Ipak, meni je Mandriva i uz svoje mušice bila najbolja rpm distribucija za desktope i laptope. Tko zna u kakvom je sad stanju, ne usudim se provjeriti
čavrljanje
Moderator/ica: Moderatori/ce
- drone
- Moderator
Re: čavrljanje
Mandriva je bila jedina distribucija koja je prepoznala sav hardver na mom laptopu 2008. godine kad sam ga kupio. I radila je bez ikakvog poluraspada tada još s KDE-om 3.5. Međutim, ni Mandrake, a kasnije ni Mandriva mi nisu bile dobre distribucije kad je trebalo nešto kompajlirati iz sourcea, a tad sam već bio navikao na LFS na desktopu, pa bez kompajliranja nisam mogao.
Šalim se, kompajlirao sam neke programe jer ih nije bilo u repozitorijima i to nije bilo najugodnije iskustvo na Mandrivi.
Ipak, meni je Mandriva i uz svoje mušice bila najbolja rpm distribucija za desktope i laptope. Tko zna u kakvom je sad stanju, ne usudim se provjeriti
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
-
Lutherus
Sused mi ubil mačku. E sad idem do njega pa nek lupi mene 100 kilnatoga a ne 2 kilnatu mačku ak je frajer. Uz opasku da mu ja budem vratil i to malo jače.
- Kr1stian
Prijavi ga policiji a moreš dodati i malo medija u tu priču. Kolko sam čul, novi zakoni vezani uz mučenje i iživljavanje nad životinjama su dosta strogi i kazne su velike pa mu moreš malo olakšati račun.
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
-
Lutherus
On je drot
Al dobar frajer. Mene se ne usudi udariti. Zna da bi mu vratil. Al bespomočnu životinju udara.
Al dobar frajer. Mene se ne usudi udariti. Zna da bi mu vratil. Al bespomočnu životinju udara.
- Heisenberg
Posalji u 24sata i imas 500kn 
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Evo mene nakon 5 dana potpune elektroničke izolacije...
Ah, baš mi je to trebalo....
Ah, baš mi je to trebalo....

Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- chule
- Spol: M
- Kontakt:
Digitalna elektronika - pomoć oko zadatka
Trebala bi mi pomoć oko sljedećeg zadatka iz digitalne elektronike:

Tko pomogne tratam pivom i ćevapima kad se sretnemo

-
Slamd64
Evo samo da javim da sam rijesio problem. Uglavnom, odnio sam elektronicaru da to zalemi, ja sam uzeo kondenzatore. Sve sad fercera kako treba, imao sam linije (valove) po monitoru sada su i oni nestali s novim kondenzatorima. Uglavnom zamjenjena su dva kapaciteta 1000uF, 10V sa 1000uF 16V. Covjek je instrumentima ustanovio da su ovi okolo uredu. Inace je i Wellerica mogla odraditi posao (testirao sam je na starim stampanim plocama), samo sto nisam nigdje nasao onu pletenicu za odlemljivanje ili puhalicu, niti sam imao vremena da to ganjam.Slamd64 je napisao/la:Znam, i kod mene je računar bio u haosu dok sam dijelio sa sestrom, na kraju sam njoj dao.eloop je napisao/la:Vracam se kuci posle par sedmica i na desktop masini, gdje je Arch kojeg je buraz redovno updato, nema vise eth0 vec enp2s0 interface. wtf o.O
Koliko puta mi je nešto važno obrisala
Evo napuhali se kondenzatori na matičnoj usbovi neće da rade dok se ne restartuje par puta. Riknuli su baš blizu 24pin konektora, a tu i jeste najveće opterećenje nadam se samo da su ta 2,
Možda su i ostali krepali iako su ta 2 očigledno napuhana (ostali svi ravni). Možda je do fusha od napajanja, sad sam stavio fortrona jer sam mislio da je do toga, a primjetio sam da je ova 20 pinska, a ta 4 "viška" bi trebala pogoniti diskretnu grafu koju ja nemam
N je razloga, a nema druge nego uzeti lemilicu, nove capse i traku za skidanje lema, ili odnijeti elektroničaru.
- Heisenberg
Nasao na G+u, pa da podijelim 
@drone

@drone

“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
- Medojedni jazavac
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Digitalna elektronika - pomoć oko zadatka
ovak nema vremena sve detaljno pisat al radis sljedece:chule je napisao/la:Trebala bi mi pomoć oko sljedećeg zadatka iz digitalne elektronike:
prvo trebas znati tablicu stanja za JK bistabile koja glasi:
J K | Qn+1 (Qn+1 je sljedece stanje, Qn trenutno)
---------------
0 0 | Qn
0 1 | 0
1 0 | 1
11 | not Qn
Sljedece radis tablicu za svaki bistabil iz brojila i uzmes si pocetno stanje 000
primjeti da su bistabili sinkroni, odnosno brojilo je sinkrono jer su paralelno spojeni na signal takta (cp), a to znaci da svi djeluju istovremeno, a ne jedan za drugim.
sad radis tablicu na nacin da za svaki bistabil odredis ulaz prema shemi i izlaz prema tablici JK bistabila
Uzimam u obzir, jer ne pise nis da je sklop idealan, pa su ti valni oblici ubiti samo 1 i 0 bez kasnjenja.
Ak uzmagnem vremena veceras mogu rjesit cijeli zadatak, no sad ne stignem.
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.