21 alat za backup

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

glaskoncILLa

Re: 21 alat za backup

Post Postao/la glaskoncILLa »

drone, ti si u tom pc hardwareu, da danas kupujes hard, koji bi uzeo?

performanse i kvaliteta su primarni driveri, money is not a object.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Cooleech
Moderator
Spol: M

Post Postao/la Cooleech »

glas, ne moraš mene poslušat, ali WD toplo preporučujem. Ali ne Green seriju, jer navodno prečesto parkiraje glavu. ;) Što je najinteresantnije, imam baš taj Green i nisam primjetio da se "parkira"...
Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
glaskoncILLa

wd i gledam jer seagate je nenajavljeno umro, a ono ide zilavo djubre je wd..
ali jel, ne skodi ispitati stanje. :)
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

glaskoncILLa je napisao/la:drone, ti si u tom pc hardwareu, da danas kupujes hard, koji bi uzeo?

performanse i kvaliteta su primarni driveri, money is not a object.
Možda WD Caviar Black. Iako moram priznati da ga zbog cijene ne bih nikad uzeo sebi, vjerojatno bih uzeo ili Blue ili neki Seagate na 7200rpm (Seagate najčešće uzmem jer budu jeftiniji) ako je u pitanju jedan univerzalni disk (ne mislim na hibridni, nego po namjeni - da je i za podatke i sistem).

Svatko ima različita iskustva s različitim proizvođačima, tako da to i nije neki orijentir. Treba samo pratiti po netu da možda trenutno nema previše žalbi i problema s određenim modelom i serijom. Da sad uzimam i da cijene nisu otišle u nebo uzeo bih kombinaciju SSD i Green. SSD za OS, Green za podatke. SSD još uvijek nije dovoljno zrela tehnologija, ljudi imaju problema s pojedinim kontrolerima. Mislim da bih kod SSD-a izabrao s Intel kontrolerom. Također, gledao bih da bude sata 3 jer još ima dosta sata 2 diskova u prodaji.

Međutim, kao što je max rekao, vjerujem da će cijene ipak morati pasti idućih mjeseci, pa je možda pametno pričekati, a u slučaju kvara, snaći se privremeno sa stikovima, memorijskim karticama i sl. ili s nekim manjim polovnim hardom. Ovo je jedna velika prednost desktopa u odnosu na laptope, puno se lakše i jeftinije snađeš u slučaju bilo kakvih problema i kvarova.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
max360se

Post Postao/la max360se »

Ne znam za sto ti sluzi desktop. Je li glavna masina ili sporedna itd.

Ovisno o tome uze bih WD Caviar Black ako se radi o glavnoj masini ili SSD samo tu ti je drone rekao da zna biti problema sa pojedinim kontrolerima. Jos jedna stvar je to ako se uzima SSD onda takoreci moras izeti i mehanicki disk za podatke (po meni opet WD Caviar Black ako zelis performance drugog diska ili ako ti to ipak nije tako vazno Caviar Green jer stedi energiju).
Ako se radi o sporednoj masini tu stvarno mozes birati ovisno o tome za sto je koristis izmedju Caviar Black, Blue i Green. Tu nikako ne spada SSD.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
glaskoncILLa

na kraju uzeh zeleni kavijar sa 64MB cachea, sumnjam da bi mi za kucnu upotrebu performanse opravdale razliku u cijeni za crnoga.

anyway, drone (ili netko drugi), rekao bih da je ovom starom seagateu zapravo otisla samo elektronika jer se ocigledno nesto okrece unutra (i to bez rostanja), samo ga bios ne prepoznaje.

pitanje je da li mozes ili znas nekoga ili negdje gdje bi se dalo naci (mozda i polovna) plocica za seagate baracudu 7200.11 500GB?
jel, mozda neki servis gdje imaju nesto na otpadu zbog mehanickog kvara ili slicno..

tesko mi se oprostiti od svega sto je gore, a vidim da daje znakove zivota.
s druge strane, ne zanimaju me repairovi od 5 milijardi kuna po megabyteu..

madone je napisao/la:
:komp
ovo je skoro istina, sad sam isao traziti instalacijski cd i najnoviji koji sam nasao je neki testing iz 2008. :)
tako da sam dignuo ubuntu live koji sam koristio kad sam pisao recenziju i sad skidam novi testing.
smao ne znam kako cu ga instalirati jer glupuntu ne zna da imam dva dvd roma, mislim da cu morati skrpati tu instalaciju od ubuntu na hd-u koja se pogubila prilikom nestanka jednog harda..

jaooo, kad se samo sjetim, prvi jedan os, pa drugi, pa ponovo fiksaj mbr, pa ne mogu surfati na wirelessu, pa podesavanja, pa tristo cuda i to u vrijeme kad rikavam od posla.
scheissman

Post Postao/la scheissman »

glaskoncILLa je napisao/la:na kraju uzeh zeleni kavijar sa 64MB cachea, sumnjam da bi mi za kucnu upotrebu performanse opravdale razliku u cijeni za crnoga.

anyway, drone (ili netko drugi), rekao bih da je ovom starom seagateu zapravo otisla samo elektronika jer se ocigledno nesto okrece unutra (i to bez rostanja), samo ga bios ne prepoznaje.

pitanje je da li mozes ili znas nekoga ili negdje gdje bi se dalo naci (mozda i polovna) plocica za seagate baracudu 7200.11 500GB?
jel, mozda neki servis gdje imaju nesto na otpadu zbog mehanickog kvara ili slicno..

tesko mi se oprostiti od svega sto je gore, a vidim da daje znakove zivota.
s druge strane, ne zanimaju me repairovi od 5 milijardi kuna po megabyteu..
a.

znam da zvuci ludo i nezaboravno ali ako vec mislis da je osla ellektronika mozda da probas ovako nesto ,

probaj skinit elektroniku i

link imas i nekoliko tutoriala na youtube pa ako ti je dosadno probaj,
da imam takav problem probao bi cist iz znatizelje
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Eh, glas... Baš onaj koji sam reka da ne uzimaš! :D Šalu na stranu, Green me uredno služi već cca 2 godine, a radi najmanje 4 sata. Ali, primjerice, Maxtori, pogotovo oni tanki (imam 3 takva od 40 GB) su de-facto najgori diskovi s kojima sam se imao prilike susresti. Nije me ni Segate oduševio (em spori, em loši sektori, em krepavali), ali Maxtorima i Quantumima nema premca u lošim sektorima. Imat Maxtora bez loših sektora je kao dobit jack-pot na HL. Nemoguća misija.
Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
glaskoncILLa

jeb***, takav samo, ako mi kazes nemoj, onda ja bas hocu. sta cu, volim izazove.. :D :D
max360se

Post Postao/la max360se »

E ti tanki Maxtori do 40GB crkavaju ko ludi. Nekad se ne zele inicijalizirat, nekad klikaju, ne dozvoljavaju formatiranje... ma nema tog sto im se ne dogadja.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Odgovori