čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: čavrljanje

Post Postao/la bertone »

Bi, ako bih te lijepo zamolio :-D

Ustvari razmisli da recimo imaš kameru koja pokriva ulazna vrata u tvoje dvorište, ali pritom naravno obuhvaća i dio ulice i možda i dio susjedovog dvorišta .. i zamisli da ti je susjed parkirao svoj auto u vidokrugu kamere i dođe nekakav lik i provali u auto ili ga ukrade .. ili još gori scenario da xy naleti autom na susjedovo dijete i pobjegne .. i dođem i zamolim te za snimku s videonadzorne kamere, jel bi mi rekao "No way" :zvizdi

EDIT: Zapravo sam si već odgovorio sitno napisanim ;)
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Markec

Post Postao/la Markec »

Bertone je napisao/la:

Je, nema policija pametnijeg posla nego se ići spajati na net preko privatnih WiFi-ja građana :facepalmx2
:
Policija poseže za lakšim rješenjima, recimo ako oni sumnjaju da ja doma motam cigare i prodajem ih na crnom trzistu (to je čisto kao primjer) oni se budu spojili na moju mrežu i provirili sto se dešava u mojoj kući.

Znate li kako su sanadera uhvatili, on je izvadio staru karticu iz svojeg mobitela i stavio u nju novu prepaid karticu.
Policija je provjerila samo kod svih operatera (vip, tmobile, tomato, tele2 i drugi) dali se pojavio serijski broj mobitela i naravno pojavio se i oni su ga locirali preko mreže.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Mislim da je Sanader ipak malo pametniji (i iskusniji) od toga, tako da čisto sumnjam u tu priču.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Markec je napisao/la: Policija poseže za lakšim rješenjima, recimo ako oni sumnjaju da ja doma motam cigare i prodajem ih na crnom trzistu (to je čisto kao primjer) oni se budu spojili na moju mrežu i provirili sto se dešava u mojoj kući. :
A jbg .. onda stavi komadić crne izolir trake prek kamere i motaj pljuge do mile volje :lol:

Ne razumiješ, to nije lakši način da se utvrdi kaj delaš doma, najlakši naćin je da pitaju tvoje susjede :-D

Markec je napisao/la: Znate li kako su sanadera uhvatili, on je izvadio staru karticu iz svojeg mobitela i stavio u nju novu prepaid karticu.
Policija je provjerila samo kod svih operatera (vip, tmobile, tomato, tele2 i drugi) dali se pojavio serijski broj mobitela i naravno pojavio se i oni su ga locirali preko mreže.
A ja sam mislio da je zbog Polanćeca koji si je kupio (khm) iPhone 4 pa nije mogao izvaditi bateriju :lol:
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
calisto053
Moderator

Re: Odg: čavrljanje

Post Postao/la calisto053 »

Bertone je napisao/la:Je, nema policija pametnijeg posla nego se ići spajati na net preko privatnih WiFi-ja građana :facepalmx2

Drugo, ako imaš nadzorne kamere koje pokrivaju javnu površinu i ako postoji indicija da su snimile nešto što može biti od koristi u istrazi .. policija će lijepo doći do tebe i zamoliti te da im na nekom mediju DVD/CD/USB ustupiš taj video zapis (kopiju) i za to će ti izdati potvrdu ..
Iznimno, odnosno ukoliko si bena i bahat pa nećeš na "molimo Vas" ustupiti traženo, a snimljeni podaci su od interesa, privremeno će ti uzeti sve, od kompa, do routera pa i podlogu za miš ako je koristiš .. sve ..i ne treba im odmah od suda pisani nalog, tj. mogu sami si sami napisati nalog za izuzimanje predmeta, pregled ili pretragu.

PS. Jedini slučaj gdje si ne mogu sami napisati nalog za pretragu je nalog za pretragu doma (iako i tu postoje određene mogućnosti) i nalog za pretragu tjelesnih otvora :mrgreen:
:sokiran
Policija trenira strogocu! Razotkrio si se sam Veliki Brate: Rat je mir, sloboda je ropstvo! Padaj silo i nepravdo!
Odoh lijepiti foliju po kuci... :kava
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Abzeenth
Site Admin

Re: Odg: čavrljanje

Post Postao/la Abzeenth »

calisto053 je napisao/la: :sokiran
Policija trenira strogocu! Razotkrio si se sam Veliki Brate: Rat je mir, sloboda je ropstvo! Padaj silo i nepravdo!
Odoh lijepiti foliju po kuci... :kava
Dovoljno je da se samo zamotaš u plahtu - vidiš, ovako kao ja! :D rofl
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Hvala sto si javila, ocito imas iskustva i vrlo je prakticno. Nadzor nikad ne spava! ;)

Sent from my Vip Racer III using Tapatalk 4 Beta
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

I obavezno aluminijsku rajnglu ili zdjelu na glavu kad izlazite iz kuće/stana da policija i tajne službe koje su u dosluhu s malim zelenim (ili sivima) ne mogu pratiti vaše moždane valove :hihi :lulz
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Mene više brinu reptili. Vi ste i s njima isto u dosluhu!
A od tih ne pomažu aluminijske rajngle!
Markec

Post Postao/la Markec »

Bertone je napisao/la:

Ne razumiješ, to nije lakši način da se utvrdi kaj delaš doma, najlakši naćin je da pitaju tvoje susjede :-D
jest ali u tom slučaju bi susjed mene upozorio da se netko raspituje o meni i ja bi na vrijeme sve sakrio i obrisao svaki trag a policija to ne želi.
Zaključano