A jbt šta god da napravim,ništ nevalja,jbt,da napišem da sam dobio nobelovu nagradu,rekli bi "ee,nevalja ti to,ee pa i ja sam" i takve stvari,isto ko na bug forumu,kad sam spomenuo nosonju,zavrnuli su glavom ko da sam reko da koristim windows a na linux podforumu sam -.-Suko je napisao/la:Ne mora biti neprovjeren program da si nešto skršiš. Bilo koji program može napraviti probleme.
Pogotovo na Ubuntuu koji niti nema root usera.
Kad nešto pokreneš kao root sve što program zapisuje na hard vlasništvo je roota. Tako npr. možeš dobiti fajlove koje može otvoriti samo root. Nije bed, jer im lako promijeniš vlasnika.
Osim toga dovoljan ti je neoprezni potez na nekom programu pa da si obrišeš neku važnu sistemsku datoteku koju nikako ne bi mogao obrisati kao user.
Dugotrajnom praksom pokretanja programa kao root sigurno ćeš pogriješiti i ako ne napraviti veliki, barem nakupiti dovoljno malih grešaka da si uradiš nestabilan sustav. Nije pametno i nema potrebe.
Xpenguins - pingvini po ekranu!
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
filipvk1000
- Spol: M
Re: Xpenguins - pingvini po ekranu!
stvar je u tome da ti ovo ne govorimo zlonamjerno niti da bismo te sad zajebavali ili ti se rugali ili bilo šta slično. želimo ti pomoć dok si još nisi napravia sranje na kompu. cijeni ovu pomoć!
- Suko
- Site Admin
Filipe, nisam mislio tebe kritizirati. Oprosti ako sam te naljutio.
Samo sam ti napomenuo da nije pametno koristiti root za pokretanje programa ako ne treba.
Nisam baš na tebe ciljao već općenito na ljude koji imaju tu naviku.
Svi smo mi radili greške na početku. Koliko sam ja puta skršio svoju instalaciju!
Pitaj domija koliko smo puta njega vadili iz problema.
Samo ti nastavi isprobavati sve. Brzo ćeš naučiti kako treba. Vjerujem da ćeš brzo biti super sposoban.
Neću ti više pametovati.
Samo sam ti napomenuo da nije pametno koristiti root za pokretanje programa ako ne treba.
Nisam baš na tebe ciljao već općenito na ljude koji imaju tu naviku.
Svi smo mi radili greške na početku. Koliko sam ja puta skršio svoju instalaciju!
Pitaj domija koliko smo puta njega vadili iz problema.
Samo ti nastavi isprobavati sve. Brzo ćeš naučiti kako treba. Vjerujem da ćeš brzo biti super sposoban.
Neću ti više pametovati.
Pa ucis malo po malo. Ne mozes sve odmah znat.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
lol, pa kako ćeš naučiti ako te netko ne ispravi. Mlad si, opušteno, smiri živce i uvijek se zahvali na savjetima ovog tipa, a ne psovati.filipvk1000 je napisao/la:A jbt šta god da napravim,ništ nevalja,jbt,da napišem da sam dobio nobelovu nagradu,rekli bi "ee,nevalja ti to,ee pa i ja sam" i takve stvari,isto ko na bug forumu,kad sam spomenuo nosonju,zavrnuli su glavom ko da sam reko da koristim windows a na linux podforumu sam -.-
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Suko
- Site Admin
Evo za pomirbu:
-
filipvk1000
idem igrat angry birds,čini mi se da mi jedino to ide,a admin nek obriše temu.iv@n je napisao/la:lol, pa kako ćeš naučiti ako te netko ne ispravi. Mlad si, opušteno, smiri živce i uvijek se zahvali na savjetima ovog tipa, a ne psovati.filipvk1000 je napisao/la:A jbt šta god da napravim,ništ nevalja,jbt,da napišem da sam dobio nobelovu nagradu,rekli bi "ee,nevalja ti to,ee pa i ja sam" i takve stvari,isto ko na bug forumu,kad sam spomenuo nosonju,zavrnuli su glavom ko da sam reko da koristim windows a na linux podforumu sam -.-
daj Filipe nemoj sad dramatizirat. samo ti želimo šta manje problema pri korištenju linuxa. nitko se nije rodio naučen -.-
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Ni slučajno obrisat temu, jer i mi malo stariji bi se poigrali nekad pingvinima...
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
-
filipvk1000
Thank you, at least someone appreciates my workvblazon je napisao/la:Ni slučajno obrisat temu, jer i mi malo stariji bi se poigrali nekad pingvinima...