Vjerojatno ne, ali... kad bi meni netko ponudio posao recimo linux admina ili nešto slično, išao bih i u Dubrovnik bez problema. Osim toga, mnogo IT poslova se može raditi bez obzira na lokaciju.The Acacia Strain je napisao/la: + regionalno to rasporedit, sumnjam da bi bas svugdje u hrvatskoj prihvatili posao odnosno zvali potencijalne zaposlenike
Linux i posao - oglasi, savjeti, rasprave, iskustva
Moderator/ica: Moderatori/ce
- drone
- Moderator
Re: linux i posao
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
-
The Acacia Strain
- Spol: M
da, kao developer.. al sistemac koji mora uvijek bit prisutan ako osoblje nezna ni komp upalit, a radi recimo na recepciji ili tako nesto pa nesto podje po zludrone je napisao/la:Vjerojatno ne, ali... kad bi meni netko ponudio posao recimo linux admina ili nešto slično, išao bih i u Dubrovnik bez problema. Osim toga, mnogo IT poslova se može raditi bez obzira na lokaciju.The Acacia Strain je napisao/la: + regionalno to rasporedit, sumnjam da bi bas svugdje u hrvatskoj prihvatili posao odnosno zvali potencijalne zaposlenike
evo, pocela je sezona, poceli su ti pozivi
- Kr1stian
/* Note to myself for next life*/iv@n je napisao/la:Raste potražnja za Linux administratorima
Obavezno se roditi sa 5 godina iskustva u administraciji linux sustava.
Obavezno se roditi sa 5 godina iskustva u programiranju sa svim programskim jezicima.
Obavezno se roditi sa 5 godina iskustva u postavljanju pločica.
Ukoliko pred rođenje ne ispunjavam uvijete, bolje da niti ne izlazim
p.s.
Poželjno je da doktor, odmah prilikom rođenja, izda par IT certifikata. Nek se najde ...
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
Ne zaboravi 5 godina iskustva s bazama
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- Kr1stian
max360se je napisao/la:Ne zaboravi 5 godina iskustva s bazama
argh .... fala kaj si me podsjetil.
Nego, ima ko tu iskustva sa freelance i sličnim stranicama ? Tam isto bezuspješno pokušavam nekaj najti, ali nikak se izboriti kraj svih onih indijaca. Čak niti pišljivi posel tipa unašanje teksta nemrem dobiti
p.s.
Možda bi bilo dobro pratiti kad kakva strana kompanija dolazi u HR i otvara tu kakvu podružnicu pa da se njima "javimo" "prije" nego dojdeju. Možda bi onda imali nekakve šanse
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
Evo, da se i ja pohvalim, nedavno sam i ja zahvaljujući poznavanju linuxa (i baza) dobio posao. Tak da potvrđujem navedeno da se isplati znati linux. (Fax nisam još završio, prešao sa studentskog radnog mjesta na stalno) 
per aspera ad astra iliti kroz gužvu do šanka...
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
-
The Acacia Strain
- Spol: M
evo, ovo se po meni zove realan oglas za posao, s obzirom na mjesto koje bi osoba trebala raditi, ovakvi bi zaghtjevi i trebali bit
https://tbe.taleo.net/NA3/ats/careers/r ... =1&rid=420
dok kod nas su ovi Required skills and experience i Desirable skills and experience spojeni u jedno
https://tbe.taleo.net/NA3/ats/careers/r ... =1&rid=420
dok kod nas su ovi Required skills and experience i Desirable skills and experience spojeni u jedno
http://hernad.bring.out.ba/trazi-se-ser ... nowhow-erp -- mozda nekog zanima posao u Bosni/Sarajevo.
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
Mislim da dobar dio nas ovdje ima predispozicije za taj posao (ako mi nesto nije promaklo).
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Evo imate jos par dana da se javite. Nije striktno vezano za linux ali se i on spominje 
http://www.hnb.hr/o-hnb/zaposljavanje/n ... caj_07.htm
http://www.hnb.hr/o-hnb/zaposljavanje/n ... caj_07.htm