Jabučarenje
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: Jabučarenje
njega imaš i na iphonu. a sa druge strane, kaj ja mogu kad ekipa instalira kojekakve gluposti sa neprovjerenih izvora.zasad nisam imal nijedan malware na mobu ( pretpostavljal da ga imam ali je na kraju samo se rom raspal).nemam nikakvu zaštitu na mobu i mob je stalno online jer mi između ostaloga služi kao remote za mpd, mplayer i firefox.
pa da. kolegica sa ekonomskog fakulteta mi je pricala kako si dosta cura na EF kupi Iphone na nekoj ludoj tarifi da ga cim manje plati ali onda kasnije ne placa racun i dalje ga nosi ponosno u ruci makar joj ne radi zbog neplacenih racuna ali ona je i dalje kul. ljudima valjda treba paznja pa misle da ce s tim kupit.Suko je napisao/la:Jabuka je skuplja jer je jabuka. Androida kupuje sirotinja i gikovi.
Jabuka je lagana. Ne treba razmišljati. Samo klikaš i sve fino ide. I fensi je.
A Android ima previše opcija. Zbunjuje.
I ekipa ne pozna te androide. Pa kad izvučeš SGS 2 svi su zbunjeni. A kad izvučeš ajfona onda si faca.
Imam android malo manje od godinu dana i nemam nikakvih zamjerki. Windows nisam koristio tako da ne znam nista za njega ali kad dodem na Iphone se jednostavno ne mogu priviknut na prokletu jednu tipku na mobu niti na to bedasto sucelje.
offtopic:
moram jednostavno napomenut jednu "super" zgodu koju sam dozivio prije kojih pola godine: zove me frend oko pola 11 i pita me ako mu mogu posudit laptop posto on na Macu nema gcc a treba mu za faks. inace, gcc apple naplacuje 4,99$
i frendica s faksa si je isla po iphone jucer (cekala je od pol 9) i cijeli fb je bio prekriven njenom prinovom samo zato da joj ljudi pisu: joj kak super, joj kak ovo, joj kak ono.
- Abzeenth
- Site Admin
ante003 je napisao/la:i frendica s faksa si je isla po iphone jucer (cekala je od pol 9) i cijeli fb je bio prekriven njenom prinovom samo zato da joj ljudi pisu: joj kak super, joj kak ovo, joj kak ono.
Prejadno.
ante sto god ovdje napises a ima veze sa jabukom nije offtopic.
Inace imam frenda koji bi IPhone bez obzira na Androide i sl. Pokazao sam mu sto SGS2 moze s Androidom, ma i bilo koji Android telefon. I naravno vidi i sam i kaze da je mocniji, ali kaze da bi ipak odabrao IPhone, a ni sam ne zna objasniti tocno zasto samo kaze :"to je IPhone"
Inace imam frenda koji bi IPhone bez obzira na Androide i sl. Pokazao sam mu sto SGS2 moze s Androidom, ma i bilo koji Android telefon. I naravno vidi i sam i kaze da je mocniji, ali kaze da bi ipak odabrao IPhone, a ni sam ne zna objasniti tocno zasto samo kaze :"to je IPhone"
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
-
Lutherus
Iphone kao i ostali apple proizvodi su statusni simboli. Zanimljivo je da kad netko kupi maca ekipa se odma skupi oko njega, divi se i počinje čestitati kao da je čovjek diplomiral, oženil se, dobil dijete ili nešto slično a ne kao da je kupil novi komad hardveraja.
