HOW (HrOpenWiki) - pitanja, prijedlozi, pomoć

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Grof
Site Admin

Re: OpenWiki - pitanja, prijedlozi, pomoć

Post Postao/la Grof »

Početkom veljače objavljujemo Wiki na HULK-u, Ubuntu-hr-u, Forum.hr-u (podforum Linux i unixoidi), open.hr-u, Osječkoj udruzi linuxaša...
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Grof je napisao/la:Početkom veljače objavljujemo Wiki na HULK-u, Ubuntu-hr-u, Forum.hr-u (podforum Linux i unixoidi), open.hr-u, Osječkoj udruzi linuxaša...
Pamentna ideja.
Nadam se da će se što više ljudi odazvati.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Suko je napisao/la:
Grof je napisao/la:Početkom veljače objavljujemo Wiki na HULK-u, Ubuntu-hr-u, Forum.hr-u (podforum Linux i unixoidi), open.hr-u, Osječkoj udruzi linuxaša...
Pamentna ideja.
Nadam se da će se što više ljudi odazvati.
I ja se nadam. Statistički bi trebalo ;)
zole052

Post Postao/la zole052 »

Covjece, najteza stvar na ovom wiki-u je kako kreirati novu stranicu (jedva sam skuzio :mrgreen: ), naravno ako to je to prvi susret sa time :)

Napisao sam ovu stranicu ali se nigdje ne pojavljuje u sadrzaju pa bi me zanimalo kako to ide...
Stranica je
http://wiki.open.hr/index.php/Gigabyte_ ... PTV-TAF-RH
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zzankola je napisao/la:Covjece, najteza stvar na ovom wiki-u je kako kreirati novu stranicu (jedva sam skuzio :mrgreen: ), naravno ako to je to prvi susret sa time :)

Napisao sam ovu stranicu ali se nigdje ne pojavljuje u sadrzaju pa bi me zanimalo kako to ide...
Stranica je
http://wiki.open.hr/index.php/Gigabyte_ ... PTV-TAF-RH
U pravilu kreiranje nove stranice kreće automatski kreiranjem novog internog linka:

Kod: Označi sve

[[interni_link|Tekst internog linka ako nije isti kao i naziv linka]]
To vrijedi za ostale stranice, za hardware stranicu vrijedi pravilo, koje je na njoj i opisano, a vjerojatno ti je promaklo. U tvom slučaju kartice koju treba dodatno poštelati ide ovako:

Nađeš TV sekciju, te na kraj (a unutar <sort2> bloka) dodaš

{{radi_man|Gigabyte Hybrid TV Card GT-PTV-TAF-RH}} 
tako da to na kraju izgleda ovako:

;TV
<sort2 type="br">
{{radi|Hauppauge WinTV-NOVA-TD stick}}
{{radi|Leadtek Winfast TV2000 XP}}
{{radi_man|Gigabyte Hybrid TV Card GT-PTV-TAF-RH}}
</sort2>
Nakon toga stisneš spremi i na toj stranici se sada nalazi link na stranicu u kojoj ćeš detaljnije opisati uređaj (crvene je boje jer je prazan!). Klikneš na njega i u njega staviš opis hardvera.

Ja sam sada to složio, pa pogledaj kako to izgleda (BTW i ime sam ti morao promijeniti jer nije Hibrid, nego Hybrid... ;) )
zole052

Post Postao/la zole052 »

Evo bolje da te pitam pa da ispadnem glupast nego da ne napisem vise nista na wiki :)
Ja sam se izgubio odmah u startu...
Ja kada sam kreiro onu prvu stranicu onda sam to napravio tako da sam u onu trazilicu sa lijeve strane upiso sto trazim a ono mi je izbacilo da ne postoji stranica i da li je ja zelim kreirati i ja piknuo to...
E sada mi ti pises da kreiram interni link sa

[[interni_link|Tekst internog linka ako nije isti kao i naziv linka]]
ja ne shvacam di to radim, di da to upisem, ima neki editor za to, ja kada se registriram dobijem na vrhu stranice samo
uredi, premjesti, prati, moj razgovor, moje postavke, moji doprinosi...
u biti uopce ne shvacam kako se to radi, di ti utipkavas te stvari... ima li neki 'how to' dobar?

a hibrid mi se zalomio :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Dakle ovako.

Svaka stranica ima svoje Tabove i to ove:

članak, razgovor, uredi,...

Po defaultu kada je otvoriš u browseru, wiki stranica otvara se u "članak" tabu, odnosno izgleda onako kako i treba.

Ako u taj članak želiš ubaciti link koji će biti nova stranica ili uopće uređivati stranicu, klikneš na tab "uredi" i automatski ti se pokazuje kod od te stranice u editoru, te toolbox editora.

U kodu se pozicioniraš na mjesto gdje npr. želiš novi link na novu stranicu i klikneš na treći gumbić s lijeva (podvučeni tekst).
On ti u kodu stranice stvori ovo:

[[Tekst poveznice]]
Taj tekst zamijeniš sa imenom linka tvoje nove stranice (a možeš i tekst buduećg linka selektirati, pa onda kliknuti na gumbić toolboxa)
Nakon toga klikneš "Sačuvaj stranicu" na dnu editra, i to je to.
Vraća te na tab "članak" gdje sada vidiš novi link (crveni je). Kad taj link klikneš, odmah se otvara uređivanje te nove stranice.

Postoji i Tab "Razgovor" gdje komentiramo, isprobavamo wiki naredbe i sl. pa ako u nešto nisi siguran u tom Tabu možeš sve isprobavati što se Wikija tiće, a da ne zezneš članke...
zole052

Post Postao/la zole052 »

Aha, sada mi je sve puno puno jasnije :oops: , budem ovih dana napravio jos jedan za soundblaster x-fi pa se budem javio ako bude problema :) hvala puno...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zzankola je napisao/la:Aha, sada mi je sve puno puno jasnije :oops: , budem ovih dana napravio jos jedan za soundblaster x-fi pa se budem javio ako bude problema :) hvala puno...
Ma naravno, samo ti gore piši sve što znaš i što misliš da je upotrebljivo ostalima!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Vijesti sa Wikija i prijedlozi
  • Napravio sam neke kozmetičke izmjene u prikazu stranica za početnike. Konkretno, radi se o drugačijem pristupu distributivnim rješenjima. Ne ide se više preko linkova za svaku distru, nego su sve distributivna rješenja prikazana u istom dokumentu, ali kao poglavlja. Evo, konkretno ovako
  • Kako za sva tjedna puštamo Wiki u "svijet" bilo bi dobro srediti još neke opće stvari na stranicama. Točnije, popuniti određene sadržaje.
    Koje? Pa po mojoj procjeni ove:
    • O radu sa diskovima (osobno ću se tu angažirati) (primarno)
    • Uvodni tekstovi za početnike na kojima radi 4ndY (primarno)
    • Te tekstovi na naslovnici, a tiču se zajednica i FSF, OSI-ja (primarno)
    • Pisanje objašnjenja CLI naredbi (sekundarno)
    • Eventualno još ponešto, čega se vi sjetite, pa napišite ;)
Eto, sve samo da izbacimo što kompletniji proizvod na tržište :)
Odgovori