nVIDIA driver
Moderator/ica: Moderatori/ce
nVIDIA driver
Imam grafičku karticu nVIDIA GeForce 7600 GT. Na Fedori 8 koja je imala karnel (2.6.25.14-69.fc8) sve je bilo u redu s drajverom grafičke kartice. Nakon ažuriranja sada je karnel (2.6.26.3-14.fc8) i od tada imam problema s drajvorom za grafičku karticu. Nikako ne mogu instalirati novi drajver, niti mogu editirati xorg.conf. U xorg.conf uđem kao root i onda ga editiram i spremim. Nakon toga restartam računalo i bez uspjeha. U xorg.confu su opet isti oni podaci koji su bili i prije editiranja.
- kaiwan
- Spol: M
Re: nVIDIA driver
Onda ces morati skinuti driver sa nvidijine stranice i rekompilirati si...
Ako imas 32bit Fedoru skini ovdje i GeForce 7xxx : http://www.nvidia.com/object/linux_disp ... 14.12.html
Onda ga spremi u neki folder ili na desktop. Prije toga ces morati instalirati gcc, mislim i g++ compilere i linux-headers za svoj kernel.
Zatim lupi: CTRL+ALT+F1 i kada odes u full screen terminal logiraj se kao root i lupi:
gnome:
kde:
Onda "cd.." do mjesti gdje imas driver.
Lupi ovo: (pazi na verziju drivera koju skines)
Ako si predinstalirao sve dependencese pokrene se instaler, ako nisi javi sto jos fali. Uglavnom, on ce pokusati naci driver za tvoj kernel na netu, ako ne nadje pita te dal da kompilira, ti kazes da.
Onda on kompilira i instalira. Nakon toga on te pita dal zelis da podesi automatski xorg. Kazes mu da zelis. To nisu imale starije verzije drivera. Kada instaler zavrsi rebotaj komp. Nemoj tipkat "startx" ili "/etc/init.d/gdm start". Ovaj postupak ces morat ponovit nakon svakog prckanja po kernelu i njegove nedogradnje. Sretno. Ako zapnes pogledaj malo na nvidijinoj stranici manual. Ja znam samo ovo, ne znam rjesavat ako zapne
Ako imas 32bit Fedoru skini ovdje i GeForce 7xxx : http://www.nvidia.com/object/linux_disp ... 14.12.html
Onda ga spremi u neki folder ili na desktop. Prije toga ces morati instalirati gcc, mislim i g++ compilere i linux-headers za svoj kernel.
Zatim lupi: CTRL+ALT+F1 i kada odes u full screen terminal logiraj se kao root i lupi:
gnome:
Kod: Označi sve
/etc/init.d/gdm stopKod: Označi sve
/etc/init.d/kdm stopLupi ovo: (pazi na verziju drivera koju skines)
sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.12-pkg1.runOnda on kompilira i instalira. Nakon toga on te pita dal zelis da podesi automatski xorg. Kazes mu da zelis. To nisu imale starije verzije drivera. Kada instaler zavrsi rebotaj komp. Nemoj tipkat "startx" ili "/etc/init.d/gdm start". Ovaj postupak ces morat ponovit nakon svakog prckanja po kernelu i njegove nedogradnje. Sretno. Ako zapnes pogledaj malo na nvidijinoj stranici manual. Ja znam samo ovo, ne znam rjesavat ako zapne
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Sve instalirao, ušao u ful screen terminal i upisao /etc/init.d/gdm stop i onda mi se pojavilo kao not such... Naravno, ulogirao sam se prije toga. Nisam shvatio ovo CD. Kako da znam gdje je drajver?
- kaiwan
/etc/init.d/gdm stop upisujes samo ako imas gnome, za KDE imas drugu naredbu, /etc/init.d/kdm stop. Ne znam sto imas. Koju tocno gresku ti kaze?mandak je napisao/la:Sve instalirao, ušao u ful screen terminal i upisao /etc/init.d/gdm stop i onda mi se pojavilo kao not such... Naravno, ulogirao sam se prije toga. Nisam shvatio ovo CD. Kako da znam gdje je drajver?
Ne zaboravi se logirati kao ROOT prije lupanja gornje naredbe. U fedori to radiš na naredbom su
Ako driver spremis u folder: /home/korisnickoime/Downloads/
onda moras kada udes u terminal sa CTRL + ALT + F1 upisati:
cd /home/korisnickoime/DownloadsBe the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Kod mene je gnome i ulogiram se kao root. Nakon toga upišem /etc/init.d/gdm stop. Pritisnem Enter i pojavi mi se: No such file or directory.
Mozda ovo pomogne:mandak je napisao/la:Kod mene je gnome i ulogiram se kao root. Nakon toga upišem /etc/init.d/gdm stop. Pritisnem Enter i pojavi mi se: No such file or directory.
http://nerko.xm.com/nvidia.html
Kad upišem init 3, onda mi se pojavi Not fond.
Pazi moras ovako:mandak je napisao/la:Kad upišem init 3, onda mi se pojavi Not fond.
[nerko@localhost ~]$ su -
Password:
[root@localhost ~]# init 3
obrati paznju na znak - poslije su,moras i njega ukucati
Sve sam ja to uspio, ali kad sam unio naziv drajvera i onda Enter pojavilo mi se No such file or direktory.
- Tux Slave
- Kontakt:
Zato jer nisi bio u direktoriju gdje je driver. Moras:mandak je napisao/la:Sve sam ja to uspio, ali kad sam unio naziv drajvera i onda Enter pojavilo mi se No such file or direktory.
cd /put/do/foldera/gdje/je/driverKod: Označi sve
cd /home/mandak/Pritisni Ctrl+Alt+F2
Logiraj se kao obican korisnik.
Skini driver
wget -c --directory-prefix=$HOME http://us.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86/173.14.12/NVIDIA-Linux-x86-173.14.12-pkg1.run
cd $HOMEKod: Označi sve
suKod: Označi sve
chmod +x NVIDIA*.runKod: Označi sve
/etc/init.d/gdm stop - za GnomeKod: Označi sve
/etc/init.d/kdm stop - za KDEKod: Označi sve
./NVIDIA*.runKod: Označi sve
/etc/init.d/gdm start - GnomeKod: Označi sve
/etc/init.d/kdm start - KDE