Linux i posao - oglasi, savjeti, rasprave, iskustva

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Linux i posao - oglasi, savjeti, rasprave, iskustva

Post Postao/la Lutherus »

Nije direktno vezano uz Linux i posao no nakon faxa planiram otvoriti tvrtku za reciklažu, obradi i distribuciju, pet, hdpe i alu ambalaže, čelika, obojenih metala, auto olupina. Generalno nešto kao Der Zigan GMBH a na svim računalima u firmi bude isključivo Debian i Libre office.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Vl@do je napisao/la:
drone je napisao/la:
shrike je napisao/la:nakupilo ga se već.
Kod mene još +10 god. a još uvijek radim za sitniš. (malo više od polovice prosječne plaće)
Ja trenutno radim za pola minimalca, pa ti vidi :)
Naravno, da mi je plaća jedini motiv, ne bih ni pomislio na takav posao. Međutim, nakon 2 mjeseca vidim da nema smisla, valjat će tuć sezonu :zabrinut
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Bilježim se sa štovanjem. Mislim da bi bili dobar tim jer nećeš se valjda tada pretvoriti u monstruma kao što su ovi danas.

slika
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Lutherus, svakako se javi ako budeš kretao s tim ;)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

Vl@do je napisao/la:
drone je napisao/la:
shrike je napisao/la:nakupilo ga se već.
Kod mene još +10 god. a još uvijek radim za sitniš. (malo više od polovice prosječne plaće)
stavi to u kontekst vremena i prostora.
obzirom da je prosjecna placa nabrijana, tvoja placa zapravo nije losa, masa ljudi i tvojih godina radi za daleko manje, moja majka je otisla u murovinu sa 2200kn place.

pa onda kontekst konkurencije, zavisi i cim se bavis, ljudi sa "egzoticnijim" skillovima potrebnima u inace visokoprofitnim granama ce uvijek zaradjivati vise iako to nije dio kozmicke pravde.
jel, doktor koji zna napraviti dobre sise zaraduje vise od doktora koji zna opraviti srce..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Lutherus

drone je napisao/la:Lutherus, svakako se javi ako budeš kretao s tim ;)
Čekaj, prije ću na doktorski studij iz tehnologije materijala da pokupim što više znanja.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Lutherus je napisao/la:Nije direktno vezano uz Linux i posao no nakon faxa planiram otvoriti tvrtku za reciklažu, obradi i distribuciju, pet, hdpe i alu ambalaže, čelika, obojenih metala, auto olupina. Generalno nešto kao Der Zigan GMBH a na svim računalima u firmi bude isključivo Debian i Libre office.
Imam pitanje onda, čisto iz znatiželje jer ne znam gdje bih uopće našao to. Neki dan sam gledao neki youtube film o nekakvom teoretskom motoru na termit, pa sam htio vidjeti kolika bi bila ekonomična proizvodnja struje (čisto teoretski). Problem je što ne znam tko i za koliko prodaje elementarni aluminij (dakle, ne aluminij oksid) i to u prahu i željezo-oksid tj.- hrđu u prahu. Jel znaš ti možda?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Lutherus

Takav stroj je ekonomičan samo onda ako te njegova izgradnja i materijal koštaju manje od vrijednosti proizvoda kojeg ćeš prodavati. Nažalost za ovo bi te prozvodnja struje koštala više ili jednako konačnom proizvodu pa ti je puno jednostavnije napraviti solarnu farmu. Uzeti poveće polje i napucati 200 gljiva.
Elementarni aluminij? Ne bih ti nikoga znal tko ga ima i po kojoj cifri.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Lutherus je napisao/la:Takav stroj je ekonomičan samo onda ako te njegova izgradnja i materijal koštaju manje od vrijednosti proizvoda kojeg ćeš prodavati. Nažalost za ovo bi te prozvodnja struje koštala više ili jednako konačnom proizvodu pa ti je puno jednostavnije napraviti solarnu farmu. Uzeti poveće polje i napucati 200 gljiva.
Elementarni aluminij? Ne bih ti nikoga znal tko ga ima i po kojoj cifri.
Problem je što solarna farma ne daje stabilni izvor struje (recimo, što preko noći). Mislio sam da bi stroj zapravo bio genijalan jer bi mogao sagorijevati termit, a solarna farma bi mogla onda ostatak (željezo plus aluminij oksid) opet pretvarati u hrđu i elementarni aluminij. Time bi imao stabilni izvor struje 24/7 i to jedan koji je kompletno samo dostatan jer bi reciklirao vlastiti otpad sa nula stakleničkih plinova.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Lutherus

Možeš iskoristiti organski otpad. Lagano postaje preveliki problem, nema se kuda sa njime a odličan je izvor za energetiku.
Odgovori