Sabayon 10
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
-
gMajstor
Re: Sabayon 10
Uskooro javljam nove utiske, izgleda da ce Sabayon 10 da zivi punim plucima. Laptop se greje daleko manje kad je Sabayon 10 na njemu, nego kad je openSuse 12.2 .
-
gMajstor
Ajde novi utisci.
Posvetio sma mu jos malo pažnje, to da radi brže ne radi. Dakle taj deo ostaje takav kakav jeste.
Trenutno imam misljenje o Sabayon 10 da je ovo najprostija distribucija, po svojoj jednostavnosti daleko iza sebe je ostavio cak i Ubuntu.
Preporuka za sve pocetnike. Pogotovo ce najlakse biti onima koji tek ulaze u Linux vode, posle dostelovavanja tochpada, sve radi ok i sve je na jedan do 3 klikova. Znaci prejednostavna distribucija, ali opet sasvim solidnih performansi. Sad sam gledao malore i onaj problem s kwinom koji se desio najverovatnije je problem sto je KDE 4.9 mada verujem da ce sa kde 4.9.1 sve da se ispravi
Posvetio sma mu jos malo pažnje, to da radi brže ne radi. Dakle taj deo ostaje takav kakav jeste.
Trenutno imam misljenje o Sabayon 10 da je ovo najprostija distribucija, po svojoj jednostavnosti daleko iza sebe je ostavio cak i Ubuntu.
Preporuka za sve pocetnike. Pogotovo ce najlakse biti onima koji tek ulaze u Linux vode, posle dostelovavanja tochpada, sve radi ok i sve je na jedan do 3 klikova. Znaci prejednostavna distribucija, ali opet sasvim solidnih performansi. Sad sam gledao malore i onaj problem s kwinom koji se desio najverovatnije je problem sto je KDE 4.9 mada verujem da ce sa kde 4.9.1 sve da se ispravi
-
gMajstor
Dakle ovako, sto se tice Sabayon 10 distribucije, po meni savršena, tačno po mojoj meri urađena, jeste malo sporija od openSuse 12.2, ali ... sve ostalo je tacno kako treba, ima sve programe, drajvere, kodeke, ma sve ima ... svi programi koji su mi do sad trebali svi su tu ... jednostavna za upotrebu. Dakle ovo je definitivno favorit za desktop racunar, a na laptopu ostaje. Još samo da vidim prvi update kako ce proteci i to bi bilo to.
E sad nesto sam menjao bboje i u Libre Officeu su mi sad ikone kontra obojene sve su u negativu, dalje je sve u reedu i sve su se vratile u normalu, jedino ovde u LibreOfficeu su ostale u negativu. Kako to da resim?
E sad nesto sam menjao bboje i u Libre Officeu su mi sad ikone kontra obojene sve su u negativu, dalje je sve u reedu i sve su se vratile u normalu, jedino ovde u LibreOfficeu su ostale u negativu. Kako to da resim?
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Evo sam se probno prebacio na Sabayon 10 XFCE. Ako bude valjala budemo se i duže družili.
Za sada odličan!
Za sada odličan!
ovo bih mogao probati... svidja mi se ime 
stabilnost?
stabilnost?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Suko
- Site Admin
Za sada vrlo stabilno.
KDE nisam probao ali kažu da je odlično složen.
Vrlo zadovoljan!
KDE nisam probao ali kažu da je odlično složen.
Vrlo zadovoljan!
-
Lutherus
Ma Sabayon ti je stabilan. Rolling je isto ko i pclos a sve ostalo je markano kao amd64, zapravo je jako malo toga sa ~amd64.
- Suko
- Site Admin
Ima odlične komentare u Packet manageru. Tipa:"Nemoj više gnjaviti s tim", "Nemate nadogradnji. Kul".
Šaljiva neka distra.
Šaljiva neka distra.
-
Lutherus
MA to je od Gentooa preuzeto. Najbolje je kad ti package manager počne namigivati 
- Suko
- Site Admin
To mi se jako svidja.