TOP TEMA: Debian fan club

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

becho2150
Spol: M

Re: Debian fan club

Post Postao/la becho2150 »

naletio sam na netu na par mjesta od iskusnih korisnika debiana da kazu kako je sid bolji od testinga u smislu da se bugovi koji se pojave u sidu brzo rjesavaju dok u testingu dosta duze pa ako moze neko pojasniti malo ili sam pogresno razumio
shicy

Post Postao/la shicy »

to sam i ja čuo od dugogodišnjih debianovaca. naime, ekipa kaže da se bugovi brže prijavljuju i rješavaju u sidu, što ima svoju logiku. međutim, postoji i logika koja kaže da se u sidu bugovi češće događaju i onda testing sadrži manje bugova (teže uočljivi bugovi)..ja sam uplovio u mirne vode testinga :D
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

nijedno nije bolje niti losije nego samo drugacije.
svi paketi, ukljucujuci one koji ispravljaju bugove u testingu, ulaze prvo u sid,osim onih koji su targetirani za trenutni stable, oni ulaze odmah u stable.

paketi u sidu moraju odlezati neko vrijeme (tipicno 10 dana) kako se ne bi desilo da nesto sto uzrokuje komplelan raspad sistem udje u testing.

u praksi to znaci da je u sidu moguce dobiti paket koji ce uzrokovati kompletan raspad ili vece probleme jer se paketi ne provjeravaju prije ulaska (osim onih u experimentalu, ali experimental nije obavezan nego je necija dobra volja i tamo su paketi za koje se uglavnom zna da imaju neke situacije), ali obzirom da paketi prvo ulaze u sid, svi bugovi ce biti prije ispravljeni jer nema vremena "lezanja".

u testing ce s druge strane jako tesko uci paket koji uzrokuje raspada, ali bugovi ce duze cekati na fix jer paket koji to ispravlja mora odlezati neko vrijeme u sidu.

pa sad, kome sto odgovara.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Spider

Post Postao/la Spider »

Prešao sam na Debian 7 + Mate 1.6.

Instalirao osnovni sistem tako da nema Gnome 3 pa instalirao Mate. Za sada radi. Posložio da izgledao kako sam imao u Debian 6x verziji sa Gnome 2.

Vidio da Mail notification jedino baca prozor na sredinu ekrana kada dođem mišem da pregledam mejlove prije otvaranja Thunderbirda :)

Jedino me muči što ne mogu složiti da imam upravljanje dvije zvučne kartice u panelu. Na D6x je to radilo a ovdje ne. Iako u PulseAudio Volume Control prebacujem koja aplikacija ide na koju zvučnu.

Dvije zvučne imam da ne moram preštekavati slušalice + zvučnici :)
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Eto ga, sjeo Debian na drugo mjesto na distrowatch ljestvici... Jest da nije relevantno ali svejedno je lijepo za vidjet! :bravo

http://distrowatch.com/
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
holden

Post Postao/la holden »

Pročitao sam da će biti IW 24 sledeći esr. Kad ulazi u stable po 'redovnom' kanalu?
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

u slijedeci stable. :)

ali prati situaciju na http://mozilla.debian.net/
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
holden

Post Postao/la holden »

šteta baš. a nije moguće u 17ku nekako instalirati onaj integrisani pdf čitač?
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
shicy

Post Postao/la shicy »

vidi koja verzija u backportsima. uvik moš dodat repozitorij koji ti je glas gore naveo i iz njega imat najnoviji iceweasel..
holden

Post Postao/la holden »

Ne ne, znam to. Nego sam mislio da je bezbednije esr imati, ali 17ka još nema onaj pdf rider, koji mi je umnogome olakšao život:D
Odgovori