Linux i posao - oglasi, savjeti, rasprave, iskustva

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: Linux i posao - oglasi, savjeti, rasprave, iskustva

Post Postao/la calisto053 »

drone je napisao/la:Možda je moj post takav zbog ove kišurine i ludog vremena, ali sumnjam. Lako za kišu, proći će.
Nije zbog kiše, vjeruj. I meni je tako.... zadnje dvije godine :cry:
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Vlada opća depresija i nezadovoljstvo, posebno se osjeti kod mladih. Htjeli bi nešto postići, trude se, vrijedni su, školuju... a ispade sve uzalud. Žive kod roditelja, koji su također bez novaca i preživljavaju. Stojimo na mjestu i ne vidi se skori pomak. :?
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

drone je napisao/la:Mislim da iz ničeg nemam good knowledge, nego onako, osrednje po mojoj procjeni, nešto bolje, nešto lošije. Naravno kad bih se našao u određenom okruženju, naučio bih sve potrebno, ali to tako ne ide. A i po svim modernim kriterijima, prestar sam (iako nisam zapravo). Zato odustajem od informatike i pokušaja zaposlenja u toj mojoj struci. Mislim da ću ići na more prodavati voće (to mi se sad nešto kao nudi). A na duže staze, nemam nikakve druge šanse osim nešto samostalno. Ne uklapam se ove oglase nikako. Ma ne uklapam se u sustav. Niti to želim. Gadi mi se sve skupa. Pao sam s Marsa valjda.
zapravo ide (ne svugdje, ali ide), poanta je da moras pristati raditi za sitnis dok ne prijedjes razinu osrednjosti.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

glaskoncILLa je napisao/la:
zapravo ide (ne svugdje, ali ide), poanta je da moras pristati raditi za sitnis dok ne prijedjes razinu osrednjosti.

Mislim da je glaskoncilla u pravu:)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

drone je napisao/la:Zato odustajem od informatike i pokušaja zaposlenja u toj mojoj struci. Mislim da ću ići na more prodavati voće (to mi se sad nešto kao nudi). A na duže staze, nemam nikakve druge šanse osim nešto samostalno. Ne uklapam se ove oglase nikako. Ma ne uklapam se u sustav. Niti to želim. Gadi mi se sve skupa. Pao sam s Marsa valjda.
Ovo mi je najžalosniji dio... Negdje sam postavio link na članak (Glas Slavonije ili vinkovački portal) gdje se navodi podatak da kod nas samo 17% informatičara radi u struci. Bolje bi prošli da ste (a i ja s vama) studirali razrednu nastavu s pojačanom informatikom ili nekim drugim drekom
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

drone je napisao/la:Mislim da iz ničeg nemam good knowledge, nego onako, osrednje po mojoj procjeni, nešto bolje, nešto lošije. Naravno kad bih se našao u određenom okruženju, naučio bih sve potrebno, ali to tako ne ide. A i po svim modernim kriterijima, prestar sam (iako nisam zapravo). Zato odustajem od informatike i pokušaja zaposlenja u toj mojoj struci. Mislim da ću ići na more prodavati voće (to mi se sad nešto kao nudi). A na duže staze, nemam nikakve druge šanse osim nešto samostalno. Ne uklapam se ove oglase nikako. Ma ne uklapam se u sustav. Niti to želim. Gadi mi se sve skupa. Pao sam s Marsa valjda.
ova osrednjost se u nekim firmama zna rastegnut na duze vrijeme :thumbs_down
tu ne mislim na to da osoba nije nista novo naucila, vec da poslodavac nije dublje zavirio u dzep kod isplate
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

onda mijenjas firmu, samo taj put imas i nesto za upisati u CV i bolju stranu poziciju za pregovore.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

glaskoncILLa je napisao/la:onda mijenjas firmu, samo taj put imas i nesto za upisati u CV i bolju stranu poziciju za pregovore.
to sam i radio, al trenutno nemogu skakat s jedne na drugu :) jedva ova nekako zivi :D
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

shrike je napisao/la:

Mislim da je glaskoncilla u pravu:)
Problem je kad radiš za sitniš, a godine prolaze. Nisam u svemu nestručan, ima stvari u kojima sam prilično dobar. Ovo sam rekao u vezi s onim oglasom iznad. Poslovi koje sam oduvijek želio, a nisam uspio dobiti, iako sam bio spreman i volontirati.

Zato, možda je u pravu, ali moje mi iskustvo govori drugačije, a nakupilo ga se već.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

drone je napisao/la:
shrike je napisao/la:nakupilo ga se već.
Kod mene još +10 god. a još uvijek radim za sitniš. (malo više od polovice prosječne plaće)
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Odgovori