zole052 je napisao/la:i sta kazu glavesine? jel se linux za sve pridruzuje strajku?
Sto vi mislite?
Da li bi trebali?
ne samo da bi trebali nego i to treba naglasiti sa nekom vijesti na portalu pa mozda se ta vijest prenese i dalje i jos netko to napravi a u najgorem slucaju reklama za linuxzasve
to je isto ko da se pitas zasto otici na prosvjed kada ce ih tamo vec biti 10 000...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052 je napisao/la:i sta kazu glavesine? jel se linux za sve pridruzuje strajku?
Sto vi mislite?
Da li bi trebali?
Definitivno da. Možda nije očito ali to se tiče svih nas. Da nije bilo slobodnog interneta ne bi bilo ni slobodnog softvera. Ako korporacije i vlade budu samovoljno odlučivale šta treba maknut sa neta bez sudskog naloga ne odričemo se samo neke apstraktne internet slobode nego se u biti šutke odričemo slobode govora i pristajemo na cenzuru.
Slažem se s postom iznad. Ne mora to biti ništa spektakularno; ako mislite da bi bio problem privremeno "ugasiti" portal i forum na taj dan, onda je valjda najmanje što možemo učiniti objaviti neku vijest/člančić o tome.
Slažem se s gore navedenim komentarima i još kad bi facebook objavio štrajk na jedan dan mislim da bi uvodna špica na hrt-u bila 10000 tinejđera počinilo samoubojstvo
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Shicy je napisao/la:također smatram da trebamo podržati štrajk.
mi kao portal nećemo postić ništa spektakularno, ali neka se zna na čijoj smo strani
Ako potaknemo bar par ljudi da razmisli već smo puno napravili. Sve je to politika a odlučuju o našim pravima. Zašto bi se mi odrekli prava da se bavimo njima odnosno na kraju krajeva samim sobom.
Po uzoru na to s linka bi naši GIMPaši možda mogli urediti sliku nekog Tuxa koji protestira, ispod napisati poruku da LZS podržava taj "štrajk" i ukratko zašto je on uopće pokrenut, i onda tu sliku stavimo na portal i forum...možda?