openSUSE 12.1

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Hugo
Spol: M
Kontakt:

Re: openSUSE 12.1

Post Postao/la Hugo »

Evo samo da javim kako sam rješio problem.

Prvo sam deinstalirao sve te kompajlirane pakete sa make uninstall, pa sam instalirao starije verzije istih u Yastu, i nakon toga obavio nadogradnju sustava sa zypper dup, nakon čega se X nije mogao pokrenuti. Tj. kod paljenja računala umjesto da prikaže GDM, on je par puta zablicao i bacio me u konzolu.. :D

Kako mi se nije dalo tražiti rješenje, samo sam ponovno instalirao sustav, i obavio sve što i na prošloj instalaciji osim kompajliranja Gimpa, i sad sve radi ok. Tako da pretpostavljam da je ipak Gimp napravio sranje.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
redundant

Post Postao/la redundant »

Ne želi mi pokrenuti my sql query browser. Samo mi skakuće ona ikonica 10 ak sekundi kao da se pokreće i onda ništa. Instalirao sam ga iz yasta i iz terminala, ali nikako dobiti nekakav odgovor.
Ima li tko kakvu ideju, treba mi taj query browser za fax.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

probaj ga pokrenuti preko terminala. da li baca neke errore?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
redundant

Post Postao/la redundant »

Kod: Označi sve

laput@linux-z4cm:~> mysql-query-browser

Gtk-ERROR **: GTK+ 2.x symbols detected. Using GTK+ 2.x and GTK+ 3 in the same process is not supported
/usr/bin/mysql-query-browser: line 105:  4107 Zamka za slijed/prekidnu točku       $PRG-bin $args 
Niš mi ne pada na pamet... jedino da nisam nekako falio naredbu
_samir

Post Postao/la _samir »

Hugo je napisao/la:Eh, sad sam se sjetio..

Kako nema Gimpa 2.7 za OpenSuse 12.1, ja sam ga jučer kompajlirao zajedno sa babl, gegl i glib paketima, pa je možda u tome problem. Jer su ti paketi bitni za normalno funkcioniranje Gnomea, ne znam zašto.. :)

Evo te upute:

http://ubuntuku.org/38/how-to-compile-a ... suse-12-1/

Vjerojatno je to problem, pa budem vidio kako da to ispravim.. :facepalm
e ovo me uvijek interesovalo kako to da svaka linux distribucija ima svoje upute da se instalira neki program.To mi nikad nije bilo jasno .Kako je moguce da se instalacija nekih programa toliko razlikuje na razlicitim distribucijama (zar to ne bi trebalo biti isto sve ???)
csx

Post Postao/la csx »

ekipa trebam hitno pomoc... instalirao sam sestri neki dan suse 12.1 i sad je otisla u stud. dom i zove me da nikako ne moze srediti internet jer nikako ne moze oznaciti TTLS... koliko vidim taj bug je jos prijavljen 18.1. kao major i još uvijek to nisu sredili.. (https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=742132#c)

jel zna tko kak da se to sredi?
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Suko je napisao/la:Meni radi presavrseno!
Nikad nisam imao nesto tako dobro na kompu.
Suko, to je bilo prije dva mjeseca... kako je sada?
Pošto se ne žališ... bit će da je ok? :D

Si imao u planu neki review? "after two months of openSUSE" ;)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

csx je napisao/la:ekipa trebam hitno pomoc... instalirao sam sestri neki dan suse 12.1 i sad je otisla u stud. dom i zove me da nikako ne moze srediti internet jer nikako ne moze oznaciti TTLS... koliko vidim taj bug je jos prijavljen 18.1. kao major i još uvijek to nisu sredili.. (https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=742132#c)

Si probao sa ifup-om?
NetworkManager zna biti problematičan... :facepalm
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
csx

Post Postao/la csx »

stefan je napisao/la:
csx je napisao/la:ekipa trebam hitno pomoc... instalirao sam sestri neki dan suse 12.1 i sad je otisla u stud. dom i zove me da nikako ne moze srediti internet jer nikako ne moze oznaciti TTLS... koliko vidim taj bug je jos prijavljen 18.1. kao major i još uvijek to nisu sredili.. (https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=742132#c)

Si probao sa ifup-om?
NetworkManager zna biti problematičan... :facepalm
probala je al ne radi..
nema internet, a i ne vjerujem da bi joj uspio to objasniti preko telefona..
Odgovori