HG Spot je ubio moj Aspire One

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

NiksaVel
Kontakt:

HG Spot je ubio moj Aspire One

Post Postao/la NiksaVel »

Evo.. tek toliko dok sam u afektu da prepricam i podijelim s vama svoje dogodovstine sa hgspotom

kupio Acer Aspire One 110 (SSD veruzija sa 512MB RAM i Linpusom)

izgleda super, radi super.. totalno odusevljen
dva tjedna kasnije, izasla nova mandriva 2009 na KDE4 i bas me zainteresiralo dal ce to raditi pa reko idem ubaciti jos rama i probati

Dan 1, u HGSpotu inace treba cekati 20ak minuta dok dodjete do lika na pultu koji kaze:
  • 1. Da imamo memoriju za Vaš Acer Aspire One koji ste kupili kod nas!
    2. Da možemo vam mi ugraditi, nema problema, besplatno je.
    3. Trajat ce oko 20ak minuta, pola sata ovisno o guzvi.
Dan 2
  • 1. Dodjem ja lijepo sa frendom koji isto ima AAO kupimo RAM i dodjemo dolje na servis kod istog lika koji nas uskoro zabezeknuto gleda i kaze "Joooj.. pa ovo cemo morati skroz otvarati.... pa to ja ne znam... morat cete u nas servis u Senso Plus u Škorpikovoj.
    2. Naravno rade samo do 16h.
    3. Ja isto radim do 16h. U bolnici. I ne, ne mogu ostaviti posao da se idem igrati sa laptopom. Na srecu, to rjesava frend sljedeci dan.
Dan 3 u servisu...

• 1. Auuuuu.. pa to je ovaj mali od acera.. to cemo morati zvati jednog decka koji ima acerovu licencu. Jedino on zna/smije ugraditi memoriju u acera. To ce vas kostati 200kn po radnom satu (sama memorija je kostala 150kn). Usputno, placa specijalista u bolnici je oko 80kn po radnom satu prema cjeniku HZZO-a.
    2. Covjeka se posebno narucuje, ali on ce doci isti dan i kroz sat dva je sve rijeseno. Lik uzme broj i kao javit ce se.

Dan 4
  • 1. Zovem servis u 12:00... Gospodine, na artiklu pod ovim brojem primke se jos uvijek radi, no siguran sam da ce vrlo skoro biti gotovo. Ne ne mogu znati hoce li to biti danas.
    2. Prepricavam cijelu pricu covjeku i vrlo uljudno molim da vidi u cemu je problem iako bi mu najradje iscupao jetru kroz ocne duplje kao primjer ostalima.
    3. 2.5 min kasnije zove drugi covijek, onako lezerno, obavijestava da je lap gotov.
    4. Laptop preuzimam i radi. Placam 1 radni sat.
Dan 5

• 1. Dolazim na posao i ne radi mi touchpad niti gumbi na lapu. Totalno mrtvo. Sve ostalo radi.
    2. Mandriva 2009 btw radi presporo da bi bila zabavna za koristiti, ali izgleda jako lijepo :)
    3. Zovem servis ponovo i kazem da lik vjerojatno nije dobro konektirao touchpad kad je sklapao sve.
    4. Odlazim ranije s posla da stignem na servis dok rade.
    5. Obavijestavaju me da famozni covijek sa licencom radi jos samo 20 min i da je prezauzet da sada konektira moj touchpad, a uostalom, moj laptop sada treba ponovno doci na red.
    6. Bit ce gotov NEKAD sljedeci tjedan.

sta reci????? !!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Grof
Site Admin

Re: HG Spot je ubio moj Aspire One

Post Postao/la Grof »

Žalosna priča, nažalost normalna u bespravnoj državi...

Jedino što ti mogu preporučiti je Udruga za zaštitu potrošača...no koliko znam i od njih malo vajde jer su sami sebi svrha...

Interesanta je stvar da, kada sam imao takvih problema, uspješno sam ih rješavao samo onda kada sam i sam postao bezobrazan prema onima koji me muljaju. Onda se odjednom sve okrene i sve se sredi.

Jednom su mi rekli da uopće nije bilo potrebno takvo moje ponašanje. Na što sam im odgovorio: "Trebalo je, vjerujte mi da je, jer fine i pristojne samo se mulja u zdrav mozak" Lik je začkomio, pokunjio se i to je bilo to.

Pokušaj, dakle sa kručim stavom! Oni žive od tebe, a ne ti od njih!

A za HG Spot sam čuo da su posebno bezobrazni i neprofesionalni i to stotinu puta...
4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Trebo si sam ugrađivat memoriju... imaš HOWTO-a na netu... a nisam vidio nikakvu naljepnicu da se vidi da je otvaran...

Ja sam kupio Win verziju s 1GB rama i 120GB HDDom, no naravno, odmah sam stavio Fedoru gore (i to nazalost Rawhide jer tek .27 kernel podrzava Atheros out-of-box).

