HDD locked, enter password: (5 left)
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Abzeenth
- Site Admin
Re: HDD locked, enter password: (5 left)
Pretpostavljam da si već probao ono najočitije
- ući u BIOS i maknuti password s tog diska?
- che8891
- Spol: M
- Kontakt:
Ako imaš dva diska onda probaj ovako kako ti je kolega @Cooleech rekao:
1. Odi u BIOS
2. Postavi da ti prvi boot disk bude ovaj koji NIJE zaključan
3. Nakon toga Format ili Wipe zaključanog diska
Ako to ne upali onda probaj ovako:
1. Odspoji sve diskove
2. Podigni Live distru
3. Spoji zaključani disk
4. Format ili Wipe
1. Odi u BIOS
1. Odspoji sve diskove
2. Podigni Live distru
3. Spoji zaključani disk
4. Format ili Wipe
che8891 je napisao/la:Ako imaš dva diska onda probaj ovako kako ti je kolega @Cooleech rekao:
1. Odi u BIOS
1. Odspoji sve diskove
2. Podigni Live distru
3. Spoji zaključani disk
4. Format ili Wipe
Neka me netko ispravi, ali priključivanje/isključivanje HDD-a na živo (bez kontrolera koji omogućava Hot Swap funkciju) je opasno i pogubno po hardver.
- che8891
- Kontakt:
Slažem se da može biti pogubno po hardver, ali što drugo preostaje ako se komp ne želi bootat s tim diskom, a želi ga probati formatirati? Jedino da ga proba stavit u neku eksternu 'kutijicu' pa bi to bilo manje pogubno za disk.Bertone je napisao/la:che8891 je napisao/la:Ako imaš dva diska onda probaj ovako kako ti je kolega @Cooleech rekao:
1. Odi u BIOS
1. Odspoji sve diskove
2. Podigni Live distru
3. Spoji zaključani disk
4. Format ili Wipe
Neka me netko ispravi, ali priključivanje/isključivanje HDD-a na živo (bez kontrolera koji omogućava Hot Swap funkciju) je opasno i pogubno po hardver.
E tako već može no mislim da to neće riješiti njegov problem jer poruka koju dobiva se odnosi na password koji je zapisan na samom HDD-u, odnosno u njegovom firmwareu tako da formatiranje samog HDD-a ne bi pomoglo i da ga može napraviti.che8891 je napisao/la: Slažem se da može biti pogubno po hardver, ali što drugo preostaje ako se komp ne želi bootat s tim diskom, a želi ga probati formatirati? Jedino da ga proba stavit u neku eksternu 'kutijicu' pa bi to bilo manje pogubno za disk.
Što napraviti, nabaviti frimevare HDD-a i probati staviti novi putem floppy diskete.
- PunkBastard
A premiještanje samog diska u novo kućište ?
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- jurastublic
SATA kabel je "hot swappable" ali to nije 100% sigurna operacija na baš svakom kompu ni za disk nti za kontroler. Svakako, napajanje nikad ne treba priključivati na živo. Disk ti ima autoenkripciju tako da bios tu ne može ništa. Svejedno bi morao moći bootati s drugog diska pa low level formatirat pomoću dd ili seagate disk toolsa u win. Izgleda da bios u tom kompu ne igra dobro s autoenkriptiranim diskovima. Probaj ga staviti u komp s novijim biosom i namjestiti da ne boota s njega pa onda formatirati. Narafski, možebit da disk nije ni ispavan ali nema predaje.
Pa napisao je da je disk stariji Seagete, a i zaključavanje HDD-a se događalo na ATA kontroleru tako da uključivanje na živo gotovo sigurno vodi u propastjurastublic je napisao/la:SATA kabel je "hot swappable" ali to nije 100% sigurna operacija na baš svakom kompu ni za disk nti za kontroler. Svakako, napajanje nikad ne treba priključivati na živo.
Da, low level format iz DOS-a bi mogao proći.jurastublic je napisao/la: Disk ti ima autoenkripciju tako da bios tu ne može ništa. Svejedno bi morao moći bootati s drugog diska pa low level formatirat pomoću dd ili seagate disk toolsa u win.
Ukapčanje hardvera na živo u slučaju da to nije podržano vodi u kvar (tj ulazimo u solidni rizik) i ostalih komponenti, uključeno i matičnu ploču, komponentu koju smo uključili itd. To svakako nije dobra ideja! Kako znam? Jednom mi je bilo jako dosadno, a igrom slučaja sam imao brdo starih računala i komponenti pa je bila sesija eksperimentiranja.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
ništa i dalje traži password, a fora je u tome da kad spojim dva HDD-a ili toga zaključanog da mi uopće nedozvoljava da uđem u Bios, automatski mi pokazuje da moram upisati password...
izgleda da ovome nema lijeka:(
izgleda da ovome nema lijeka:(