Novi broj Buga
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Novi broj Buga
možda stvarno LZS časopis nije loša ideja... ili da se "skompamo" sa ekipom koja stoji iza Libre časopisa i to nekako objavljujemo/tiskamo/štogod...
Da li je neko razmisljao o tome da se pokrene stampano izdanje?Grof je napisao/la:Još će doći vrijeme kada će se isplatiti raditi i štampano LZS izdanje o Linuxu, jer ako se ovakav očaj raširi, zaista će šteta biti prevelika....
Ionako bacam novac na "Microsoftove" casopise. Kad bi bilo radije bih uzeo LZS
imaš časopis Libre, uređuje ga ekipa iz Srbije. Časopis je odličan 
Može za početak limitirana naklada, da se naručuje preko web-a.. Možda čak za početak i digitalno izdanje dok se redakcija ne uhoda..Shicy je napisao/la:možda stvarno LZS časopis nije loša ideja... ili da se "skompamo" sa ekipom koja stoji iza Libre časopisa i to nekako objavljujemo/tiskamo/štogod...
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Trebalo bi i ljudi koji bi sve to napraviligušter je napisao/la: Može za početak limitirana naklada, da se naručuje preko web-a.. Možda čak za početak i digitalno izdanje dok se redakcija ne uhoda..
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
da, ja sam to i tako više hipotetski spomenuo, ali to bi bio ozbiljan posao!
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Ako netko ima vremena i volje može i na našem portalu objavljivati članke. Čak mislim da je portal kvalitetniji od bilo kojeg tiskanog izdanja. A ni Libre se ne tiska nego izlazi u PDF-u. Mislim da se i virtualno izdanje BUG-a bolje prodaje od tiskanog.4ndY je napisao/la: Trebalo bi i ljudi koji bi sve to napravili
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Blago vama koji ste uspjeli pročitati sve napisano .. ja sam stigao do pola instalacije Ubuntua i morao izaći iz moda osnovno-školca jer me čekala hrpa posla na poslu pa sam morao biti normalan
i sad nikako da nastavim dalje 
Evo kako opet malo klikam po linuxsu, pa tako malo cackam i po forumu, pa sam tako kupio i bug nakon neznam kolko vremena. Mislim da grjesite u vezi sa temom broja. Iako bas ne volim bug ali ako se gleda sa pozicije potpunog pocetnika bilo da prelazi sa windowsa bilo da pali kompjuter prvi puta mislim da je jako jednostavno pisano i jako razumljivo. Tema je vise manje tutorijal kako instalirati linux, da i ubuntu je linux. Iako je ubuntu postao kao neki autsajder ja ga imam instaliranog bas zato jer dosta stvari je predinstalirano i dosta stvari odradi automatika, mozda kad ga potrgam preko nekoliko puta budem u stanju podesiti i debian. Ali realno gledano ja mislim da je ubuntu fantastican za pocetnike. Sto se tice free - slobodan - besplatan mislim da moramo biti realni i da je trenutno stanje u drzavi takvo da nikoga vise nije briga za ideologiju tako da isticanjem to sta je besplatano ispred toga sta je slobodno moze vise koristiti nego obratno.
Cinjenice koje su bitne:
besplatan
ima i igrica
nema virusa
tutorial kako instalirati
Pitanje je dali vi lainux zajednica zelite da se linux siri ili da se siri sa svim svojim idealima. Da vas odma preduhitrim, nitko na ovom forumu ne koristi linux sa svim svojim idealima, jedino ga Stalman koristi takvoga.
Na kraju, meni je tema dosadna jer sam vec prosao tu razinu i sve navedeno u clanku vec znam i napamet, ali zato se tema i zove "za pocetnike".
Cinjenice koje su bitne:
besplatan
ima i igrica
nema virusa
tutorial kako instalirati
Pitanje je dali vi lainux zajednica zelite da se linux siri ili da se siri sa svim svojim idealima. Da vas odma preduhitrim, nitko na ovom forumu ne koristi linux sa svim svojim idealima, jedino ga Stalman koristi takvoga.
Na kraju, meni je tema dosadna jer sam vec prosao tu razinu i sve navedeno u clanku vec znam i napamet, ali zato se tema i zove "za pocetnike".
- Abzeenth
- Site Admin
Nije uopće riječ o ideologiji, nego o preciznosti termina, odnosno točnosti. Novinar bi trebao provjeriti što koja riječ znači u kojem kontekstu prije nego ih krene objašnjavati. U protivnom se radi o iskrivljavanju činjenica.iza.coska je napisao/la:(...) Sto se tice free - slobodan - besplatan mislim da moramo biti realni i da je trenutno stanje u drzavi takvo da nikoga vise nije briga za ideologiju tako da isticanjem to sta je besplatano ispred toga sta je slobodno moze vise koristiti nego obratno.
Na temelju čega iznosiš ovako hrabre zaključke? Toliko dobro poznaješ svakog člana foruma, upućen si u apsolutno svaki detalj - kako i zašto tko koristi Linux? A, ipak nisi? I mislila sam.Da vas odma preduhitrim, nitko na ovom forumu ne koristi linux sa svim svojim idealima, jedino ga Stalman koristi takvoga.