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
- meema
- Spol: Ž
- Kontakt:
ja imam iphone, imala sam 3gs i sad 4orku...
niti s jednim niti drugim nisam imala problema... 3gs sam prodala frendici kad je bio star godinu dana, i evo jos jedna godina koristenja kod nje, i dalje bez problema... 4s ne namjeravam kupovati jer je skoro pa isti ko 4orka pa nema smisla...
sto se tice cijene, cijena slobodnog uredaja je visoka, ali uz odredene tarife (cak i ne tako previsoke) iphone postaje dostupniji nego neki slabiji android fonovi... ja sam 4orku dobila za 678kn, dok android nisam mogla dobiti ispod 1000kn u istoj tarifi (oni koje sam mogla nisu bili niti vrijedni spomena)... tak da ono, ne znam zasto se cijena istice kao nedostatak...
a ovo kaj se tice modificiranja i prckanja i tako to, ne biste vjerovali, ali nije svakom useru cilj da prcka po mobu... recimo, meni iphone obavlja sve sto mi treba i to sve radi savrseno... jailbreakan je i time mogu promijeniti izgled kako mi odgovara, i to mi je i vise nego dovoljno...
a koliko znam, da bi se po androidu moglo ista modificirati, isti se mora rootat...pa ne vidim zasto je problem JB iphone kad je to onak, manje od minute posla...
planiram prenijeti broj u tmobile, i dobiti tarife u pol cijene, i uzela bih htc rhyme
nije neki nabrijani, ali koliko meni treba sasvim dovoljan, a u tarifi 350 on dode 1700kn, dok iphone 4s 16gb dode 1400... s time da za iphone mogu vise dobit, i kupit si rhyme preko oglasnika i jos si zaradit
smatram da je najbolji mobitel onaj koji ispunjava ono sto ti treba, i to radi savrseno... meni je to za sada iphone... nisam ogranicena na njega i razmisljam o drugim mobitelima (pogotovo jer mi je rhyme plum predivan
)...
niti s jednim niti drugim nisam imala problema... 3gs sam prodala frendici kad je bio star godinu dana, i evo jos jedna godina koristenja kod nje, i dalje bez problema... 4s ne namjeravam kupovati jer je skoro pa isti ko 4orka pa nema smisla...
sto se tice cijene, cijena slobodnog uredaja je visoka, ali uz odredene tarife (cak i ne tako previsoke) iphone postaje dostupniji nego neki slabiji android fonovi... ja sam 4orku dobila za 678kn, dok android nisam mogla dobiti ispod 1000kn u istoj tarifi (oni koje sam mogla nisu bili niti vrijedni spomena)... tak da ono, ne znam zasto se cijena istice kao nedostatak...
a ovo kaj se tice modificiranja i prckanja i tako to, ne biste vjerovali, ali nije svakom useru cilj da prcka po mobu... recimo, meni iphone obavlja sve sto mi treba i to sve radi savrseno... jailbreakan je i time mogu promijeniti izgled kako mi odgovara, i to mi je i vise nego dovoljno...
a koliko znam, da bi se po androidu moglo ista modificirati, isti se mora rootat...pa ne vidim zasto je problem JB iphone kad je to onak, manje od minute posla...
planiram prenijeti broj u tmobile, i dobiti tarife u pol cijene, i uzela bih htc rhyme
smatram da je najbolji mobitel onaj koji ispunjava ono sto ti treba, i to radi savrseno... meni je to za sada iphone... nisam ogranicena na njega i razmisljam o drugim mobitelima (pogotovo jer mi je rhyme plum predivan
... I'm not weird, I'm limited edition ... 

-
Lutherus
Ali ono za kaj većina ljudi koristi mob, za pozive i sms im iphone netreba. Realno, iphone je smartphone. Ako ga se koristi samo za pozive i sms taj uređaj nema smisla i to je bačena lova pa makar on koštal i 1 lipu.
Facebook preko moba? Meh, rađe sa sa ljudima družim uživo nego na fejsiću.
Facebook preko moba? Meh, rađe sa sa ljudima družim uživo nego na fejsiću.
ja imam neku Nokiu...staru...savršen mob za mene 
čujem kad me netko zove, vidim kad mi netko pošalje poruku, mogu nekog nazvat i poslat poruku
još da mi zvučnik malo bolje radi i tastatura, bia bi divota
čujem kad me netko zove, vidim kad mi netko pošalje poruku, mogu nekog nazvat i poslat poruku
još da mi zvučnik malo bolje radi i tastatura, bia bi divota