(i/e)migracija
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
The Acacia Strain
- Spol: M
Re: (i/e)migracija
ovo sam na sebi skonto i zato sam ostao gdje jesam. propustio sam mozda sansu za puno bolju placu, ali eto, drustvo, okolina, atmosfera, zeneglaskoncILLa je napisao/la: za ostati i biti sretan tamo treba odredjeni tip covjeka, tip koji nije toliko ucestal, a cini mi se da ti o tome razmisljas iz krivih razloga, moguce je da sam u krivu.
- retsam
@shrike onda takodjer sve najbolje, jesi li gledao brošure i informacije na njihovoj stranici, tj.:
ured za imigraciju imaš kategorizirano po zapošljenjima i lokacijama, satnicu, stvarno imaju dobar imigracijski program za mlade
ured za imigraciju imaš kategorizirano po zapošljenjima i lokacijama, satnicu, stvarno imaju dobar imigracijski program za mlade
Zadnja izmjena: retsam, dana/u 11 kol 2012, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Slažem se s uvodnim postom. Trebalo bi kidnuti jer situacija kakva je u Hrvatskoj (pritom mislim tretirana od strane bagre na Markovu trgu, i s lijeve i s desne strane) naprosto je ubitačna (pomalo me podsjeća na 4ndy-ev post o doprinosu open-source zajednici u Hall of Shame). Složit ću se da ni vani nije bajno, ali nekako imam dojam da se vani rad barem više cijeni. Jest teško, ali ako upreš, onda i više dobiješ. Ovdje... upreš, još ti više nameta naseru. Gledam starce, ubijaju boga u sebi, a nekad i drugima.
No, dobro, od kukanja i cendranja nikakve koristi. Primam se posla oko ovih zadnjih ispita i diplomskog, a onda "...pinklec na pleća...", kak veli stih jedne popevke pa kud me sreća odnese.
No, dobro, od kukanja i cendranja nikakve koristi. Primam se posla oko ovih zadnjih ispita i diplomskog, a onda "...pinklec na pleća...", kak veli stih jedne popevke pa kud me sreća odnese.
In their respective beginnings, Linux, Olympics and Esperanto had one thing in common - good will.
To što si spomenuo je zapravo jako bitno. Čovjek treba biti plaćen s obzirom na to koliko se trudi, koliko je posao rizičan, kompleksan, težak i takvim faktorima. Najgore je kada je prihod fiksan bez obzira na išta. Jedan se prijatelj upravo zaposlio u nuklearci Krško, pa sam rekao: "I, jel vi fakat želite da netko tko može prouzrokovat nuklearnu nesreću mora misliti na radnom mjestu o tome da li će moći platiti režije?".
Moje je osobno mišljenje takvo da bi sve plaće, pa i one najmanje, trebale biti tolike da ti sama ideja da uopće nećeš imati dosta za režije uopće ne pada na pamet.
Moje je osobno mišljenje takvo da bi sve plaće, pa i one najmanje, trebale biti tolike da ti sama ideja da uopće nećeš imati dosta za režije uopće ne pada na pamet.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Markec
I ja sam takoder razmisljao o tome jer sam davno čitao o Kanadi takoder i o Australiji.
Za kanadu se večinom priča da ljudi imaju novce za bacanje, često kupuju stvari koje im netrebaju pa na kraju bacaju u smeče.
A za australiju sam čuo da tamo možete raditi i poslove u koje se inače ide u skolu, ako se potrudite možete raditi svakakve poslove i bez svedožbe.
Ja bi išao ali me ovdi veže obitelj, i nedovoljno muda da krenem na takvo putovanje
naravno tu bi i barijera bila i strani jezik
Evo danas u novinama je bio članak u kojima je pisalo sto su naše vlade prodavale od drzavnih firmi od 1995, kad sagledate to malo bolje, pa naše vlade nisu učinile ništa svojim radom, da bi iz nečega profitirali. uglavnom su prodavali drzavne objekte i iz toga pokretali neke svoje projekte. Osim svega toga nagomiljavali su razne dugove.
Za kanadu se večinom priča da ljudi imaju novce za bacanje, često kupuju stvari koje im netrebaju pa na kraju bacaju u smeče.
A za australiju sam čuo da tamo možete raditi i poslove u koje se inače ide u skolu, ako se potrudite možete raditi svakakve poslove i bez svedožbe.
Ja bi išao ali me ovdi veže obitelj, i nedovoljno muda da krenem na takvo putovanje
Evo danas u novinama je bio članak u kojima je pisalo sto su naše vlade prodavale od drzavnih firmi od 1995, kad sagledate to malo bolje, pa naše vlade nisu učinile ništa svojim radom, da bi iz nečega profitirali. uglavnom su prodavali drzavne objekte i iz toga pokretali neke svoje projekte. Osim svega toga nagomiljavali su razne dugove.
