torrent client; brzina skidanja
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
torrent client; brzina skidanja
Kada preuzimam torrente brzina mi je jako mala, odvratno sporije u odnosu na skidanje s Bit ili m torrentom na widowzima? Koji je uzrok (koristim client koji je dosao sa sustavom, Transmision)?
Kako da to popravim?
Unaprijed hvala.
Kako da to popravim?
Unaprijed hvala.
Vrlodobar (4)
Re: torrent client; brzina skidanja
Neznam zasto bi bilo do portova ako nije nista dirao nakon instalacije... ako ti se neda zezati probaj sa nekim drugim programom. Ja recimo koristim 'ktorrent', je za kde ali je daleko najbolji koji sam probao. Nitijedan klient koji sam ja probo ne moze dobro baratati sa brzinama skidanja i uploada kada imas vise torrenta aktivnih a ktorrent to radi da je milina. Pored toga ima masu opcija i pragledan je i sto je najbitnije nikada ti ne zagusi vezu da ne mozes surfati dok se skidaju torrenti (mozda je to do linuxa)... u svakom slucaju moja preporuka!
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Sokac
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Moja preporuka je deluge, dobar je i brz.
Dobro svatko svoga konja hvali normalno, nego reci meni kako si rjesio ovo ako jesi:Sokac je napisao/la:Moja preporuka je deluge, dobar je i brz.
Recimo imas dva torrenta koja uploadas i jedan skidas... meni recimo prestane uploadati ova dva i samo uploada ovaj koji skidam. Cak ima onaj plugin sa kojime se ogranicavaju brzine pa recimo s njime smanjim brzinu uploadanja onog torrenta koji skidam i on nju smanji ali ipak ova druga dva torrenta koja uploadam nece uploadati dok ne prekinem ili zavrsim skidanje. A i nakon toga nece nikada uploadati dva torrenta nego samo jedan ogranicio mu brzinu pojedinacnog torrenta ili ne! Ja dosta skidam i uploadam pa mi to uzasno smeta.
Takodjer kada imas torrente sa vise fileova i onda skidas samo neke, pa onda kasnije dodajes i druge. To je recimo kod ktorrenta puno lijepse i jednostavnije napravljeno.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Isto koristim Ktorrent, nema mu ravna 
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- meema
- Spol: Ž
- Kontakt:
rekla sam da otvori portove, ili neka bar provjeri zato jer se meni zna zblesirati cak i na amsnu i moram u preferences staviti da provjeri port, onda kaze da je ok i to je to...i onda normalno salje...mozda mu se nesto zbrckalo...
ko ce ga znat
nije na odmet provjeriti, a rjesenja ponekad znaju biti skroz banalna...
ko ce ga znat
nije na odmet provjeriti, a rjesenja ponekad znaju biti skroz banalna...
... I'm not weird, I'm limited edition ... 

Stavi deluge ili ktorrent, podesi za svaki torrent brzinu kako zelis i trebalo bi ici brze. Naravno ako ima dosta seedera za to sto skidas.
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
provjeri dal imas podesen upnp i aktiviraj to na ruteru.
ktorrent koji tolko hvalite je smece. zakaj? jer ga nek torrent stranice blockaju.a i malo je fatty, ko i deluge. transmission koristim vec stvarno dugo. svaku verziju kompajliram i super radi.
ktorrent koji tolko hvalite je smece. zakaj? jer ga nek torrent stranice blockaju.a i malo je fatty, ko i deluge. transmission koristim vec stvarno dugo. svaku verziju kompajliram i super radi.
devil je napisao/la:ktorrent koji tolko hvalite je smece. zakaj? jer ga nek torrent stranice blockaju.a i malo je fatty, ko i deluge. transmission koristim vec stvarno dugo. svaku verziju kompajliram i super radi.