gdje točno zapneš? tamo je, na onom archwiki linku, detaljno opisano što i kako bi trebao uraditi da to sve skupa profunkcionira...ako neće na taj način, ne znam...morat ćeš guglat neko rješenje...
If your microphone is an array built into your monitor, or you have a similar setup, make sure to increase the volume for the Digital column too. If you have multiple microphones, you may have to play around with the Mic Jack channel to get your desired setting.
You may want to save your mixer settings with:
Imam po jednu rupicu (mikrofon) sa svake strane ekrana pa mislim da je to multipl izvedba.
Ne znam kako bi to. Sve do toga sam napravio i dalje ne radi.
Prema vašim uputama sam riješio HP laptop ali za razliku od tamo, u prvom stupcu alsamixera (Master) mi se ne pokazuje stuopac iznad natpisa i kad stisnem space, ništa se ne događa (ne pojavljuje se ono crveno L i R)
Najvjerojatnije moras pronaci sto treba dodati u alsa-base.conf.
Te intelove kartice znaju pokretati genericke module dok im se u alsa-base.conf ne stavi tocna opcija.
Malo pokusaj proguglati.
Drugo sto bi ti preporucio je da nadogradis alsu ako imas stariju verziju. Mozda to pomogne.
Ali, gotovo sam siguran da bi prava opcija u alsa-base.conf pomogla.
Ako izguglam javim ti.
Negdje na dnu alsa-base.conf datoteke imaš option
Ako nemaš alsa-base.conf kreiraj tamo jednu tekstualnu datoteku koja se tako zove.
I u nju zalijepi taj tekst ( options snd-hda-intel model=fujitsu ili lifebook)
Snimi i rebootaj.
stevo@stevo-laptop:~$ /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
bash: /etc/modprobe.d/alsa-base.conf: Pristup zabranjen
stevo@stevo-laptop:~$ sudo /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
[sudo] password for stevo:
sudo: /etc/modprobe.d/alsa-base.conf: command not found