Jadni Microsoft...
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
dabendji2000
Jadni Microsoft...
http://www.focus.de/digital/computer/sm ... 65134.html
evo i njemački novinari se sazažili nad sudbinom našeg omiljenog IT diva... za one koji razumiju njemački vrlo zanimljiv članak...o 3 fatalne greške MS-a (zakašnjeli ulazak na tržište smartphonea, Windows 8, Xbox 1).
evo i njemački novinari se sazažili nad sudbinom našeg omiljenog IT diva... za one koji razumiju njemački vrlo zanimljiv članak...o 3 fatalne greške MS-a (zakašnjeli ulazak na tržište smartphonea, Windows 8, Xbox 1).
-
eQuivalent
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Jadni Microsoft...
Zašto ljudi smatraju W8 katastrofom i greškom? To mi nije jasno, niti će mi ikad biti jasno. W8 je samo izašao malkice pre vremena. Uskoro će i neke GNU/Linux distribucije da prihvate sličan pristup, ukoliko žele da se nađu na ekranima na dodir.
kako ti nije jasno? to je zbog sucelja koje je svima cudno i neprirodno.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
-
eQuivalent
- Kontakt:
Neprirodno je samo korisnicima XPa i ljudima koji su naviknuti na takvo okruženje, a tim istim ljudima je neprihvatljivo i GNOME3 ili bilo koje drugo okruženje a koje nema veze sa XP navikama. Problem koji W8 ima, je zapravo u programima, što kombinuje metro okruženje sa starim okruženjem, a to iz razloga što većina programa još uvek nije prilagođena metro okruženju. NIje mi jasno kako vam je to neshvatljivo? Ali mrzi me sad da objašnjavam i da dajem primere, nit volim Windows nit ga koristim, pa zašto ja pametan jedini da ga branim, dok svi koji ga koriste stoje po strani i pljuju, a zapravo jedva čekaju da instaliraju W8.
XP? Nije prihvatljiv ni W7 ili vista ekipi jer je windows sučelje faktički nepromijenjeno od Win95. Metro jednostavn one paše ljudima zbog čitavog niza detalja samog metro sučelja, a ne toga što brdo programa tome nije prilagođeno. Ja sam to probao jednom i ekstremno mi je neintuitivna stvar bila. I da, gle, gnome3/unity su meni isto tako jako neintuitivni i ne mogu raditi u njima jako puno stvari na koje sam navikao. Ne možeš forsirati izjave u štosu da je sučelje lijepo i ugodno ako nekome nije.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Tako je shrike...ta nova okruženja su neintuitivna do bola i ne idu mi u glavu kako je to sad
nešto ultra - deluxe bolje ..ne samo je drukčije i gluplje
eh da eto prilagođeno je dodiru..pfuj
nešto ultra - deluxe bolje ..ne samo je drukčije i gluplje
eh da eto prilagođeno je dodiru..pfuj
I am the one and only....
koristim XFCE, KDE, Android, win7 i win8
dugo sam imao i iPhone, a ni MacOS mi nije stran. Naravno i XP. Vistu sam preskocio! Cak i na Unityu sam dosta radio :/
I mogu reci da nakon pola godine windowsa 8.1 nikako nisam zadovoljan! Najgore od svih navedenih!
I nije stvar navike! Los je jer je ideja potpuno pogresna za desktop racunala. To unificiranje sucelja je promasena ideja (read this Mark)!
Sent from my Transformer using Tapatalk 2
dugo sam imao i iPhone, a ni MacOS mi nije stran. Naravno i XP. Vistu sam preskocio! Cak i na Unityu sam dosta radio :/
I mogu reci da nakon pola godine windowsa 8.1 nikako nisam zadovoljan! Najgore od svih navedenih!
I nije stvar navike! Los je jer je ideja potpuno pogresna za desktop racunala. To unificiranje sucelja je promasena ideja (read this Mark)!
Sent from my Transformer using Tapatalk 2
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Ideja s Metro sučeljem je definitivno promašena. Stvar je možda nekad imala smisla ekipi u odjelu marketinga. S obzirom na brzo rastući trend prodaje tableta, pokušali su nam podvaliti i standardni PC pod tablet. Naravno, vrlo vjerojatno je bilo za očekivati da će touch ekrani također postati mainstream (na laptopima i desktopu) pa će korisnici biti zadovoljni s unificiranim sučeljem. Isti fail su imali s Vistom i očekivanjem kako će računala biti znatno jača do njezinog izlaska ili kako ćemo svi opet masovno potrčati u trgovine kako bi kupili novi HW samo da imamo Vistu (na njihovu žalost takve stvari polaze za rukom samo Applu). Ruku na srce, ni Vista nije bila toliko loš proizvod ako izuzmeno činjenicu koliko je gladna i žedna što se u konačnici manifestira kao tromost. Podbacili su u predviđanju budućnosti i iskreno, žao mi ih je.
- Cooleech
- Moderator
stefan je napisao/la:..dugo sam imao i iPhone, a ni MacOS mi nije stran..
Win7 i 8
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Privatno sam koristio KDE, a na poslu windowse i mac os x. Katastrofa, za svaki switch mi je trebalo pol sata da se uštitam, nije valjalo. Odlučio sam naći neki minimalni skup funkcionalnosti koji mi treba i podesiti sve troje da radi otprilike isto. Sad koristim Unity, win i mac tako da se svi ponašaju otprilike ko unity.
Najveća mana unitija mi je tromost u odnosu na kde (ili je to tromost ubuntu u odnosu na suse), ali kad si dobar dio dana na win ili mac, ne osjeti se tak jako :p
Najveća mana unitija mi je tromost u odnosu na kde (ili je to tromost ubuntu u odnosu na suse), ali kad si dobar dio dana na win ili mac, ne osjeti se tak jako :p
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!