Wayland display server - opća tema

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

madone
Spol: M

Re: Wayland display server 1.0

Post Postao/la madone »

Ma na kraju će sve desktop distre preći na Wayland (Ubuntu je već najavio...) X će se koristiti samo na serverima(bar neko vrijeme....) a NV i ATI će pisati drajvere samo za Wayland kao što sada pišu za X....

Kaže moja kugla....
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Živi bili pa vidjeli.
max360se

Post Postao/la max360se »

Lutherus je napisao/la:Živi bili pa vidjeli.
Amen to that. svecenik
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

A možda nvidia i ati upravo wayland potakne na otvaranje koda
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

ja sam optimist po pitanju Waylanda. Linux Desktopu Wayland je nešto esencijalno potrebno i definitivno nešto što bi moglo potaknuti razbijanje "začaranog kruga"!
domi

Post Postao/la domi »

zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
ivo000

Wayland 1.0 je blizu, objavljen Wayland 0.95 verzija!

Post Postao/la ivo000 »

pootzko
Kontakt:

Re: Wayland 1.0 je blizu, objavljen Wayland 0.95 verzija!

Post Postao/la pootzko »

odlične vijesti, jedva čekam. i baš me zanima kako će raditi stvar.
...I put on my robe and a wizard hat...
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

ha, badava wayland bez kvalitetnih drivera za nvidia i ati kartice. nvidia neće raditi za sada wayland drivere, tako da nam ostaje nouveau koji za sada nije dovoljno dobar za igrice (mislim da je za hd filmove). Štajaznam. Jel ima tko iskustva sa nouveau i 3d u zadnjih par tjedana. Ipak, nadam se da će izlazak waylanda natjerati nvidiu da napravi weyland drivere. Također, UISTINU se nadam da će wayland biti brži od xorg, ali sam kstremno skeptičan. Mislim da će wayland biti napisan kao i sav ostali moderni softver, trebat će ti par jezgri i 2-3 gb rama samo za wayland.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
semiRocket

Post Postao/la semiRocket »

shrike je napisao/la:Mislim da će wayland biti napisan kao i sav ostali moderni softver, trebat će ti par jezgri i 2-3 gb rama samo za wayland.
Pa ja mislim da display server nema što trošiti resurse računala više nego do sada, može samo manje. On služi samo kao most između kernela i window managera. Ispravite me ako griješim.
▓▒░░▒▓╚╩══╦╧═══╨─
Odgovori