Asus EEE tutorijali i savjeti korisnicima.
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Asus EEE tutorijali i savjeti korisnicima.
pozdrav svima,
evo ja sam novi vlasnik asus eee pc 1000hd koji o linuxu nema blage veze, malo sam čitao i trudio se saznati al nisam baš nešto puno postigao, pa vas molim za pomoć
za početak (jer sigurno ću imati još mali milion pitanja) kako da postavim internet vezu preko optiminog dsl modema EDIMAX AR-7084A, u Network connections sam napravio DSL CONNECTION (DSL PPPoE) gdje sam upisao korisničko ime i lozinku al mi preko toga neće spojit, javlja mi neki eror
da li trebam negdje dalje nešto postavit?
evo ja sam novi vlasnik asus eee pc 1000hd koji o linuxu nema blage veze, malo sam čitao i trudio se saznati al nisam baš nešto puno postigao, pa vas molim za pomoć
za početak (jer sigurno ću imati još mali milion pitanja) kako da postavim internet vezu preko optiminog dsl modema EDIMAX AR-7084A, u Network connections sam napravio DSL CONNECTION (DSL PPPoE) gdje sam upisao korisničko ime i lozinku al mi preko toga neće spojit, javlja mi neki eror
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Probaj modem postaviti kao router.sky je napisao/la:pozdrav svima,
To se radi preko web sučelja modema.
Upišeš njegovu adresu u web preglednik ( npr. Firefox ).
Adresu nađi u uputama koje su došle s modemom. ( obično je 192.168.1.1 )
Pa vidi tammo negdje u postavkama gdje se podešava routing mod.
Ako ispravno podesiš, obično na kompu ne trebaš ništa više, osim uštekati ga u modem.
Hvala, Suko
evo saljem pozdrav sa eee-a
evo saljem pozdrav sa eee-a
- Suko
- Site Admin
Nema problema.
Drago mi je da ti radi kako treba.
Drago mi je da ti radi kako treba.
evo mene opet sa novim problemom
mplayer mi ne otvara live stream
samo mi izbacuje CONNECTING TO SERVER 212.200.191.88 i nakon par minuta cekanja izbaci da je opreacija stopirana
ajd pomagajte i ovaj put, hvala
mplayer mi ne otvara live stream
samo mi izbacuje CONNECTING TO SERVER 212.200.191.88 i nakon par minuta cekanja izbaci da je opreacija stopirana
ajd pomagajte i ovaj put, hvala
- Suko
- Site Admin
Totem bi trebao otavarati streamove na eee-u.sky je napisao/la: mplayer mi ne otvara live stream
Bio je jedan takav post sa streamanjem radija 101 i Totem je otvarao bez problema.
Pa ako ga nemaš instaliranog, vidi na Synapticu jel u repozitorijima od Xandrosa, pa ga instaliraj.
evo mene opet sa kojim pitanjem,
1. totem sam instalirao, ali do njega mogu doci preko easy moda, tako da upisem totem, kako da postavim ikonu na desktop i kako da ga postavim kao zadani program za otvaranje streama
2. u pokusaju da postavim hrvatsku tipkovnicu zapinjem vec na drugom koraku, ja u setings/personalization uopce nemam onaj red u kojem pise jezik, sve je ostalo tu i isto kao na prikazanoj slici samo taj red nedostaje, kad po uputama dodjem do onog djela gdje US treba promjenit, kod mene nije US nego UK, da li da probam promjeniti UK ili bas mora biti US
3. danas mi je stigao T-Mobile (kako pise na uputstvima) Bezicni sirokopojasni USB stick HUAWEI E160, koji mene na linuxu naravno ne radi, stick je ok jer sam ga probao na win xp i radi odlicno, e sad sta ja trebam napraviti da proradi na eee, probao sam napraviti novu vezu i odabrao GSM/3G/HSDPA i zapeo (po obicaju na drugom koraku
) na koraku gdje trazi da odaberem hardver, gdje ja nemam nista ponudjeno, iako je stick ukljucen, probao sam raditi restart sa ukljucenim stickom, al mi opet ne ponudi nista
pomagajte
1. totem sam instalirao, ali do njega mogu doci preko easy moda, tako da upisem totem, kako da postavim ikonu na desktop i kako da ga postavim kao zadani program za otvaranje streama
2. u pokusaju da postavim hrvatsku tipkovnicu zapinjem vec na drugom koraku, ja u setings/personalization uopce nemam onaj red u kojem pise jezik, sve je ostalo tu i isto kao na prikazanoj slici samo taj red nedostaje, kad po uputama dodjem do onog djela gdje US treba promjenit, kod mene nije US nego UK, da li da probam promjeniti UK ili bas mora biti US
3. danas mi je stigao T-Mobile (kako pise na uputstvima) Bezicni sirokopojasni USB stick HUAWEI E160, koji mene na linuxu naravno ne radi, stick je ok jer sam ga probao na win xp i radi odlicno, e sad sta ja trebam napraviti da proradi na eee, probao sam napraviti novu vezu i odabrao GSM/3G/HSDPA i zapeo (po obicaju na drugom koraku
pomagajte
- fridrik
Koje upute spominješ?
Nije važno da li piše "uk" ili "us". Bitno je da ti umjesto toga napišeš "hr".
Ako si otvorio ovu datoteku /etc/X11/xorg.conf onda je to to!
Ono za prečac Totema na radnu površinu ... Imaš li full desktop?
Nije važno da li piše "uk" ili "us". Bitno je da ti umjesto toga napišeš "hr".
Ako si otvorio ovu datoteku /etc/X11/xorg.conf onda je to to!
Ono za prečac Totema na radnu površinu ... Imaš li full desktop?
upute po kojima sam radio su na prvoj ili drugoj strani ove teme, napisao sam hr i sve je ok, imam hrvatsku tipkovnicu,
nemam full desktop,
a kad uključim usb modem automatski mi se na ekranu pojavi ASUS Mobile Phone Tool i onda se pojavi error: Make sure your SIM card plugged then re-plug in your 3G device.
SIM kartica je u redu i normalno radi na win xp
puno hvala na dosadašnjoj pomoći
nemam full desktop,
a kad uključim usb modem automatski mi se na ekranu pojavi ASUS Mobile Phone Tool i onda se pojavi error: Make sure your SIM card plugged then re-plug in your 3G device.
SIM kartica je u redu i normalno radi na win xp
puno hvala na dosadašnjoj pomoći
- fridrik
Nažalost ti ne znam pomoći što se tiće modema jer ne koristim takvo nešto. Pročačkaj malo ovdje: http://www.betavine.net/bvportal/web/linux_drivers
Ako nemaš full desktop, onda nema prečaca na desktopu, a za prečac u easy modu mislim da nije baš jednostavno!
Bude Suko nekaj smislil!
On je ovdje tata-mata za asusa i srodne mu stvarčice ...
Ako nemaš full desktop, onda nema prečaca na desktopu, a za prečac u easy modu mislim da nije baš jednostavno!
Bude Suko nekaj smislil!