Dobar članak, kako vratiti izgubljenu motivaciju, na Lifehackeru, preporuka za pročitati.
Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Kako to misliš? Pa u ovih pola sata otkad sam to postala nisam stigla pročitati niti jednu knjigu na taj način da bi moglo biti provjereno iz prve ruke "šljaka" li. Nekom će tako odgovarati, nekom neće...treba probati, ako te uopće zanima i ako nisi napisao taj post samo da još malo povećaš svoj ukupni broj postova.max360se je napisao/la:I stvarno šljaka? Ako da, onda super
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Hmm..nisam se baš fokusirala na to kad sam čitala članak, meni je to više kao zgodna lista savjeta koji bi mogli biti korisni, nisam shvaćala to kao neku naprednu metodu nečega. Ali vjerujem ti ako ti kažeš da je takoShicy je napisao/la:ovo čitanje knjiga "iznad vaše razine" je poznata šema (zona proksimalnog razvoja)
via http://www.zimo.co/2012/05/21/kako-uklo ... a-googleu/Ukoliko ste među onim korisnicima koji ne vole da se vaši tvitovi ili Facebook statusi nalaze među Googleovim rezultatima pretraživanja, evo načina kako to ukloniti.
Odmah da na početku spomenemo da ovim nećete ukloniti indeksiranje vaših rezultata s ostalih tražilica, već isključivo s Googlea. Također, vaše će stranice i dalje postojati no neće se prikazivati jednom kada netko traži nešto na Googleu – vezano uz vas.
Dakle, ukoliko se primjerice pripremate za intervju za posao i ne želite da se baš svako vaše mišljenje nalazi na Googleu, evo načina kako to možete ukloniti. Poznato je da većina društvenih mreža nudi postavke privatnost, pa tako možete vaš profil staviti kao privatni da se ne vidi što dijelite i pišete na webu.
No taj način spriječit će samo sadržaj koji objavljujete od trenutka kada ste vaš profil stavili pod privatno, a ne ono što ste objavljivali ranije. No ako želite ukloniti vaš sadržaj s Googlea evo načina kako to možete vrlo brzo i jednostavno učiniti.
Prvo morate kopirati URL vašeg profila, bilo da se radi o Twitteru, Facebooku ili nekoj drugoj mreži (primjer: htttps://www.twitter.com/vašekorisničkoime). Nakon toga otvorite Google Content Removal stranicu, na koju ćete se vjerojatno trebati logirati.
Zatim, kliknite na ‘Create New Removal’ i kopirajte link servisa čije podatke želite ukloniti s Googlea. Na sljedećoj ćete stranici imati priliku ukloniti pohranjeni (cache) sadržaj povezan sa stranicom koju želite ukloniti.
Nije poznato koliko je Googleu potrebno da ukloni vaše podatke, stoga ukoliko se spremate za intervju za posao, bolje da to učinite čim prije. Ukoliko vas smetaju vaši podaci na Googleu, možda bi bilo dobro i razmisliti prije nego što objavite nešto na Twitteru ili Facebooku?
Više o svemu možete pročitati na Googleovim službenim stranicama.