Ivica Dačić i Steve Ballmer potpisali ugovor o licenciranju.
Vašington/Beograd -- Ivica Dačić i prvi čovek Majkrosofta Stiv Balmer potpisali su ugovor o saradnji te firme i Vlade Srbije o licenciranju i servisiranju računarskog softvera.
"Saradnjom sa kompanijom Majkrosoft obezbeđena je potpuna i brza implementacija softverske tehnologije poslednje generacije u javnom sektoru, kao i servisa namenjenih građanima", rekao je premijer Ivica Dačić.
U saopštenju korporacije Majkrosoft se ističe da je sporazumom obezbeđena maksimalna iskorišćenost dosadašnjih ulaganja Vlade Srbije u IT infrastrukturu, a ceo sistem je daleko bezbedniji, što omogućuje efikasniji i kvalitetniji rad državne uprave.
Na taj način, formirana je jaka baza neophodna za lansiranje servisa koji su namenjeni građanima, privredi i državnim institucijama.
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić najavio je da će prednosti ulaganja u informacione tehnologije u Srbiji biti predstavljene i na sastancima sa predstavnicima kompanija poput Epla, Gugla, Orakla, Pej Pala...
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Pa, ovo je zapravo krasna pljuska srpskom FLOSS pokretu.
Nekako sam Srbe uvijek doživljavao kao veće FLOSS entuzijaste od nas. A vidi sad. Uvijek mi se činilo da će srpska javna uprava prije nas prijeći na FLOSS. Iskreno mi ih je žao zbog ovoga.
Pozdrav svima!
Očito naši susjedi nisu ništa naučili na našem iskustvu sa Microsoftom. Nažalost, povijest se ponavlja. Dok to budu shvatili Microsoft će im i previše novaca izvuči iz novčanika. Ali, sami su izabrali pa neka im sretno.
Lijep pozdrav svima.