sm je napisao/la:
Kako se točno zove paket za instalaciju?
pa zove se ppa-purge
to bi ti trebalo deaktivirati taj repozitorij koji si dodo, deinstalirati to sto si sa njega instaliro i reinstalirati prijasnje verzije paketa koje su bile instalirane prije...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Proba sad instalirati pavucontrol. Tamo bi navodno trebao imati dva slidera za mikrofon.
Jedan lijevi a drugi desni. Kazu da kad se promijene da imaju svaki razlicite vrijednosti mikrofon proradi.
Probaj to.
Suko je napisao/la:Proba sad instalirati pavucontrol. Tamo bi navodno trebao imati dva slidera za mikrofon.
Jedan lijevi a drugi desni. Kazu da kad se promijene da imaju svaki razlicite vrijednosti mikrofon proradi.
Probaj to.
Instalirao pavucontrol, doista ima dva slidera za mikrofon, bili su zaključani zajedno. Ima tamo ikonica s lokotićem za zaključavanje mikrofona zajedno ("lock channels together").
Otključao sam da mogu podešavati mikrofone zasebno i probao sve kombinacije pojedinačnog pojačavanja i stišavanja do kraja, uvijek različito za svaki. Međutim, neće ni tako.
Probao sam i preko alsamixera aktivirati mikrofon, kao neki dan na HP laptopu, ali i dalje se ne da. Kao da su ukleti.
Ne znam hoćeš li u privitku vidjeti sliku zaslona alsamixera. Nisam uspio povući link sa Photobucketa, nešto šteka.
Tamo iznad "Master" bi se trebao pojaviti stupić za pojačavanje a nema ga. Tipkom "M" se uključuje i isključuje (mute/unmute) ali se ne da pojačavat, mislim da je u tom problem. Na HP laptopu sam sa space tipkom jednostavno ga uključio a strelicom "gore" pojačao i mikrofon je proradio. Ovdje na Toshibi se iz nekog razloga to ne da.