Korisnička sučelja budućnosti

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
stefan
Moderator
Spol: M

Korisnička sučelja budućnosti

Post Postao/la stefan »

Namjerno nisam ovu temu stavio pod "Razno" jer mislim da se itekako tiče Linux-a i njegove budućnosti.

Za sve one koji me ne prate na G+, evo jedan superzanimljivi video:

Otvaram diskusiju! ;)

Moje mišljenje
Očito je da nas ovo očekuje već "sutra" a ne za 50 ili 100 godina. Kako stoji Linux u cijeloj priči? Pa očito se Linux smatra važnim igračem, jer je ova igračka već u razvojnom stadiju podržana na našem omiljenom OS-u.

Mislim da moram početi stavljat lovu sa strane jer ovo želim imati! :)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Suko
Site Admin

Re: Korisnička sučelja budućnosti

Post Postao/la Suko »

Je. Na Linuxu će se razvijati a kad ga naprave kako treba onda će ga prodati M$-u ili Appleu.
To Linuxa vidjeti neće. ;)
Jedino ako ga neka ekipa krene slagati u garaži i objavi pod otvorenom licencom.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Suko je napisao/la:Je. Na Linuxu će se razvijati a kad ga naprave kako treba onda će ga prodati M$-u ili Appleu.
To Linuxa vidjeti neće. ;)
Jedino ako ga neka ekipa krene slagati u garaži i objavi pod otvorenom licencom.
Smatram da je tu velika prednost hardware-a. Oni će prodati hardware i drajvere (u malo širem smilsu nego današnji) i (nadam se) biti će im svejedno za koju platformu prodaju. Hardware su puno lakše probije u Linux svijet od software-a.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Kr1stian

Post Postao/la Kr1stian »

Pokušavam zamisliti kak neko kodira putem tog sučelja ili obavlja sistem administraciju. Baš mi i nejde :(
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Kr1stian je napisao/la:Pokušavam zamisliti kak neko kodira putem tog sučelja ili obavlja sistem administraciju. Baš mi i nejde :(
Pa stvar je što ti zadaci nisu ni iz CLI-a prešli u GUI, a kamo li na nešto naprednije.
Kad netko napravi prvi pravi i ozbiljni grafički programski jezik, onda ćeš si lakše zamisliti ;)
qwxy

Post Postao/la qwxy »

stefan je napisao/la:
Kr1stian je napisao/la:Pokušavam zamisliti kak neko kodira putem tog sučelja ili obavlja sistem administraciju. Baš mi i nejde :(
Pa stvar je što ti zadaci nisu ni iz CLI-a prešli u GUI, a kamo li na nešto naprednije.
Kad netko napravi prvi pravi i ozbiljni grafički programski jezik, onda ćeš si lakše zamisliti ;)
To će se teško ikada desiti.
stefan je napisao/la:Očito je da nas ovo očekuje već "sutra" a ne za 50 ili 100 godina. Kako stoji Linux u cijeloj priči? Pa očito se Linux smatra važnim igračem, jer je ova igračka već u razvojnom stadiju podržana na našem omiljenom OS-u.
Da nas očekuje već "sutra", možda. Ali, zar to nebi promjenilo navike svakoga korisnika računara?
Koliko se Linux smatra važnim igračem, to je upitno. Ako je namjeravano za široku upotrebu, onda teško da će se obraćati previše pažnje na Linux nakon završetka razvoja. Tko vlada desktop OS marketom? Windowsi.

Ideja nije loša. Lično bih se teško navikao na ovakav interfejs. Najbolji je interfejs putem kojega je moguće obaviti sve potrebe, a to su GUI i CLI. Malo mi se čini nepraktičnim.

BTW nemam vremena gledati cijeli video koji traje 36 minuta.
zole052

Post Postao/la zole052 »

qwxy je napisao/la:
stefan je napisao/la: Pa stvar je što ti zadaci nisu ni iz CLI-a prešli u GUI, a kamo li na nešto naprednije.
To će se teško ikada desiti.
jednomje jedan fizicar rekao da smo skoro sve otkrili, da samo trebamo jos par rupa popuniti... nekoliko godina nakon toga stigla kvantna fizika :mrgreen:

to sto tebi izgleda gotovo pa nemoguce za 10-20 godina moze biti nesto skroz normalno, okani se nostradamus predvidjanja :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Yorkin

Post Postao/la Yorkin »

zole052 je napisao/la: jednomje jedan fizicar rekao da smo skoro sve otkrili, da samo trebamo jos par rupa popuniti... nekoliko godina nakon toga stigla kvantna fizika :mrgreen:
Lord Kelvin dok je bio predsjednik Royal Society-a.
In their respective beginnings, Linux, Olympics and Esperanto had one thing in common - good will.
Fisco

Post Postao/la Fisco »

Baš zanimljivo... iako je i meni teško sad vjerovati ovo je vjerojatno budućnost.

Nekima je teško zamisliti progrmiranje na taj način, bez tipokovnice i miša, ali vidjet ćemo kako će se programiranje i prog. jezici razvijati u budućnosti.

Sve više se koriste jezici visoke razine, više nitko ne uči assembler jer to i nema puno smisla. Tako možda u budućnosti bude moguće progrmirati samo glasom :) Kako se IT bude razvijala.
semiRocket

Post Postao/la semiRocket »

Ovo je bezveze, preskupo i preglomazno :D

Driver za MS kinect se već nalazi u kernelu, nešto slično je moguće uz prilagodbe softvera mislim.

http://www.youtube.com/watch?v=_8K9G7jUALI

npr..
▓▒░░▒▓╚╩══╦╧═══╨─
Odgovori