Pitanja za admina
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pitanja za admina
Htio bih da ovdje postavljamo pitanja adminu u vezi svega i svačega,naravno vezano za Linux.
Moje prvo pitanje bi bilo;kolega admin,koji server koristi ovaj site?
Moje prvo pitanje bi bilo;kolega admin,koji server koristi ovaj site?
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Pitanja za admina
Nisi prvi koji je postavio ovo pitanje. Site koristi windows server.
Mogao sam staviti neki WCMS tipa XOOPS ili Joomla, ali nisam želio mega-portal-wanna-be izgled sitea. Mislio sam napraviti vlastiti CMS, ali iskustva u programiranju imam samo u Visual Basicu prije .NET platforme. Vremena za učiti PHP nemam trenutno, pa sam mislio napisati u ASP.NET-u (VB) ili pronaći nekoga tko će to isprogramirati u PHP-u. Iz tog razloga sam uzeo winhost, jer uz ASP podržava i sve linux tehnologije (php,msql...).
Eto, nadam se da sam uspio razjasniti neke stvari.
Pozdrav!
Mogao sam staviti neki WCMS tipa XOOPS ili Joomla, ali nisam želio mega-portal-wanna-be izgled sitea. Mislio sam napraviti vlastiti CMS, ali iskustva u programiranju imam samo u Visual Basicu prije .NET platforme. Vremena za učiti PHP nemam trenutno, pa sam mislio napisati u ASP.NET-u (VB) ili pronaći nekoga tko će to isprogramirati u PHP-u. Iz tog razloga sam uzeo winhost, jer uz ASP podržava i sve linux tehnologije (php,msql...).
Eto, nadam se da sam uspio razjasniti neke stvari.
Pozdrav!
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Najprije moram reći da sam znao odgovor na svoje pitanje i prije nego sam ga postavio,ali eto zanimao me tvoj odgovor.Znaš i sam da uglavnom nije problem saznati koji server ima koji site,pa mi odgovori još,ako nije tajna,moje znatiželje radi,kako to da je ovaj server u Njemačkoj.
A u vezi tvog objašnjenja mogu samo reći da je sve to ok,samo daj obečaj da ćeš kad za to budeš spreman,ovaj site postaviti na linux server,mislim da bi to bilo ok.
Svakom tko o Linuxu piše,govori i na bilo koji način ga promovira želim sve najbolje,pa tako i ovom siteu,ali Linux i Micro$oft zaista ne mogu smislit,pa se nadam da ćeš "okrenut stvari"
Pozdrav!
A u vezi tvog objašnjenja mogu samo reći da je sve to ok,samo daj obečaj da ćeš kad za to budeš spreman,ovaj site postaviti na linux server,mislim da bi to bilo ok.
Svakom tko o Linuxu piše,govori i na bilo koji način ga promovira želim sve najbolje,pa tako i ovom siteu,ali Linux i Micro$oft zaista ne mogu smislit,pa se nadam da ćeš "okrenut stvari"
Pozdrav!
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Serveri host tvrtke nalaze se u Njemačkoj. Razlog za to ne znam.
Moram priznati da mi se nije sviđao provokativni ton tvoje prve poruke, ali ujedno znam i da si u pravu.
Stranica će se uskoro isprogramirati u PHP-u i prebacit ćemo na linux host. Našao sam dečka koji će programirati i priključiti se Linux za Sve. Stranica je gore tek malo više od dva tjedna i puno stvari se mora popraviti/izmijeniti/poboljšati. Svi ste pozvani da sudjelujete na bilo koji način, bilo to pisanje vijesti, recenzija, članaka... Recimo vidio sam tvoj post Novell-Microsoft, mogao si možda napisati kratki članak o toj temi pa da ga objavimo na stranici.
Pozdrav!
Moram priznati da mi se nije sviđao provokativni ton tvoje prve poruke, ali ujedno znam i da si u pravu.
Stranica će se uskoro isprogramirati u PHP-u i prebacit ćemo na linux host. Našao sam dečka koji će programirati i priključiti se Linux za Sve. Stranica je gore tek malo više od dva tjedna i puno stvari se mora popraviti/izmijeniti/poboljšati. Svi ste pozvani da sudjelujete na bilo koji način, bilo to pisanje vijesti, recenzija, članaka... Recimo vidio sam tvoj post Novell-Microsoft, mogao si možda napisati kratki članak o toj temi pa da ga objavimo na stranici.
Pozdrav!
Provokacija mi nije bila nikakva namjera,samo sam te pokušao potaknuti da učiniš nešto što ja smatram da je ispravno i da bi tako trebalo biti. Izgleda da sam uspio i drago mi je zbog toga. Hvala na pozivu da sudjelujem u kreiranju sitea;pa evo mog prijedloga za promociju linuxa-za-sve;posjeti ovaj link:
http://www.google.hr/Top/World/Hrvatski ... ala/Linux/ i jednostavno na link "dodaj sučelje" objavi svoju stranicu.
Mislim da će tako više ljudi čuti za ovaj site.Ne znam da li si znao za ovo ili ne,ali eto,možda sam pomogao.
Pozdrav!
http://www.google.hr/Top/World/Hrvatski ... ala/Linux/ i jednostavno na link "dodaj sučelje" objavi svoju stranicu.
Mislim da će tako više ljudi čuti za ovaj site.Ne znam da li si znao za ovo ili ne,ali eto,možda sam pomogao.
Pozdrav!
- Sokac
- Site Admin
- Kontakt:
Od nove godine stranica prelazi na Linux server, a vrlo vjerojatno će do tada i dobiti unikatni CMS koji će zasigurno pridonijeti boljim sadržajem na stranici 
Malo ste mi nedorečeni, linux forum najavljuje izlazak unix-like distribucije i to release candidate 1?
Mogli ste otvorit podforum za Unix i Unix-like distribucije, možda bi sa tim potakli njubije na pitanje "pa kaj linux nije unix", a samim tim i rješenje te nedoumice kod mlađih korisnika.Ovako stvarate konfuziju kod mlađih, a neozbiljnim pristupom odbijate starije korisnike.
Mogli ste otvorit podforum za Unix i Unix-like distribucije, možda bi sa tim potakli njubije na pitanje "pa kaj linux nije unix", a samim tim i rješenje te nedoumice kod mlađih korisnika.Ovako stvarate konfuziju kod mlađih, a neozbiljnim pristupom odbijate starije korisnike.
Slažem se s tobom NNJ. Ak je linux onda nek je linux, a ostali ili u posebno ili ništa!
prijavit ću to za brisanje...
poz.
prijavit ću to za brisanje...
poz.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Obrisano.
Ukoliko se kasnije pojavi potreba,otvorit ce se novi podforum.
pozdrav!
Ukoliko se kasnije pojavi potreba,otvorit ce se novi podforum.
pozdrav!
Jel to samo meni danas forum tako spor ili je to globalniji problem