kupio Acer Aspire One 110 (SSD veruzija sa 512MB RAM i Linpusom)
izgleda super, radi super.. totalno odusevljen
dva tjedna kasnije, izasla nova mandriva 2009 na KDE4 i bas me zainteresiralo dal ce to raditi pa reko idem ubaciti jos rama i probati
Dan 1, u HGSpotu inace treba cekati 20ak minuta dok dodjete do lika na pultu koji kaze:
- 1. Da imamo memoriju za Vaš Acer Aspire One koji ste kupili kod nas!
2. Da možemo vam mi ugraditi, nema problema, besplatno je.
3. Trajat ce oko 20ak minuta, pola sata ovisno o guzvi.
- 1. Dodjem ja lijepo sa frendom koji isto ima AAO kupimo RAM i dodjemo dolje na servis kod istog lika koji nas uskoro zabezeknuto gleda i kaze "Joooj.. pa ovo cemo morati skroz otvarati.... pa to ja ne znam... morat cete u nas servis u Senso Plus u Škorpikovoj.
2. Naravno rade samo do 16h.
3. Ja isto radim do 16h. U bolnici. I ne, ne mogu ostaviti posao da se idem igrati sa laptopom. Na srecu, to rjesava frend sljedeci dan.
- 1. Auuuuu.. pa to je ovaj mali od acera.. to cemo morati zvati jednog decka koji ima acerovu licencu. Jedino on zna/smije ugraditi memoriju u acera. To ce vas kostati 200kn po radnom satu (sama memorija je kostala 150kn). Usputno, placa specijalista u bolnici je oko 80kn po radnom satu prema cjeniku HZZO-a.
2. Covjeka se posebno narucuje, ali on ce doci isti dan i kroz sat dva je sve rijeseno. Lik uzme broj i kao javit ce se.
Dan 4
- 1. Zovem servis u 12:00... Gospodine, na artiklu pod ovim brojem primke se jos uvijek radi, no siguran sam da ce vrlo skoro biti gotovo. Ne ne mogu znati hoce li to biti danas.
2. Prepricavam cijelu pricu covjeku i vrlo uljudno molim da vidi u cemu je problem iako bi mu najradje iscupao jetru kroz ocne duplje kao primjer ostalima.
3. 2.5 min kasnije zove drugi covijek, onako lezerno, obavijestava da je lap gotov.
4. Laptop preuzimam i radi. Placam 1 radni sat.
- 1. Dolazim na posao i ne radi mi touchpad niti gumbi na lapu. Totalno mrtvo. Sve ostalo radi.
2. Mandriva 2009 btw radi presporo da bi bila zabavna za koristiti, ali izgleda jako lijepo
3. Zovem servis ponovo i kazem da lik vjerojatno nije dobro konektirao touchpad kad je sklapao sve.
4. Odlazim ranije s posla da stignem na servis dok rade.
5. Obavijestavaju me da famozni covijek sa licencom radi jos samo 20 min i da je prezauzet da sada konektira moj touchpad, a uostalom, moj laptop sada treba ponovno doci na red.
6. Bit ce gotov NEKAD sljedeci tjedan.
sta reci????? !!!!!