[GIMP] Sve o njemu...
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
linux_n00b
- Spol: M
- Kontakt:
Re: GIMP
Kako u GIMPU cropati sliku kako ja želim.
Naprimjer, imam neku sliku osobe, i sada želim cropati samo glavu, i to glavu bez okoline, znači točno po crtama kose i lica?
Hvala
Naprimjer, imam neku sliku osobe, i sada želim cropati samo glavu, i to glavu bez okoline, znači točno po crtama kose i lica?
Hvala
Prvo, u oknu za slojeve, na sloj koji cropaš desni klik, i odaberi "Add alpha channel". Pa uzmeš "Path tool" (slovo B), i označiš oko glave, i kad prva i zadnja točka budu poptuno blizu, onda ideš na Select > From Path, pa onda opet na Select > Invert, pa na Edit > Cut.linux_n00b je napisao/la:Kako u GIMPU cropati sliku kako ja želim.
Hvala
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
-
linux_n00b
- Kontakt:
Hvala puno, radi ! 
I još samo nešto, je li moguće sljedeče:
Sada imam sliku glave i okolo je bijela pozadina, slika je cropana koliko god može
Je li moguće da samo glava bude slika, a ta ostala bozadina bude kao nešto, ne vidljivo. Npr evo slika:
da ova bijela pozadina oko glave bude kao nešto ne vidljivo, neki kao layer a da glava bude samo kao vidljiva?
Neznam kako da drugačije pojasnim
I još samo nešto, je li moguće sljedeče:
Sada imam sliku glave i okolo je bijela pozadina, slika je cropana koliko god može
Je li moguće da samo glava bude slika, a ta ostala bozadina bude kao nešto, ne vidljivo. Npr evo slika:
da ova bijela pozadina oko glave bude kao nešto ne vidljivo, neki kao layer a da glava bude samo kao vidljiva?
Neznam kako da drugačije pojasnim
- Privitak/ci
-
- dr.jpg
- slika
- (7.9 KiB) Preuzeto 929 puta.
Hugo je napisao/la: Prvo, u oknu za slojeve, na sloj koji cropaš desni klik, i odaberi "Add alpha channel".
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
linux_n00b
- Kontakt:
Radio sam kako je on rekao, međutim nakon što stisnem "cut" onda kad spremim se pojavi ova bijela pozadina izad (inače nije bijela)
- CaM
- Kontakt:
Ako je spremas kao JPG onda nije prozirna pozadina vec se spremi sa bijelom pozadinom.
Da bi zadržao prozirnost moraš spremit kao PNG ili kao GIF. JPG ne podržava ALPHA kanal.
Da bi zadržao prozirnost moraš spremit kao PNG ili kao GIF. JPG ne podržava ALPHA kanal.
BLOG - http://www.cmid.bloger.hr/ || My web page
Pozdravljam CaM ! Imam problem sa crop-iranjem. Ne mogu zadrazati zadane vrijednosti formata, zadane u cm! Ne sacuva mi odnos stranica ...? molim pomoc...
Pretpostavljam da želiš cropati kvadratni oblik. Odaberi "Rectangle select tool" ili pritisni slovo R. U lijevom oknu će ti se pojaviti opcije za taj alat.b e n o je napisao/la:Pozdravljam CaM ! Imam problem sa crop-iranjem. Ne mogu zadrazati zadane vrijednosti formata, zadane u cm! Ne sacuva mi odnos stranica ...? molim pomoc...
Peta opcija je "Fixed" koju označiš, i onda u izborniku pokraj toga odabereš dali želiš određeni omjer, ili visinu, širinu ili veličinu. Pa si to podesi kako želiš. Kada odabereš što želiš odrezati, onda odi na Select>Invert, pa na Edit>Cut, pa onda Image>Autocrop Image.
Ako sam te krivo skužio, onda molim da detaljno objasniš na koji način cropaš sliku..
EDIT:
Prije svega moraš u oknu gdje su slojevi, desni klik na sloj koji režeš, i Add Alpha Channel.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Hvala Hugo! Ma, iskreno dugo sam lutao,a li evo u medjuvremenu sam nasao, sretan.
Rectangl u biti nije nije alat za crop, jer ima par nepotebnih koraka da se dodje cropa, mada sam i ja koristio kao prinudu to sa invert.
Problem je bio u tomu sto u cropu nisam znao kako da zadrzim zadanu vrijednost stranica, znaci da zadrzim vrijednost dok raste crop, stranice su mijenjale odnos dok sam to radio. Postupak je ovaj:
Selktirati alat crop
Klik na fortografiju da na njoj ostane taj ram cropa
nakon toga unijeti u prozore vrijednosti stranica npr. u centimetrima
klik na fixed
i tek tada alat radi u zadanim vrijednostima koje sam htio...
Meni je u radu ovo jako bitno....poz
Rectangl u biti nije nije alat za crop, jer ima par nepotebnih koraka da se dodje cropa, mada sam i ja koristio kao prinudu to sa invert.
Problem je bio u tomu sto u cropu nisam znao kako da zadrzim zadanu vrijednost stranica, znaci da zadrzim vrijednost dok raste crop, stranice su mijenjale odnos dok sam to radio. Postupak je ovaj:
Selktirati alat crop
Klik na fortografiju da na njoj ostane taj ram cropa
nakon toga unijeti u prozore vrijednosti stranica npr. u centimetrima
klik na fixed
i tek tada alat radi u zadanim vrijednostima koje sam htio...
Meni je u radu ovo jako bitno....poz