Racunao sam kupnja nove memorije + SSD je dosta loš (i nestandardan) + zahebancija s montiranjem > 250 kn više?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

I ja sam imao problema sa HGSpotom. Evo nekoliko savijeta koji vrijede za kupovanje i reklamaciju računalne opreme, a i svega ostaloga.
Savjeti predstavljaju osobno mišljenje i tumačenje zakona prema autoru, i ne preuzimam nikakvu odgovornost za postupanje prema napisanom.

Recimo kupite novi monitor. Naravno, sačuvate račun i garanaciju jer bez toga si možete obrisati pozadinu.

Vrijedi sljedeće, prema zakonu o obveznim odnosima i zakonu o zaštiti potrošaća:
(konzultirati se sa navedenim zakonima i državnim inspektoratom)

1. Ako se proizvod pokvari u jamstvenom roku prodavač (recimo HGspot) je dužan odnjeti pokvareni proizvod u serivs i pokupiti nakon popravka o svome trošku, dakle kupac ne plača ništa. Vi, kao kupac, NISTE DUŽNI nositi ništa u serivs, ali možete ako hočete. Kupac i prodavač prilikom kupnje proizvoda sklapaju kupoprodajni ugovor i servis nema veze s time. Naravno, servis u jamstvenom roku je BESPLATAN. No neki kao Links ipak naplačuju dijagnostiku kvara ukoliko se pokaže da je proizvod koji ste reklamirali ispravan i da ste vi pogriješili. To je u skladu sa zakonom i ništa se ne može.

2. Ukoliko se prozvod ne može popraviti prodavač kupcu mora dati isti takav novi proizvod i NOVU GARANCIJU, dakle, NE NASTAVLJA SE STARA GARANCIJA, nego morate dobiti novu. Isto pravilo vrijedi
ako se prilikom popravka proizvoda zamijeni neki važan dio proizvoda --> morate dobiti novu garanciju.

3. Ukoliko se pokvareni proizvod ne može popraviti, a prodavač nema takav isti novi proizvod mora vam dati na izbor sljedeće:
a) zamjena za neki drugi proizvod u dučanu, i naravno doplata ili povrat djela novca* ako je proizvod skuplji ili jeftiniji od staroga.
b) potpuni povrat novca* ako ne želite neki drugi proizvod, dakle kupac bira dali hoće a ili b

* E sada, kada govorimo o povratu dijela (a) ili kompletnog iznosa (b) novca važi sljedeće: prodavač mora uzeti u obzir cijnu proizvoda koju ste VI PLATILI, a ne onu koja je trenutna, i vjerojatno jefitinija.
Znači mora vratiti recimo 2000kn (b) koliko ste vi platili monitor, ali dati povrat do 2000 kn (a), a ne recimo 1700kn koja je danas cijena tog monitora.

Ukoliko je neko od ovih prava povrijeđeno, dužni ste poslati prodavaču (poštom, faxom, e-mailom) dopis gdje pismeno dajete svoj zahtjev, dakle opišete ono što želite i objasnite gdje su povrijeđena prava. Čuvajte potvrdu da ste poslali dopis. Ako prodavač U ROKU OD 2 TJEDNA ne odgovori, ili odgovori negativno, prijavite ga državnom inspktoratu, koji će napraviti inspekciju, mora po zakonu unutar nekog kratkog roka od vaše prijave. Tada će prodavač platiti JAKO veliku kaznu i vi će te ostvariti svoja prava. Nije državni inspetorat loš, ok su, samo im se treba dati pismena prijava.

Ja sam na taj način postupio sa HGspotom i uspio sam ostvariti svoja prava, tako da ovo nije pusto naklapanje.
Zadnja izmjena: kaiwan, dana/u 21 lis 2008, 11:57, ukupno mijenjano 2 puta.
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Zanimljivo, moram si ovo spremiti negdje. :thumbs
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

iv@n je napisao/la:Zanimljivo, moram si ovo spremiti negdje. :thumbs
Ne spremiti negdje, nego staviti na forum pod npr. Važni savjeti pri kupnji ili slično... da svi vide i da su svi svjesniji svojih prava!
Markec

Post Postao/la Markec »

Grof je napisao/la:
iv@n je napisao/la:Zanimljivo, moram si ovo spremiti negdje. :thumbs
Ne spremiti negdje, nego staviti na forum pod npr. Važni savjeti pri kupnji ili slično... da svi vide i da su svi svjesniji svojih prava!
Znam da pišem offtopic, ali kad si već spomenuo forum, i početnu stranicu. Dali možes na početnoj ubaciti gore kraj , (Distribucije, Recenzije) i IRC.
onako kako su napravili oni iz http://www.ubuntu-hr.org/
da kada ides na IRC odma se tamo spoji, i samo upises svoj nick.
kvaju

Post Postao/la kvaju »

Prijatelj mi je također imao puuuuuuuno problema s HG Spotom, i potrošio je i para i para kod njih, al PC nije kod njega bio nekih pola godine, uglavnom uvjek nešto, uvjek neki problemi.
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Ja kupujem u HG-u prvenestveno jer mi je ispred nosa... i nisam imao nikakvih većih problema s njima - ako nešto nije radilo - zamijenio sam bez ijednog suvišnog pitanja.

Evenutalno imam primjedbu na loš i netočan web.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Odgovori