I da, ovo što je drone rekao, nepismeni su. Ja bih ih pitala razumiju li oni koncept deklinacije, ili da im bude lakše, deklinacij-e.
Linux i posao - oglasi, savjeti, rasprave, iskustva
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Abzeenth
- Site Admin
Re: Linux System Administrator
Ne zaboravi nekoga tko bi bio voljan slagati keramičke pločice kad zatreba
I da, ovo što je drone rekao, nepismeni su. Ja bih ih pitala razumiju li oni koncept deklinacije, ili da im bude lakše, deklinacij-e.
- Gogy
- Spol: M
- Kontakt:
Linux i posao - savjeti, diskusije, iskustva
Ne znam da li je bila ovakva tema, ako je - ispričavam se.
Zanima me što je po vašem mišljenju bolje. Da li se je bolje specijalizirati u nekom području ili znati od svega ponešto?
Ja se sam sa sobom ne mogu dogovorit, pa me zanima što vi mislite o tome
Zanima me što je po vašem mišljenju bolje. Da li se je bolje specijalizirati u nekom području ili znati od svega ponešto?
Ja se sam sa sobom ne mogu dogovorit, pa me zanima što vi mislite o tome
-
The Acacia Strain
Re: Specijalizacija ili generalizacija
kako god okrenes, posao te natjera da ucis nesto novo, tako da specijalizacija u informatici mi je malo smjesna, dovoljno je samo pogledat oglase za posao kamo prakticki od tebe traze da sagradis novi CERN.
Ovisno cime se zelis baviti.
Specijalizirat se mozes u neko podrucje kojim se zelis baviti, ali moras i druge stvari znat i pratit samo s drugim stvarima ako te ne zanimaju ne ides u dubinu.
Ako zelis popravljat kompove onda moras znati od svega po malo.
Specijalizirat se mozes u neko podrucje kojim se zelis baviti, ali moras i druge stvari znat i pratit samo s drugim stvarima ako te ne zanimaju ne ides u dubinu.
Ako zelis popravljat kompove onda moras znati od svega po malo.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Ja sam oduvijek bio za specijalizaciju, ali ne u nečemu što svi rade već u nečemu rjeđem. Recimo, sigurnost IT sustava.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Dobri database administratori su trazeni. To jos vise vrijedi i za system administratore.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
linux i posao
Pozdrav, cisto da vam se pohvalim i da pokazem kolko je linux dobar za upisat u cv.
radim 3 godine kao linux sistemac, dobro znam svoj posel, promjenil sam 3 firme, sve 3 svojevoljno. po godinu dana sam se zadrzaval jer je to dovoljno da naucis nekaj, upoznas posao, odradis projekte koje si planiral i dodes na prekretnicu- ostat do zauvijek ili mjenjat i ici dalje.
prosli tjedan u cetvrtak popodne sam poslal cv u jednu firmu, natjecaj nije bil raspisan znaci otvorena molba i cv. u petak u 8 su me kontaktirali, popricali telefonski, za 18 sati sam dogovoril testiranje, u 19 sati i 30 minuta sam imal dogovoren posao. znaci oko 30 sati izmedu slanja molbe i dobivanja posla. s tim da nemam zavrsen faks, nije mi tata todoric niti sam vukel bilo kakve veze. ikad. + nemam nikakv linux certifikat.
ljudi drzite se linuxa, ucite puno, radite.. isplati se. stvarno.
radim 3 godine kao linux sistemac, dobro znam svoj posel, promjenil sam 3 firme, sve 3 svojevoljno. po godinu dana sam se zadrzaval jer je to dovoljno da naucis nekaj, upoznas posao, odradis projekte koje si planiral i dodes na prekretnicu- ostat do zauvijek ili mjenjat i ici dalje.
prosli tjedan u cetvrtak popodne sam poslal cv u jednu firmu, natjecaj nije bil raspisan znaci otvorena molba i cv. u petak u 8 su me kontaktirali, popricali telefonski, za 18 sati sam dogovoril testiranje, u 19 sati i 30 minuta sam imal dogovoren posao. znaci oko 30 sati izmedu slanja molbe i dobivanja posla. s tim da nemam zavrsen faks, nije mi tata todoric niti sam vukel bilo kakve veze. ikad. + nemam nikakv linux certifikat.
ljudi drzite se linuxa, ucite puno, radite.. isplati se. stvarno.
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Re: linux i posao
My sincere congratulations !
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- retsam
Re: linux i posao
Čestitam zasigurno je lijepo moći promijeniti tri IT firme koje traže linux sistemca i biti siguran da ćeš se zaposliti u drugoj nakon što projekt završi
. Čisto informativno, prvi put kad si predavao molbu za posao i cv, a kažeš nemaš certifikat niti završen faks, a tada pretposavljam nisi imao niti drugih radnih kao sysadmin, prošao si samo uz testiranje i jel bila otvorena molba ili natječaj? To je svakako poticaj ljudima koji nisu završili informatičke fakultete ili nisu završili faks da nastave učiti na linuxu.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config