh0ck-eR

Post Postao/la sh0ck-eR »

nicky je napisao/la:Desktop edition Suse11 - na njemu dosta stvari nije radilo (davno bilo pa se ne sjećam detalja)

Server edition OpenSuse - taj je bio živa katastrofa, priznajem neznam koja brojka. Mislim, sve je radilo iz prve ali naći terminal ili nedaj bože workgroup ili još bolje pristup hardu, e to su bili ozbiljni problemi. Još bi mu oprostila mrežu i hard (nemrem se sjetit bolji izraz za my computer) ali da nemreš do terminala :ljut2 A o YaST-u da i ne govorimo.
Mislim da problem nije bio u SUSE-u. :) Inace SUSE nije los za pocetnike a preferiraju ga i vec dugogodisnji i iskusni Linux korisnici,a sto se tice YaST-a ne znam stvarno,SUSE se vrtio krace vrijeme na mome racunalu...no nikada problema s njim.Mozda da kazes konkretan problem,pa da ti pomognemo,tko zna mozda se na kraju jos i odlucis za SUSE. :D
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

sh0ck-eR je napisao/la:
nicky je napisao/la:Desktop edition Suse11 - na njemu dosta stvari nije radilo (davno bilo pa se ne sjećam detalja)

Mislim da problem nije bio u SUSE-u. :) Inace SUSE nije los za pocetnike a preferiraju ga i vec dugogodisnji i iskusni Linux korisnici,a sto se tice YaST-a ne znam stvarno,SUSE se vrtio krace vrijeme na mome racunalu...no nikada problema s njim.Mozda da kazes konkretan problem,pa da ti pomognemo,tko zna mozda se na kraju jos i odlucis za SUSE. :D
Nemam nikakve želje mjenjati OS kad Kubuntu radi ko podmazan. A ako me razočara, Suse neće biti prvi izbor.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Gigolo je napisao/la:A ima li Fedora XFCE? Ako nema ispoljavaju li se problemi kad se na 11 Gnome doda XFCE? 11 imam na cd, al nisan prova.
Fedora ima i XFCE spin (i oni svi izađu u istom trenutku kada i službena Fedora, za razliku od drugih distribucija koje izdaju druge spinove i do par mjeseci poslije službenog izdanja).
Npr. Fedora DVD izdanje ima sva sučelja (Gnome, KDE, XFCE i sva ona mala... :-) ).

Dakako da možeš instalirat i XFCE iz repoa:

Kod: Označi sve

su -c 'yum install -y @xfce-desktop'
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

4ndY je napisao/la:
Gigolo je napisao/la:A ima li Fedora XFCE? Ako nema ispoljavaju li se problemi kad se na 11 Gnome doda XFCE? 11 imam na cd, al nisan prova.
Fedora ima i XFCE spin (i oni svi izađu u istom trenutku kada i službena Fedora, za razliku od drugih distribucija koje izdaju druge spinove i do par mjeseci poslije službenog izdanja).
Npr. Fedora DVD izdanje ima sva sučelja (Gnome, KDE, XFCE i sva ona mala... :-) ).

Dakako da možeš instalirat i XFCE iz repoa:

Kod: Označi sve

su -c 'yum install -y @xfce-desktop'
tnx
Odgovori