openSUSE 12.1

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

stefan
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 12.1

Post Postao/la stefan »

_samir je napisao/la:
stefan je napisao/la:Vjerojatno ti treba 32bitna verzija libpng-a a ti imaš 64 bitnu. ili obrnuto.
Znam da je isti problem (isto libpng) kod skypa.
to sam i ja konto ali kad odem u yast samo ima 32 bitna verzija libpng-a nema 64 bitna verzija....gdje nju mogu naci

edit:

skinut cu 32 bitnu verziju teamspeaka ja mislim da sam nju imo i ranije...
http://software.opensuse.org/search?q=l ... .1&lang=en

64-bitna verzija je libpng, a 32-bitna je libpng32

probati ću ja instalirati taj Team Speak pa ti javim...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

stefan je napisao/la:
Suko je napisao/la:Da li znate za neki dobar postinstall vodič za OpenSUSE 12.1?
Neštpo u ovom smislu?
http://mr-greens.blogspot.com/2011/12/o ... -tips.html
http://pvdm.xs4all.nl/wiki/index.php5/T ... nSUSE_12.1

Ja bih dodao još
  • uključivanje KDE 4.8 repoa,
  • instalaciju faenza ikona i promjena wallpapera, KDM teme i splash screena,
  • sinkorinizacija google kontakata i kalendara preko Akonadija,
  • promjena default viewa u Dolphinu i takve sitnice...
Thanks! Ako naletis na jos koji dobar slobodno javi.
_samir

Post Postao/la _samir »

stefan je napisao/la:Vjerojatno ti treba 32bitna verzija libpng-a a ti imaš 64 bitnu. ili obrnuto.
Znam da je isti problem (isto libpng) kod skypa.

.Skino sam 32 bitnu verziju teamspeaka i odma se pokrenula bez ikakvih problema.
_samir

Post Postao/la _samir »

opet ja xD

nakon more malih problem sa 64 bitnom verziom susa odlucih da instaliram 32 bitnu verziju.I jako sam zadovljan sa njom ono sto nisam mogo namjestiti ranije sad mi sve radi i sad po prvi put kotanm da je koristim za stalno.

Ali sad mi se javlja kad sam pokuso nesto raditi sljedeci error: cannot execute binary file (sad sam po prvi put instaliro kde live cd ranije sam uvjek sa dvd-a instaliro pa reko da mi sta ne fali)

i jos pitanje za zvuk da li moram tu nesta posebno instalirati ili radi sve po defaultu (jer slucajno primjeti da mi pjesma u winu dosta bolje zvuci nego na suse pa kontam da nije neki fazon ko sa grafickom onaj noveu kad dodje po defaultu i kasnije kad instaliram nvidiu....)
csx

Post Postao/la csx »

za onaj error samo updejtaj suse ;)
_samir

Post Postao/la _samir »

csx je napisao/la:za onaj error samo updejtaj suse ;)
prvo sam pokusao onaj updajte iz yasta online update a on mi nista nije naso

uradio sam i zypper up pa mi on javio da ne moze updajtovati neke elemente i onda sm poslej uradio zypper dup pa poslej restasrt i opet mi javlja isti error :S

edit:
rijesio sam samo sam bio skino pogresnu verziju slicahno skino 64 bitnu pa mi valjda zbog toga javljo error uglavnom radi sad (:
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Jučer sam nahvalio OpenSuse, a danas mi pravi probleme. :D

Uglavnom, jučer je bio neki update i ja sam neke sitnice instalirao, i danas pokrenuo OpenSuse kad ono - sve postavke su na zadanim vrijednostima, tj. wallpaper je defaultni, ikone su defaultne, favoriti na lijevoj traci su defaultni, ama baš sve je defaultno.

Problem je što ništa od toga ne mogu promjeniti, pokrenem Gnome Tweak tool i želim omogućiti neke ekstenzije i piše da je omogućeno ali nije. Promjenim ikone i piše Faenza ali su i dalje defaultne ikone.

Uz sve to ne vidim niti jednu drugu particiju u Nautilusu, koje nisu ni montirane. Mogu ih mountati preko konzole i tada se vide u Nautilusu, ali opet mi je sve to čudno.

Napravio sam novog korisnika, i cijela priča je ista i kod njega.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Riječ je o Gnome sučelju?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

stefan je napisao/la:Riječ je o Gnome sučelju?
Da.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Eh, sad sam se sjetio..

Kako nema Gimpa 2.7 za OpenSuse 12.1, ja sam ga jučer kompajlirao zajedno sa babl, gegl i glib paketima, pa je možda u tome problem. Jer su ti paketi bitni za normalno funkcioniranje Gnomea, ne znam zašto.. :)

Evo te upute:

http://ubuntuku.org/38/how-to-compile-a ... suse-12-1/

Vjerojatno je to problem, pa budem vidio kako da to ispravim.. :facepalm
Odgovori