-
Gigolo
Čitava poanta je u tome da je društveni sustav nakaradan! U socijalizmu smo živili ko lordovi. Marx je reka da će u 21. stoljeću kapitalizam uništiti sam sebe, i to se upravo događa. Vidite li silne prosvjede po svitu, pa i revolucije?
- retsam
Obećao sam Abzeenth da više ne ću ulaziti u političke diskusije, nu moram odgovoriti. Družtveni sustav je nakaradan sad, ali bio je i u socijalizmu, manjak osobnih sloboda, individualnosti pojedinca i nacije,... Sve ovo su osnovni činbenici koji u samom početku socijalizam u Jugosliviji (naglašavam u Jugoslaviji) čine propalom idejom koja se u ostalom i onako urušila sredinom 50', te je ideologija svedena na kult ličnosti i jugoslavenski nacionalizam, a ekonomska politika se temeljila na ovisnosti o američkim izdatcima i zaostalom industrijom, sve je to rezutiralo kasnijom inflacijom(parni neparani dan za gorivo, redukcije, 100 dem mjesečno za spavanje po ondašnjim gigantima, inflacija, izoliranost, a na kraju i 50% tvrdki koje plaće izplačuju samo zahvaljujući zaduživanju, radnici bez plaće, čekanje u redovima) i završno urušavanje sustava koji nije mogao obstati, zbog više razloga. Marx u svom 'Kapitalu' konstantno piše o "progresu" i razvoju družtva kroz povijestne epohe, ali je pritom posve nesposoban – ili nezainteresiran – da shvati što napredak jest i što ga uzrokuje. Iz toga proizlazi njegov argument o samouništenju kapitalizma, koji se odprilike svodi na ovo: progres kapitalističkog sustava neminovno vodi ka sve većoj proizvodnji dobara (kako porduktivnost industrije raste). Jedini problem jest pitanje što se u cielom tom napredku samouništavanja kapitalizma dogadj sa napredkom u znanosti i tehnologiji? Marxu ovo uopće ne igra nikakvu ulogu. Njemu progres u produktivnosti može doći isključivo od još veće eksploatacije radničke klase, a ne, recimo, od novih ideja, novih izuma, novih znanstvenih otkrića koje bi toj radničkoj klasi omogućile da izmjene trenutne 'proizvodne odnose' u svoju korist te tako i sami postanu kapitalisti. Marx je imao poprilično vertikalan pogled na situaciju, za Marxa je svaka mogućnost otvaranja novih tržišta i proizvodnje novih proizvoda rezultat samo lažnih potreba malogradjanske buržoazije. Pogriješio je u većoj mjeri, ali heh idealizirani kult još živi. S kapitalizmom je druga stvar, on ovisi o implementacji u družtvenom sustavu i obćem stanju sviesti u družtvu. Ova poredba se odnosi izključivo na ekonomiju i družtvenu komponentu, kad bi smo uključili politiku i sve ono što sam gore naveo + ljudske slobode, mislim da bi onaj lord na kraju doživio sudbinu kao u nekoj proleterskoj revolucijiGigolo je napisao/la:Čitava poanta je u tome da je društveni sustav nakaradan! U socijalizmu smo živili ko lordovi. Marx je reka da će u 21. stoljeću kapitalizam uništiti sam sebe, i to se upravo događa. Vidite li silne prosvjede po svitu, pa i revolucije?
Zadnja izmjena: retsam, dana/u 11 kol 2012, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
situacija nije nešto u hrv.
Nudi se jako malo poslova u zagrebu, na svaki natječaj javi se od 200 ljudi na dalje.
vani nije bajno jer se mora raditi, ali se i zaradi.
ne teče med i mlijeko, ali se pristojno živi.
samo pogledajte na monster jobs, koliko se traži informatičara u njemačkoj, švedskoj, engleskoj, kanadi itd...
i to sve dobro plaćeni poslovi.
a onaj tko kaže da je zarada mala ili se ne isplati otići, taj laže.
kvadrat stana u berlinu je jeftiniji nego kvadrat stana u zagrebu koji je na akciji.
hrana u njemačkoj jeftinija itd...
kad uđemo u EU, idemo u švedsku svi, jer neće stavljati ograničenje.
kod nas se cijena nabija 3 puta.
Nudi se jako malo poslova u zagrebu, na svaki natječaj javi se od 200 ljudi na dalje.
vani nije bajno jer se mora raditi, ali se i zaradi.
ne teče med i mlijeko, ali se pristojno živi.
samo pogledajte na monster jobs, koliko se traži informatičara u njemačkoj, švedskoj, engleskoj, kanadi itd...
i to sve dobro plaćeni poslovi.
a onaj tko kaže da je zarada mala ili se ne isplati otići, taj laže.
kvadrat stana u berlinu je jeftiniji nego kvadrat stana u zagrebu koji je na akciji.
hrana u njemačkoj jeftinija itd...
kad uđemo u EU, idemo u švedsku svi, jer neće stavljati ograničenje.
kod nas se cijena nabija 3 puta.