čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

retsam
Spol: M

Re: čavrljanje

Post Postao/la retsam »

Lutherus je napisao/la:Ima ga retsam.
A gle lfs je dobar sve dok na njega ne staviš portage pa na kraju bootaš u gentoo.
Ne više, i onako ga nikad nisam do kraj složio , a ako hoće izazov neka si ume source mage :D
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

U source mage je dobar.
Da čekaj ti imaš lunar ak se nevaram?
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

scheissman je napisao/la:..400 i nest sitno u idleu , nije lose ;)
E, pa loše je. Imao sam Fedoru 16 instaliranu na ovom kompu nekih 15 dana. Em je bila pretroma (boot preko minut ipo.. na kraju diska, jbg), em mi je žderala pretjerano puno resursa (sve preko 200 MB u idleu je previše IMO). Sad je Fedoru zamjenio Debian (na istom dijelu diska, prvi dio ima Ubuntu Lucid, ali taj leti uskoro ća). Debianu (na kraju diska) treba 28 sec za puni boot, a Ubuntuu (na početku diska) treba 23 sec. Očito je da je Debian DEBELO brži u bootu, zato on ide na misto Lucida. Ali i dalje imam problema sa oba sustava i nVidia driverima. Kad sam stavio driver, oba sustava su počela smzavat sliku na cca 30 sekundi (ne prečesto, ali ipak), te zamračivat monitor na sekund, sekund ipo (kao da se uključi powersave mod). :? Oba sustava su 32 bit, probat ću 64 bitne verzije, možda pomogne.. :)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
retsam

Post Postao/la retsam »

Lutherus je napisao/la:U source mage je dobar.
Da čekaj ti imaš lunar ak se nevaram?
Da, lunar :ljubav
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
scheissman

Post Postao/la scheissman »

pogledo sam taj lunar :) vidim da je extrema :) nego kak to funkcionira ? jel za sve borba ? koji ti je load ? osim osobnog zadovoljstva jel ima nekih vecih pluseva ?
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
retsam

Post Postao/la retsam »

scheissman je napisao/la:pogledo sam taj lunar :) vidim da je extrema :) nego kak to funkcionira ? jel za sve borba ? koji ti je load ? osim osobnog zadovoljstva jel ima nekih vecih pluseva ?
Kao i većina source based distribucija, instalacija je slična archu - imaš text installer, tek kasnije počinje zabava (doduše možeš birati hoćeš instalirati precompiled kernel ili ćeš samo kompajlirati u tijeku instalacije). Nakon instalacije izabereš hoćeš li koristiti theedge ili lunar (testing ili stable) verziju i onda updataš to traje jedno 24 h jer se sve kompajlira (bilo bi dobro i optimizirati gcc na specifičnu arhitekturu proca). Ja nemam DE ili WM na lunaru čisto tty (jedno vrijeme koristih fluxbox) i konzolni alati, it makes you stronger :D

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Ako si mazohista kreneš na lunar kompajlirati KDE
max360se

Post Postao/la max360se »

Lutherus je napisao/la:Ako si mazohista kreneš na lunar kompajlirati KDE
+1 rofl

Slackware i Arch su na granici mazohizma,
LFS je blazi mazohizam, a
Lunar je cisti mazohizam
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
retsam

Post Postao/la retsam »

max360se je napisao/la: LFS je blazi mazohizam, a
Lunar je cisti mazohizam
:facepalm :facepalm Očito nikada nisi koristi niti lunar niti LFS.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
max360se

Post Postao/la max360se »

Nisam, to je moj zakljucak po vasim pricama na forumu.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Zaključano